lördag 30 juni 2012

Äventyrslandet, bildkavalkad!

Dagen har spenderats i Halmstad på äventyrslandet, storebror hade hur kul som helst och fick med sig sin pappa på en massa karuseller, mest berg och dalbanor. Han grät som bara den när vi lyfte bort honom från karusellerna, ja storebror alltså maken orkade jag inte lyfta.
Jag blev alldeles nostalgisk av att gå runt och titta på alla miniatyrer som fanns i parken, de var jag ju och tittade på när jag var liten. Sen fanns där dinosaurier oxå, jättefarliga såg dem ut så jag var tvungen att fota några stycken. 
 Fast den på bilden under är en krokodil om ni inte ser de.
 Det här skuggbilden tog jag för att ni skulle se vilket skatbo mitt hår såg ut att vara idag, fast bilden bidde inge bra. Men jag kan ju säga att jag fåglarna tyckte nog att jag såg ut som ett skatbo eller kråkbo i huvudet eftersom jag inte mindre än två gånger höll på att få en fågel mitt i skallen. Första gången var det nog mest en olyckshändelse för kråkan skulle ha mat och det var trångt och ja där var mitt huvud. Andra gången satt jag nog i landningsbanan, det kändes så i alla fall.

Men det var en mysig dag och jag tror nog att vi kommer åka dit fler gånger, fast ska läggningen ta nästan tre timmar längre än vanligt bara för att vi har varit på nöjesfält, då tror jag bara att det blir ett besök per år.

Tada! Äntligen!




fredag 29 juni 2012

Blir en bättre bild imorgon

Nu åskar det så ni får nöja er med den här bilden ikväll!


Fredagsmys på högnivå

Sitter i soffan med datorn i knät och lyssnar på friidrotten, i andra änden av soffan sitter mamma som tittar på friidrotten och i den andra soffan sitter maken med sin dator i knät och med hörlurar på sig. Vi umgås verkligen intensivt med varandra i den här familjen. Mamma tjatar lite på mig om att jag måste äta chips så inte hon äter upp alla själv, men det är inte lätt att både äta chips och skriva samtidigt.

Har precis sett Moa Hjelmer springa hem ett EMguld, grattis till henne får man väl säga, herrejisses att man orkar pressa sin kropp på detta viset, känner att det är tur att jag inte ville bli elitidrottare, jag menar jag har ju träningvärk efter min insatts mot ogräset i onsdags och nej det är inte skönt att ha träningsvärk.

Ska försöka hinna ut och fota mina skor innan jag går och lägger mig så ni får se resultatet, och jag måste erkänna att det är utfört av mamma men idéen är min :)

Nu börjar det mullrar så får fortsätta skriva en annan gång. Nattinatti

Tankar från motorvägen

Sitter i baksätet i en tetrispackad bil, det är min käre make som packat bilen jag är urkass på packande.
Det märks att det är semestertider mängder med bilar och husvagnar som trängs med lastbilarna (som jag misstänker aldrig har semester).
Nu blir det hem och packa om för på måndag kör vi mot Kalmar och sen vidare mot Västervik. Nu kanske ni tror att vi gillar att åka bil men det är nog bara jag som tycker om det, men det märks på barnen att vi åker mycket för de gnäller bara om bilen står still och vem gör inte de?!

Tänkte visa en suddig bild på min frukost så kan ni ju få gissa vad jag har gjort för kul för att gjort mig förtjänt av dem. Eller nu ljög jag, fy på mig hade inte alls tänkt att bilden skulle vara suddig de bara bidde så.


torsdag 28 juni 2012

Jag måste se konstant hungrig ut?!

"-Har du beställt en grekisk sallad?" frågar den lilla sommarjobbaren mig när jag precis mosar in andra tuggan av min mozzarellatoast. 
"-Nej det har jag inte" svarar jag och försöker le, det är ju inte det lättaste när man har hela käften full med macka.
Men vad tänkte människan, oj vilken hungrig person där sitter, hon ser ut att ha beställt en grekisk sallad oxå fast hon har hela ansiktet fullt med mat, stackars lilla hungriga människa bäst att jag går och räddar henne från sin svält. Lite tidigare hade samma tjej varit framme med en tallrik med pannkakor och frågat om jag hade beställt dem, då hade jag precis fått in min mat och satt och matade lillebror, storebror och maken satt oxå vid bordet och de hade oxå var sin tallrik med mat. Men visst pannkakor kan man ju äta som efterrätt, till skillnad mot en grekisk sallad. (Ja jag verkar ha en förkärlek för att skriva grekisk sallad idag så jag skriver det en gång till grekisk sallad).

Det hade ju varit en annan sak om jag inte hade haft alla mina (två) barn utanför magen, då hade jag väl kunnat gå med på att jag kunde vri i mig nästan vad som helst och hur mycket som helst. Se här vad maken var snäll mot mig när jag väntade hans barn, han fotade en hel serie med bilder när jag stoppar mat i munnen (jag valde den snällaste bilden).





Långärmade byxor

Ja jag har gjort det igen!

Det är verkligen lätt att hålla tungan i rätt mun när man ska prata. Frågade maken för en stund sedan om han ska ha de långärmade byxorna på sig imorgon när vi åker hem, hans svar blev att han tar de kortärmade byxorna. Det är tur att jag har en make som förstår vad det är jag säger :)


Och nu en helt annan sak, när jag ringde om pratade med mamma innan så var hon i den affären som jag inte har kommit till ännu, så nu ska här hem och fixas skor, imorgon kommer resultatet ;)


onsdag 27 juni 2012

Trädfällning, sniglar, försvunna barn och alltid säga nej

Idag har vi (främst maken) röjt i trädgården och rensat bort en hel del ogräs som tyckte att de kunde inta vår trädgård nu när vi inte är här så ofta. Synd för dem att vi tänkte annorlunda och nu ligger de i säckar i väntan på att de hamnar på tippen imorgon.
Efter att ha känt mig orkeslös och sjuk nästan hela dan så tröttnade jag på att det gamla fortfarande styr mitt liv så efter kaffet så bytte jag och maken plats, han tog barnen och jag gick ut för att rensa garageuppfarten, när jag hade gjort de värsta där kom barnen ut och med sig hade de sin far som började borsta av plattorna. Då fortsatte jag med att rensa bort maskrosor som hade slagit rot i rabatten utan att fråga om lov, de skulle de låtit bli, det blev en ganska stor hög om jag får säga det själv och det är min blogg så det får jag. Sen när jag var som mest upptagen med att rycka maskrosor så upptäcker jag alla dessa sniglar som har skapat sig ett paradis bland våra maskrosor,  stockrosor och alla andra rosor och krafs som vi har i rabatten. Och jag hatar sniglar jag tycker de är läskiga och äckliga så maken fick snällt ta över min syssla så klippte jag ner lite vissna rosor istället.

Sen visade maken alla träd som växte i häcken och då var det bara att bli skogshuggarSara och sen var björken, asken och lönnen ett minne blott :) Ja idag var det faktiskt kul med trädgårdsarbete, tänk jag kanske är en liten trädgårdsmänniska ändå? Fast det här med att odla och grejer det vettetusan alltså men man ska väl aldrig säga aldrig rätt som det är så kanske jag odlar potatis i en låda!

Storebror skrämde slag på sina stackars föräldrar idag oxå, när vi höll på som bäst med att plocka ogräs och  sopa plattor så såg jag att hans sopkvast låg slängd på marken och han var borta. Gick fram på framsidan men där var han inte. Ropar på maken och nej han hade inte sett honom, jag rusar ut på gatan och tittar men nej han är inte där heller, maken går ett varv runt huset och vi ropar men inget svar och ingen son. Nu börjar oron komma smygande men jag har inte panik ännu, tänkte att jag får ju kolla om han mot all förmodan har gått in innan jag ringer polisen och militär och beordrar de gamle pensionärerna på gatan att bilda skallgångskedjor och tur var nog det för när jag öppnar dörren så ligger tjocktröjan slängd på golvet och skorna är avtagna, ropar på sonen som kommer ut i hallen och tittar lite fundersamt på mig och säger "Mamma vill vara ute" sen puttar han lätt på mig så att jag tar ett steg bakåt och står då på trappan så att han kan stänga dörren om sig igen. Stora killen som vill vara inne själv och leka, sen att han ger sina föräldrar en mindre hjärtinfarkt det bekom inte honom.

Sen har jag nog blivit en sån däringa mamma som alltid säger nej, i alla fall om man ska lyssna på storebror. Idag tjatade han om att få ta ut som bobbycar och jag sa nej jag vill inte att du har den ute för då får du inte ha den inne sen. Men han fortsätter att tjata och jag slutar att vara pedagogisk och säger bara nej! Det blir då en sån där mycket vettig konversation som går ungefär så här: Jo, Nej, Jo, Nej, Jo, Nej! Då sätter han sig på sin bil och vänder ryggen mot mig och börjar mumla någon harang som jag först inte hör, men han upprepar samma sak igen och igen, tillslut hör jag vad det är han säger "Mamma säger bara nej, nej, nej jag får inte ta ut bilen. Jag måste ta ut min bil. Mamma säger bara nej, nej, nej. Mamma säger bara nej, nej, NEJ!"
Ja vad ska jag säga om det? Ibland blir det faktiskt så att man som mamma säger nej och då får man väl vara beredd på att barnen kommer bli lite sura och försöka ge en dåligt samvete tillbaka och ibland så lyckas de faktiskt, men nej han fick inte ta ut bilen!

tisdag 26 juni 2012

Får idéer till bloggen när jag minst anar det

Idag har vi varit på lekland, ja jag vet igen men det regnar ju och vi tycker det är roligt.
När jag satt på leklandet och lillebror hade somnat och tog fram min telefon för att hinna blogga lite så ser jag att jag har ingen täckningen där inne, asså vi är i en storstad och då borde det väl finnas täckning överallt eller? Jag trodde faktiskt att jag skulle ha täckning överallt i Malmö men så var alltså inte fallet, jag tog då ett kvitto som jag hittade i skötväskan och började plita ner stolpar till ett blogginlägg, det blev en, två ja faktiskt tio olika ämnen som jag kom på när jag satt där i soffan, så tre kvittobaksidor blev nerklottrade. Sen ska jag bara hitta tiden att skriva om allting oxå.

Nu hör jag tassande steg så tydligen har jag inte tid nu heller, håll tummarna för att det är storebror!

måndag 25 juni 2012

Blev en låång läggning ikväll

Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att förstå att när man är trött då är det bäst att sova!

Nej så lätt ska vi inte ha det tänker min 7månaders bebis som krånglar och tänker inte somna, men sömnen har varit konstig hela dagen, först sov han 1½timme på förmiddan och sedan bara ½timme på eftermiddan. Det blev en gnällig hemresa kan jag berätta, han sov ingen ting under den dryga timmen vi satt i bilen, han sover alltid i bilen annars! Dock somnade storebror ätandes majskrokar, det tar på krafterna att vara på lekoseum. Det kommer komma ett helt inlägg om detta fantastiska paradis (det var vad storebror tyckte om att), men vill ju visa bilder och de är i kameran som står därborta, jag pekar nu men det ser inte ni så jag får ju tala om det istället. Men nu efter att vi har lagt barn i två timmar så är jag helt enkelt för trött för att ställa mig upp och hämta den, så bilder och inlägg om lekoseumet kommer en annan dag.

Det blir ganska korta och få inlägg nu men det är för att vi är på semester och då får faktiskt bloggen lite semester oxå, tycker det är både logiskt och rättvist :)

Tjipp!

söndag 24 juni 2012

-Mamma, mamma, mamma

-Ja!
-Så ropade jag på dig.


En helt vanlig konversation på kvällskvisten hemma hos oss, idag har vi åkt på lite semester fast det känns ganska konstigt att åka på semester till sitt eget hus, men så kan det vara när det inte riktigt blir som man vill. Men nu ska jag inte bli gnällig och bitter för de, vi har ju semester!

Känner att det är dags att följa tröjans råd igen, så nu blir det till att gå och lägga sig tidigt och hoppas på att det har slutat regna imorgon.



lördag 23 juni 2012

Allergisk och förkyld

Det är verkligen ingen bra kombo och inget jag rekommenderar, att det dessutom är dagen efter midsommarafton det gör det hela ännu lite tyngre. Jag vet jag borde gå och sova nu men vet ni, jag börjar bli pigg?! Hur kan detta vara möjligt har hållit på att somna sen jag gick upp imorse men nu när jag ska göra mig redo för sängen då känner jag mig inte det minsta trött. Hoppas på en bättre dag imorgon, då hoppas jag på att vakna pigg och somna trött, inte tvärtom! Godnatt!

Snart, snart är det äntligen kväll!

Ja så känner jag just nu, jag vill att det ska bli kväll så barnen går och lägger sig å somnar så att jag kan gå och lägga mig och sova. Är så fruktansvärt trött att jag nog skulle kunna somna stående just nu, så det är tur att jag sitter ner.

Nu när storebror har fått eget rum så märks det att han börjar bli stor, eller större, för stor är han ju inte ännu, men han kan leka små korta stunder själv på sitt rum och det är underbart att se. Så tänk om 2½år då kanske mina pajkar leker själva på sina rum eller tillsammans men vad skönt det ska bli. Särskilt såna häringa dagar när man önskar att man bara kunde sitta i soffan hela dagen och glo på tv eller datorn eller varför inte bara med tom blick rakt ut i luften. Nej jag är inte bakis idag, jag fick sovmorgon oxå så jag borde vara pigg men det är jag verkligen inte, jag vågar knappt blinka för jag är rädd att ögonlocken inte orkar öppna sig igen.

Vi har precis varit ute på en promenad, det kändes så fel att barnen skulle sitta inne en hel dag bara för att mamma och pappa är trötta och sega, ska jag vara riktigt ärlig så var det ganska skönt ute, det har regnat en del i dag men det var absolut inte kallt. Så nu har jag gått första promenadrundan med mina nya skor och jag kan inte påstå att jag kände någon större skillnad mer än att det fortfarande känns som jag går på några halva tennisbollar, men den största skillnaden mot mina gamla skor är stötdämpningen, den var totalt utsliten på mina gamla skor så nu känns det som jag går på små moln igen och det är underbart.

Nu blir det pizza, det är nästan lika viktigt med pizza på midsommardagen som det är med sill och jordgubbar på midsommarafton.

Köttbullar, vaskning och lite sill eller var det fläskkorv?

Det blev en lugn midsommarafton igår, hela huset var mer eller mindre förkylda men allt eftersom dagen gick och regnet kom så blev vi piggare och piggare, så det var alltså en del allergi blandat med förkylning.

Storebror åt bara köttbullar igår, eller ja några jordgubbar och lite rabarberpaj slank ner oxå men mest köttbullar och det kan man säga märks i blöjan idag, men nog med skitprat nu.

Maken som inte tycker om sill tar alltid sill vid jul, påsk och midsommar för att se om han blivit vuxen ännu, för tydligen är det vuxet att äta sill, jag tror han vill åt snapsen, för man får inte dricka snaps om man inte äter sill. Enligt maken smakade löksillen fläskkorv?! Undra just om det var före eller efter snapsen?

Igårkväll/natt skulle mamma och pappa hem till några kompisar och när de hade gått utanför dörren så kom jag på att jag måste fråga om de har nycklar med sig, vill ju inte bli väckt mitt i natten för att vi har låst dem ute från sitt eget hus. Så jag öppnar ytterdörren och där utanför står mamma och knyter skorna, hade hon stått 5cm närmare dörren så hade jag puttat ner henne för trappan med näsan först, det hade ju varit ett trevligt avslut på midsommaraftonen, tänk att förklara detta när man kommer upp på akuten med sin stackars lilla mamma. "Jag råkade putta ner henne för trappan med ytterdörren!"

Höll nästan på att glömma vaskningen, det vaskades en 5centiliters flaska Bäska droppar igår, det ni, vi smålänningar vi kan vi oxå.

Hoppas att ni andra har haft en minst lika trevlig midsommar som vi har haft.

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

 Idag är det midsommarafton, tänkte om någon hade missat det. Här hemma har vi sjukstuga men tänker fira med jordgubbar, rabarberpaj, sill, nubbe och nypärer så lite midsommarkänsla det får vi nog mellan nysningar och snytningar.

 Tänkte att det passade bra med lite sommarbärs bilder idag så att vi kommer i rätt stämning.

Det blir inga midsommarkransar till år för det räcker att jag tänker på blommorna så nyser jag lite extra.

torsdag 21 juni 2012

Premiärtur, allergi och guldfisksmake

Sådär ja då var premiärturen med rumpskorna avklarad och jag tycker att de skötte sig alldeles utmärkt, jag trampade inte en enda människa på tårna när jag var och handlade. För det fick nämligen bli en första tur med skorna i mataffären, jag får ju inte ha skorna på mig så länge i början så då var det ju perfekt med en handlerunda. Jag hade privat chaufför, min egen lilla mamma körde så slapp jag vricka fötterna på pedalerna och det känns faktiskt som att man har privat chaufför när man sitter i vår bil utan barn för passageraren måste sitta i baksätet, lyx!

Men åter till skorna så känns det ju jättekonstigt, det känns som att jag skulle ha delat en tennisboll och satt under sulan (hm det hade kanske blivit billigare?!) och jag vinglar lixom fram, känns det som, så snurrar jag några varv så blir det en billig fylla. Eller kanske inte skorna var ju inte så billiga så ska ni ha en billig fylla så kör på tennisbollarna istället, ett litet tips så här inför midsommar kanske?

Om det känns något i vader, lår och rumpa? Nej det vill jag inte påstå men jag har fullt upp med gräsallergin som sitter ögon, näsa, hals (är det inte öron, näsa, hals den däringa mottagingen på sjukhuset heter?) Har suttit och snörvlat hela kvällen och ögonen har klibbat igen så jag trodde jag skulle behöva hämta vinkelslipen för att kunna öppna dem igen, när jag är på väg att krypa ur skinnet för det är så fruktansvärt jobbigt då kläcker maken ur sig: "Jag hoppas inte det gör något att jag har fönstret öppet?"
Nej för all del här sitter jag och dör lite men ha du fönstret öppet ha det!

Nu undrar ju jag om jag är gift med en guldfisk, jag menar vi har aldrig kunnat vädra eller ens ha fönsterna lite öppna från mitten på april till augusti och jag menar han borde ju komma ihåg hur vi höll på att bli små svettfläckar på golvet i lägenheten i Kalmar pga att vi inte kunde ha fönsterna öppna. Jaja nu ska jag inte hänga upp mig på det här för jag har inte PMS idag :)

Otursdagen nummer ett!

Idag är det verkligen en otursdag, för det första är alla mer eller mindre förkylda.

Storebror har trillat sig hela dagen, ryggen har röda märken efter att han landade fel när han hoppade i sängen, det var en pinne som han lekte med som hamnade i ögat (syns dock ingenting efter den så där hade han tur) och sen trillade han av gungbrädan i lekparken oxå, bara för alla goda ting är tre?!

Lillebror har landat på pannan två gånger idag när han har suttit och sedan slängt sig framåt, förstår inte om det är någon ny grej han har kommit på att han kan göra och har han de så slutar han nog snart för de illvrålet han gav ifrån sig det var inte för att det var de bästa han har gjort i sitt liv.

Så nu ligger bulpåsen på kylning inför morgondagen för det verkar ju som att barnen är i trillamig-åldern just nu så då tar vi det säkra före det osäkra och struntar nog i små grodorna kring falosymbolen imorgon och äter rabarberpaj och jordgubbar med grädde istället (jag vet att man kan göra både och men jag vill inte!)

Just nu så umgås jag med min make, han sitter med sin dator i knät och jag sitter jämte med min, vi har det så mysigt så :)

Dagisdebatten en runda till

Ja jag vet jag är mammaledig och därför borde jag inte brusa upp så som jag gör men med tanke på att en kompis kommenterade mitt förra inlägg om dagisdebatten med att pedagogerna på hennes dotters förskola säger dagis då blir jag upprörd igen.
En del tycker säkert att det är en löjlig sak att bli upprörd över, det är ju bara ett litet ytterpytte ord, men jag tycker att det är viktigt att efter snart 15år så borde väl i alla fall majoriteten säga förskola och inte dagis och framför allt vi som jobbar på en förskola borde ju veta vad det heter och varför.


Jag tänker i alla fall fortsätta med att lära barnen på mitt jobb att det heter förskola och att om deras föräldrar vill ha barnet på ett dagis får de byta stället för jag jobbar inte på ett dagis och jag är ingen dagisfröken! ;)

Jag brukar inte skälla på de som säger dagis i min omgivning för jag vet ju vad de menar och jag kan oxå säga dagis någon gång (för jag orkar inte alltid förklara), men jag skulle aldrig säga dagis när jag är på jobbet, lite yrkesstolthet om jag får be, hur ska vi annars kunna kräva att vi ska ha högre lön och bättre arbetsvillkor.

Men nu ska jag åter vara mammaledig och förhoppningsvis så slipper ni såna här inlägg ifrån mig ett lite tag till :) Nu ska jag sortera bebiskläder och lägga i fina högar och se vad jag kan sälja, tipp!


onsdag 20 juni 2012

Vad gör polisen i barnkammaren?

Det började för en stund sedan låta alldeles förfärligt i vår babymonitor och nog för att lillebror är lite snorig och hostig men han låter inte som en polisradio det är ett som är säkert. Som tur var så var det ingen som pratade för då hade jag nog kissat på mig av förvåning för lillebror pratar inte ännu och om han hade gjort de så tror jag inte att han har en speciellt mörk och grov röst (för de har väl alla poliser, eller har jag fördomar nu?)


Vår gissning på vad som hände var nog att polisen åkte förbi utanför på stora vägen och det var därför de sprakade till och lät konstigt. Det hade ju varit lite mer spännande om det faktiskt hade varit en polis i barnkammaren men det känns faktiskt bättre att det är ute på stora vägen och inte här hemma hos oss.

Rumpskor, färgglad och lekparkshäng

Då har jag köpt mig ett par rumpskor och gissa vilken färg det blev på dem?


Köpte skor igår oxå så jag tänkte att jag slänger in en bild med båda två, tänk vad kul det är med skorea! 
Så nu ska jag försöka gå in dessa rosa easytone skor, får se hur det går och jag kanske till och med får träningsvärk av dem om de väcker muskler som legat i dvala. Man kan ju hoppas i alla fall.
Så nu du Sanna kan jag vara helrosa när vi är ute och går, fast du har kanske inte tid att ut och gå något mer med mig nu när jag är så färgglad ;)

Jag undrar lite vad den svarta/gråSara har tagit vägen för just nu är det inte ofta jag enbart har mörka kläder på mig, inte för det gör något det är ju roligt med färg och den där gråa lite trista Sara kan få stanna där hon är nu för jag trivs mycket bättre med den lite mer färgglada. (Jag vet de låter skitdumt att prata om sig själv i tredje person men ibland bara måste jag).

Idag har vi hållit igång hela dagen, eller i alla fall så har storebror det, vi började dan med lekparkshäng och det var med skräkblandadförtjusning som han lekte de stora pojkarna :) Sen kom vi hem och då tog vi faktiskt de lugnt i en timme innan vi åkte för att köpa rumpträneskorna. Väl hemma igen klippte maken gräset och med sig på klippningsrundan hade han en vild treåring som sprang med sin plastgräsklippare, som han drog igång med låtsassnöret. Sen kom han in och satte sig på mattan i hallen och sa att han behövde saft, det var treåringen och inte maken som satt på golvet och behövde saft. Sen fick saften sällis av två kanelbullar i magen och efter de gick sonen och la sig. Jag försökte med allt, leka med bilar, tågbanan och läsa böcker. När jag halvt på skämt, halvt panik griper efter varje halmstrå för att han inte ska somna säger att jag kan måla naglar på honom, då flyger han upp ur sängen och sen valde han en färg till varje nagel på höger handen och resten av kvällen har han berättat för alla här hemma att "mamma målade på mig". Ja det gjorde jag ju oxå men det lät mer grymt när han sa det än vad jag tyckte det var när jag målade naglarna på honom.
Han somnade mitt i godnattsagan och det är inte ofta det händer :)
Lillebror har såklart varit med på alla aktiviteter idag men han har varit lugn och det är knappt så jag har märkt av honom, värre var det inatt när han vaknade en gång i halvtimmen och härjade på oss och innan vi fattade att man skulle gosa lite med honom, vi försökte ju trycka in nappen i munnen men de vrålade han ju bara ännu värre av, jag hörde till och med storebrors ord i huvet ett par gånger "Du vill ha nappen, lillebror". Hoppas på en lite lugnare natt inatt men man vet aldrig, tur det finns kaffe, det måste vara så nära flytande tålamod man kan komma.

Pinsamma mamman

Ja det är tydligen jag som är det, men jag trodde det skulle dröja några år innan mina barn började skämmas för mig, men tydligen inte. Jag får varken sjunga i bilen eller dansa här hemma fören min treåring skriker "sluta mamma du vill inte" Nähepp det vill jag visst inte då?! Då får jag väl sjunga när han sover i bilen eller när jag kör själv och dansa får jag väl göra i smyg :)

Men jag kan förstå honom jag hade nog oxå skämts för mig om jag var min mamma och jag får väl se de som att han älskar mig och det är därför han är talar om för mig när jag ska sluta göra saker som kan skada mig själv eller andra ;)

tisdag 19 juni 2012

Dagisdebatten

Jag brukar inte bry mig om någon säger dagis eller förskola så länge mina barn (både biologiska och jobbebarn) säger förskola är jag nöjd och glad, sakta förändrar vi världen och det gör vi genom våra barn!
Och än så länge är jag nöjd Det heter inte dagis!


Men idag blossade debatten åter upp på fejjan av alla ställen och idag höll jag inte tyst, dock orkade jag inte utveckla mina tankar närmare där utan väljer att göra det här. (Ja min yrkesroll kommer att lysa igenom i detta inlägget men det är oxå en del av vem jag är och idag var den lätt att hitta, andra dagar ligger den väl nerbäddad i min mammadvala).

För en del tycker inte att det spelar någon roll om man säger dagis eller förskola och ska jag vara helt ärlig så tyckte inte jag heller att det spelade någon roll innan jag började arbeta som just förskollärare. Jag har läst 3½år för att få kalla mig förskollärare, det är ganska många år som jag har lagt ner för att kunna arbeta på en förskola. Jag har inga problem med att bli kallad för fröken men någon dagisfröken det är jag baskemig inte!

En förskola har en läroplan att följa precis som skolan har, det är ju FÖR-skola, vi har mål att sträva emot och varje år så sitter man och går igenom hur man har lyckats i sitt arbete för att nå upp till målen. Ordet förskola tycker jag är viktigt för det lyfter fram att det inte längre handlar om barnpassning och barnförvaring som det kan ha varit tidigare, det fanns så klart många dagis som arbetade med pedagogisk verksamhet innan lpfö98 kom men nu måste alla arbeta aktivt med pedagogiska frågor och se till att alla barn har sina mål att sträva emot. Man behöver naturligtvis inte uppnå målen men man ska sträva emot att göra det. Nu finns det utvecklingssamtal och man skriver individuella utvecklingsplaner för varje barn (det skulle jag kunna ägna ett helt inlägg åt bara de så jag lämnar det ämnet för stunden, ville bara tala om att de finns). Sen är det upp till pedagogerna på varje förskola att anpassa verksamheten efter den barngruppen man har, det är lättare sagt än gjort kan jag tala om men ändå en stor charm med arbetet eftersom den ena dagen sällan är den andra lik. Att få trygga barn som tycker om sig själva och är nöjda med vad de kan prestera tycker jag är en av förskolans främsta uppgifter.

Nu tror jag att jag har fått fram det jag tycker är viktigt om varför man inte ska säga dagis och nej det är inte lättare för ett barn att lära sig säga dagis istället för förskola, däremot är det svårt för föräldrarna att lära om!
Nästa gång den här sidan visar sig hos mig kanske jag lägger mig i hen-debatten oxå, där har jag åsikter må ni tro ;)

Nattinatti!

Bara vara Sara

Ställde ingen klocka igår innan jag gick och la mig, tänkte att lillebror väcker nog mig i tid, jag skulle iväg vid kvart över nio och behöver en och en halv timme för att hinna med allt jag vill på morgonen för att inte få ont i magen. Tio över åtta vaknar lillebror och maken frågar lite yrvaket om inte jag borde gå upp snart, nähä de menar du inte?! tänker jag och muttrar nog något snällt tillbaka.
Men för en gång skull blev jag inte stressad och sprang runt som en höna på lyckopiller, nej jag tog det så lugnt och gjorde mig i ordning och åt frukost och tjugo över nio satt jag i bilen och var på väg!
Anledningen till att jag inte stressade så jag väckte magkatarren var för att det vara bara jag som skulle iväg, maken och barnen fick stanna hemma och roa sig bäst de kunde och nog roade de sig alltid, de hade bakat muffins de små rackarna som tur var fanns de kvar till mig när jag kom hem.

Jag styrde min lilla stora bil till den stora metropolen Växjö, där Ida mötte upp och fast att vi inte har setts på hur länge som helst så kunde det lika gärna ha varit igår vi sågs. Vi började med att gå runt i affärerna men vi hade ju inte tid att titta på någonting för vi hade så mycket att prata om, sen när vi hade babblat av oss det värsta så kunde vi börja titta på kläderna som vi höll i händerna men konstaterade både hon och jag att vi är omoderna just nu, vi vill ha något mellanting mellan tant och magkortneontröja men se det finns inte, så vi får allt ha våra gammal paltor till kläder ett tag till. Sen åt vi lunch och satt över en timme och pratade lite till och struntade fullständigt i allt och alla runt omkring. Efter lunchen så hittade vi faktiskt ett par skor på rea, hon köpte likadana skor som mig fast i en annan storlek, eller rättare sagt jag köpte likadana som henne för hon betalade före mig (men vem håller koll på de?). Det är tur att vi varken är 14år eller bor i samma stad då hade vi nog varit tvunga att gräla lite men nu slapp vi detta, tack och lov för de.

Fick lite sminktips och hon i sminkaffären förstod nog att hon pratade med ett sminkpucko för först tyckte hon att jag skulle köpa ögonskugga för 140:- färgen men sen efter en stund hade hon varit borta vid reabordet och hittat liknande färger som kostade 34,50 för tre färger, som hon tyckte jag skulle köpa och öva på. Undra om det var för att jag svarade Jaha?! när hon talade om för mig att jag har gröna ögon, hon kanske trodde att jag inte visste de, eller så såg hon hur jag hade sminkat mig idag och tyckte att de var ju synd om de dyra sminket att bli misshandlat på det däringaviset, nä jag vet inte men jag blev nöjd. Tror jag behöver en såndäringa sminkkurs igen, har gått en för festsminkning men så kan jag ju inte gå runt och se ut när det är ljust ute och jag sover när det är mörkt kan jag tala om för er och då är det inte så snyggt att vara festsminkad, fast kudden kanske blir glad då.

Sen var det dags för FIKA och vi hittade ett hål i väggen inklämt mellan två affärer och de hade minsann sockerbulle, åh så gott det har jag inte ätit på hundra år eller i alla fall fem år! Så först beställde Ida en sockerbulle, en kaffe och ett glas vatten sen kommer jag och säger "Jag tar samma" nej jag lovar det kändes inte alls som jag var 8år och härmade den coola tjejen i klassen, nej verkligen inte alls :) Men till mitt försvar så hittade jag sockerbullarna först!
Sen när vi hade fikat i nästan två timmar så var de bara att kissa och åka hem. Men jag har haft en underbar dag och det var så skönt att få komma bort en stund och bara vara Sara.

måndag 18 juni 2012

Tandis, tanttankar och mjukglass med bedövning

Så var det då dags att fixa den där nedrans tanden en gång för alla, bedövning som satt i till långt efter lunch men nu är den fixad i alla fall och det är 90% chans att den håller och 10% risk att den dör, så nu är de bara att vänta och se, kul kul. Men jag fick bita tandläkaren i fingret inte mindre än 4 gånger och det var hon som sa att jag fick, så lite roligt hade jag oxå :)
Efter att tandläkaren, tandsköterskan och tandstudenten var klara med att gröta runt i munnen på mig och pratat semesterplaner och blodprover över huvudet på mig så får jag äntligen sätta mig upp och det jag får se då det väcker den sovande tanten inom mig. Den här tandstudenten hade tandiskläder på sig, vita sådana, helt okej men sen hade han tandläkarbyxorna nerstoppade i gråa byllsiga strumpor och på fötterna hade han ljusblåa converse, det är nu den lilla tanten får fullständigt spelet inom mig och tänker men lille vän. Sen kom jag på att det är nog så dagens ungdomar ser ut så jag bet mig i tungan, fast de gjorde inget för den var ju bedövad.

Sen var de hem och hämta resten av familjen och åka för besiktning av 7månaders bebis, detta resulterade i okejstämpel i rumpan och han följer stadigt sin kurva. 10470g och 71cm! Min lilla stora bebis <3 Nästa gång ska han vara med i nåt forskningsprojekt om nån utvecklinggrej, får väl se vad det är om en månad.

Det är makens första semesterdag så de firade vi med mjukglass på torget och jag måste bara säga att det var en upplevelse att känna mjukglasssmaken och kylan i halva munnen, den andra halvan var fortfarande bedövad, sån tur att jag inte köpte en glass till mig utan åt lite på makens och lite på sonens, fast sonen sa att han matade mamma med gröt och de ville jag verkligen inte ha. Den här sommaren ska jag verkligen ta igen för alla mjukglassar jag inte kunde äta förra sommaren när jag var gravid och toksugen på mjukglass, det var inte roligt ska jag be att få tala om.

På eftermiddagen körde vi runt en stund till vi hittade en badplats så storebror kunde få bada lite och sen blev han så klart jätteledsen när han inte fick bada mer men har man blåa läppar så tycker i alla fall jag att då är det dags att gå upp ja till och med dags att åka hem.

söndag 17 juni 2012

Måste jag börja odla skägg?

Lillebror har haft en orolig kväll men gnäll, bök och alvedon. Ja de är underbart med tandbrytning!
Så det slutade med att han fick välling och satt och gosade med makens skägg och detta verkar vara något som han gillade skarpt och då blir jag genast orolig för att han kommer kräva skäggos innan han ska sova på kvällarna och hur gör vi då. Jag vill verkligen inte försöka odla skägg, jag får väl tejpa fast svinto eller har ni någon annan bra lösning.
Nej detta får inte bli en vana det bestämmer vi här och nu tycker jag!

Påtal om tänder så ska jag till tandis imorgon och förhoppningsvis göra klart den tanden som de började fixa i oktober förra året. Håll tummarna för mig att bedövningen inte sitter i hela dan för då kommer jag svälta ihjäl eller i alla fall ha blodsockret nere vid fotknölarna och det är inte någon hit vill jag lova. Sen kan ni kanske hålla den andra tummen eller tårna för att käken ska klara av påfrestningen imorgon så jag slipper att den hoppar ur led och de måste ringa ambulans och grejer. Fast de ringer kanske ingen ambulans, tandläkaren ligger på sjukhuset så jag får kanske knata över till kirurgen själv med vidöppen mun, bäst att ta med solglasögon och en sjal så jag kan gömma mig! Men om jag svimmar av smärta så kan de ju inte be mig gå eller kan de göra det? Nej nu får det vara nog pratat om tandis och vad som kan hända för jag kommer ju inte kunna somna!

Upp och ner

Har en datorintresserad bebis och han kan minsann redan mer än sin mamma, idag satt han i mitt knä och fick syn på min dator som stod på bordet framför honom, han sträckte sig så han blev tre meter lång och jag höll emot för kung och fostervatten som min make skulle ha sagt, jag vill inte ha bebisdregel i tangentbordet. Hans plan var dock inte att slajma ner knapparna utan det var att trycka på knapparna och han kunde tydligen något ballt kortkommado som gjorde att hela skärmen blev upp och ner. Hallå, hjälp vad händer?! Så där vill man väl inte att skärmen ska bli, varför vill man ha bilden upp och ner?
Tur att jag är gift med en såndäringa datakille så han kunde lista ur hur sonen hade gjort och fixa. Vilken himla tur att han var hemma så slapp jag sitta och läsa bloggar upp och ner. Jag läser visserligen snabbare upp och ner men att skriva upp och ner det är det värre med.

lördag 16 juni 2012

Instängda tyskar, tand, grillning, rollspel, nästan instängd av tyskar och åska

Där har ni min dag igår och idag, fast jag tänkte börja från början.

Vi började med en tur till Traryds djurpark och där matade vi fåglarna med bröd som var äldre än äldsta barnet vi hade med oss, lite drygt 4år (det hade dock legat i frysen så de var ingen ko på taket eller fara på isen heller för den delen). När våra våghalsiga pajkar började utmana varandra hur långt fram på strandkanten de vågade gå och när de började stjäla tillbaka brödbitarna ifrån de levande djuren så tyckte vi mammor att det var dags att besöka lekparken så vi kunde få prata lite.
Ojoj vad mycket prat det blev med en 4åring, en treåring och två sjumånaders bebisar, nej kanske inte men picknick hade vi och ett och annat minne lyckades vi få in oxå mellan blöjbyten, amning, gungputtande, dassbesök, bebismatning och letande efter nergrävda spadar.
Vi pratade om våra barns utveckling och då kom vi in på det här med att våra små bebisar ska få tänder och det hade varken hennes lilla flicka eller min pajk fått ännu (återkommer med detta ämne senare, skrev tidigare först men det blev ju helt fel).

Sen skulle vi åka hem och jag tänkte vara lite smidig så jag öppnar dörrarna på min bil så att storebror kan klättra in själv och sätta sig medan jag sätter fast lillebror och lyfter in vagnen. När jag efter nästan 10 min ska sätta fast storebror så ser jag att förardörren på bilen jämte är öppen 5cm och där inne satt en liten tysk pajk, eller liten och liten var han inte, han var lång som sjutton och säkert över 23år men han tackade så artigt för att jag släppte ut honom ur hans egen bil (ja tänk vad snäll jag kan vara när jag sätter den sidan till). När han har kommit ut på sin sida så öppnas dörren på andra sidan bilen och hans fästmö kliver ut (nu låtsas jag bara att det är hans fästmö, det kan lika gärna vara syster, svärmor eller någon han plockade upp på vägen till djurparken), då tänkte jag att skyll er själva som satt kvar i bilen för hade det varit jag och det var maken som blev instängd på detta viset då hade ni fått se en ilsk Sara som slängt sig ut och befriat sin stackars make som nog önskat att han kunde få sitta kvar i bilen och slippa kliva ur och skämmas för sin fru. Men det komiska är inte slut här mina vänner, nej för ur bagaget så plockar de ut ett helt träd, eller kronan från en al, så där promenerar de tyska trolovade paret hand i hand in på djurparken med ett träd som de ska mata getterna med, gulligt! Jag kanske inte ska kasta spjut i radhus om jag tänker på de gamla limporna vi slängde till ankorna (änderna, förlåt ska försöka lära barnen rätt en annan gång). Men jag var inte på en romantisk dejt i parken i alla fall.

När jag körde hem så såg jag en grävling som hårdvilade i vägkanten, stackarn den måste varit trött.

Sen på kvällen var det dags för grillning och på bilden nedan så ser ni en nervös Sara som sitter i bilen med sina barn i väntans tider för att maken är inne på affären och handlar ketchup och senap för de behöver man tydligen ha när man äter korv med brö. Nervös ja de är jag när jag ska hitta på grejer som innebär att jag ska träffa nya människor, men det är mest för att jag inte gillar när man ska gå runt och hälsa på folk. Dels kommer jag aldrig ihåg så många namn på en och samma gång plus att jag blir livrädd för att säga fel namn när jag presenterar mig själv. Jag måste alltid tänka två gånger innan jag säger vad jag heter, men jag menar Sara är ju inte så svårt att komma ihåg eller? Det skulle vara riktigt pinsamt att säga att jag hete någonting annat än jag gör, för antingen får man ju ändra sig sen och försöka rätta till sitt misstag "oj du jag hette visst inte Stina eller Bertil eller vad jag nu sa för namn förut" eller så kan man ju aldrig någonsin träffa den människan igen för jag kommer ju inte komma ihåg vad jag heter då och då blir det snurrigt :P

Sånt här pysslar jag med när jag sitter i bilen och underhåller barn, jag tar så klart foto på dem oxå :)
När vi andra åt så fick lillebror ett rån att gnaga på eller gnaga och gnaga han har ju inga tänder, eller vänta här nu, rätt som det var så fick han in en förstor bit i munnen och jag tänkte då vara snäll mamma och ta ut den då biter han mig och det gör ont. Sticker in fingret igen och japp det gjorde lika ont denna gången. Tänk han har två dagar innan sin 7månaders dag fått sin första tand. Men hallå bajset ska väl ändras eller?!

Ser ni tanden? Inte jag heller men jag kände den, så ni får helt enkelt lita på mitt ord.
Fotbollen kanske jag skulle skriva några rader om oxå, nej varför de egentligen det är det ju så många andra förståsigpåare som gör och jag är verkligen inte en av dem. Föresten så åkte vi hem innan matchen var slut och hade ingen som helst koll på vad som försigick på plan innan vi åkte heller för jag valde att sitta på en plats där jag inte såg tvn, smart va?!

Så idag blev det en välbehövlig sovmorgon eftersom båda barnen hade varit upp mycket längre än de brukade igår. Maken jobbade dock så han missade sovmorgonen stackars honom.
När vi har ätit frukost så ringer en kompis och undrar om jag vill med på loppis och ja visst ville jag de. Barnen som inte visste om de vaknat på rätt sida eller inte stannade hemma med mormor och morfar, och tur var nog de för det började regna när vi var där. Det är berättarfestival här i stan nu och då var det nån hantverksmarknad precis jämte loppisen men vi kände oss så malplacerade att vi snabbt skyndade oss därifrån, tunnbröd över öppen eld och folk utklädda eller uppklädda för rollspel kändes inte som vår grej riktigt så vi skyndade oss tillbaka till loppisen och där hittade vi en farbror som gärna ville göra ett bra pris med oss men de ville inte vi.

När jag efter loppisen kom fram till min bil då må ni tro då var det en tysk som hade ställt sin bil liiite för nära min så jag fick pressa ner mig i sätet men in kom jag så om de nu var en hämnd för gårdagens instängade av de tyska paret så var den inte helt lyckad men de tänkte jag inte sitta kvar och visa för dem, så dum är inte ens jag.

Sen har det åskat idag och storebror som tvunget skulle ut i regnet var bakom husknuten när en av knallarna ven över nejden kom springade i full kareta och skrek "Jag är jätterädd, jag var förlångt bort" Hoppas nu att han kanske lär sig att lyssna på sin mamma, tror ni de?!
När vi sedan var och hälsade på min farmor så fick jag svaret och nej han lyssnar inte på sin mammas kloka råd. Han skulle springa ute, inne helst överallt hela tiden. Men han är söt ändå!

Nu blev det här ett låång inlägg men tänkte att det fanns ju inget att se på tv ikväll så medan jag tittar på bones och moffar chips så kan ju ni läsa min blogg. Tjipptjillevipp!

fredag 15 juni 2012

Vad är väl en bal på slottet

För åtta år sedan så var det min tur att få gå på studentbalen, då var det min tur att bli fin som en prinsessa, åh vad jag såg fram emot detta och höga förväntningar hade jag men jag kunde aldrig riktigt sätta ord på vad det var jag tänkte skulle bli så speciellt med den kvällen.

Jag kommer ihåg när jag och mamma åkte till Alvesta för att prova klänningar och den första klänningen jag provade var den jag skulle ha, snacka om att bli snopen jag som hade tänkt att nu kommer jag behöva prova miljoner klänningar och jag kommer inte hitta en endaste en utan hade bestämt mig för att jag kommer få nöja mig med den minst fula. Men till min lycka så slapp jag nöja mig med något annat än det bästa.
Jag har kvar klänningen ännu men nu sitter den som en påse skit på mig så får se om jag hittar någon som kan sy om den. Frågan är bara när jag ska ha en så fin klänning igen, det är ju inte direkt att man tar på den om man ska på kalas.

Nu blev inte min baldag så där fantastisk och sagolik som jag trodde att den skulle bli men jag är nöjd i alla fall och har ingenting att klaga på eller jo bussresan dit och hem totalt 3h på en buss på hemvägen sov jag visserligen men på vägen dit så skulle man försöka sitta så att både hår och klänning fortfarande såg bra ut när man kom fram. Lättare sagt än gjort kan jag meddela.


Frisyren höll bra, den togs bort ett dygn senare när vi satt på en annan buss på väg ner till Spanien, mamma fick hjälpa mig bort med alla hårnålar någonstans på de franska vägarna. Tänk det har redan gått 8 år. Då kunde jag inte komma bort från stan fort nog, nu vill jag inget hellre än att vi ska kunna rota oss ordentligt i samma stad, mycket kan hända på 8år. 

Dagens utflykt

Idag packar jag in barnen och sticker iväg till Traryds djurpark, där ska jag träffa en gammal klasskompis ifrån högstadiet och vi ska titta på djuren, hålla koll på våra barn, mata våra barn (djuren får man tydligen inte mata). Sen ska jag hem och packa in maken i bilen oxå för ikväll blir det grill och fotboll (får se hur mycket vi gör bort oss, de lär ni märka i ett inlägg imorgon).

Ha en trevlig fredag mina vänner!

torsdag 14 juni 2012

Sådan mamma sådan son eller?

Inom loppet av ett dygn så har både jag och storebror lyckats bita oss själva i fingret när vi äter. Vill bara tala om att det gör jätteont, verkligen jätteont. Nej jag tänker inte tala om hur man bär sig åt, men det måste vara när du minst anar det så att du biter till ordentligt, annars gills det inte.

En annan sak som jag upptäckte idag var att han gör det jag sa att jag skulle göra när jag var liten.
Jag var nämligen ett väldigt envist barn (säkra källor säger detta, jag är däremot skeptisk) och skulle inte lära mig cykla. Så sommaren innan jag skulle börja i tvåan så försökte pappa lära mig att cykla, vi åkte ut till stora parkeringar på stans industrier och tränade, så uppenbarligen så var jag kass på att cykla eftersom vanliga cykelvägar verkar varit för smala. Men jag sa då att jag kunde springa jämte mina kompisar när de cyklade så slapp jag ju lära mig cykla, mycket praktiskt och så att jag kan lösa problem det märktes redan där. Så idag när vi springer till förskolan (det är tydligen den nya, tur att de är sommarlov i 8 veckor så kanske han glömmer av de här dumheterna) då cyklar hans kompisar ifatt honom, men tror ni de kunde cykla ifrån honom? Nej han sprang jäklar i de och vann, min son kom först till förskolan och han är yngst av barnen som tävlade, eller de var ju ingen uttalad tävling men min son vann!

Jag lyckades lära mig cykla den sommaren så jag slapp springa jämte och det hade nog sett dumt ut eftersom det var hjälmtvång på utflykterna i skolan.



Förskolläraren vs mamman 1-0

Nu är det alltså mig själv mot mig själv jag menar så jag vinner ju hur den här matchen än slutar, så grattis i förskott till mig!

Nu ska jag ta det här från början, när vi fick hem lappen om sommarledighet från förskolan någon gång i mars så tänkte jag att jo men storebror ska vara ledig när maken har semester, självklart skulle inte ens tänka tanken på att ha mina barn på förskolan när nån av oss har semester. Aldrig i livet och tänker inte utveckla detta närmare och vissa får tycka att det är hyckleri att jag har honom på förskola överhuvudtaget när jag går hemma och är mammaledig men nu har man rätt till 15h/v när man är föräldraledig så jag gör ju bara som jag blir tillsagd. Plus att jag vet att min son har det kanonbra på sin förskola. Så nu lägger jag ner den här diskussionen med mig själv innan den spårar ur fullständigt.

Sen eftersom maken har tidig semester så skulle det vara sommarförskola (inte storebrors ordinarie förskola) när jag går hemma själv och bara är mammaledig igen så då tänkte jag att då får sonen oxå vara hemma, men sen kunde han allt fått gått tillbaka till sin förskola när den öppnar igen. Då hade han ju varit hemma i SJU veckor med sin mamma och jag känner både honom och mig det räcker med 7 veckor. Än så länge är det mamman i mig som talar. Men så kom jag och skulle hämta honom idag, då kommer en av pedagogerna fram och frågar vilken vecka han börjar, 32 svarar jag och då börjar det. Jag känner så väl igen var enda argument som hon lägger fram (nej jag är inte ett dugg sur på henne, jag är inte sur på någon tycker det är mest komiskt att det är exakt samma argument jag kör med).

  • Det är ingen från hans avdelning som jobbar då.
  • Du är ju hemma och är mammaledig och behöver ju egentligen inte ha ditt barn på förskolan överhuvudtaget (de kursiva behövde hon inte säga idag, jag sa det och hon nickade :)
  • Vi har ingen pedagogisk verksamhet den veckan.
  • Du har ju egentligen rätt att ha honom här men det är ju bäst för hans skull om han är hemma för det är ju ingen pedagog från hans avdelning som jobbar då.
Nu behövdes inga fler argument för nu hade förskolläraren tagit över min hjärna och kropp och jag hör mig själv säga;
- Det är nog bäst om han är hemma den veckan oxå!

Sådär då var alla nöjda och glada eller? Vi får väl om 8 veckor!

Mycket PMS blir det!

Ja jag ska erkänna jag föll för reklamen och gjorde självtestet för att se om jag lider av pms eller inte. Tydligen så gör jag det och bör söka läkare, men nu försöker jag se det positiva med att ha pms, jag menar något positivt måste det ju finnas.

För det första så kan jag skylla allt på pmsen, det måste ju vara en stor fördel tänker jag, men det ska dock inte överanvändas då slutar de nog funka.
För det andra så kan jag ju undvika folk när jag har pms (inte för att det är så positivt för mig men för dem runt omkring), dock inte familjen men de ska ju älska mig oavsett vad jag gör så de får stå ut. Maken har ju faktiskt valt att gifta sig med mig trots att han visste vilket strålande fint humör jag blir när lingonveckan närmar sig. Nu har han stått ut i sex år så jag tror inte att det är så farligt, eller så har han vant sig.
Den värsta händelsen var nog ändå den när jag blev med tvingad på bio för att se en jätteläskig film, transformers eller vad sjutton den nu hette, jag blundade i stort sett hela filmen. Och jag ville ju faktiskt inte de den för jag hade ju inget att ha på mig och det vet ju alla att man måste vara snyggt klädd när man ska på bio, speciellt när man går med sambon och hans bror. Tillråga på allt så regnade de så mina sandaler blev totalförstörda eller det var väl kanske en sanning med modifikation jag trodde de var totalförstörda så då rasade ju hela min värld och jag försökte nog dra ner min omgivning i fallet. Tror ni inte då att den bilvande maken försökte ställa allt tillrätta genom att vara gullig och snäll och säga snälla och gulliga saker, men asså man ska inte hälla tändvätska på en öppen låga man ska inte göra det. Det hela slutade ändå lyckligt tack vara svågern som fick sin bror att hålla käften och sen att jag hetsåt choklad tills de sprutade ur öronen hjälpte oxå till att lugna ner mig. Sandalerna hur gick det då för mina stackars sandaler undrar ni nog nu och gör ni inte de så kan jag i alla fall tala om för er att de torkade och blev nästan sig själva igen, den blivande maken klarade sig oxå och kunde sedermera bli pappa men det såg mörkt ut där den regniga kvällen i Kalmar för en massa år sedan.

Nu blev det här kanske inte så mycket positivt kring pms men för att sammanfatta det hela så går de att överleva och idag kan jag skratta åt det och ett gott skratt ska ju förlänga livet så nåt positivt var de ju ändå :)

Om jag lider av PMS?

Nej inte ett dugg men min omgivning gör nog, alltså lider av min PMS.

Har fått sån där riktad reklam på fejjan igen och denna gången frågar de lite fräckt om man lider av PMS, att de bara vågar? Om jag nu misstänker att någon lider av detta så frågar jag ju inte de, jag menar så korkad är inte ens jag att jag tänker sticka ut huvet så första bästa kan bita av det. Nej tack. Kommer ni inte ihåg kommentaren i skolan om det var en tjej som var ledsen, arg eller lite tjurig. "Hon har nog mens!" Känner riktigt hur de kryper i hela mig vid tanken och ja det är nog ett tecken på att det stämmer och det är därför som jag tar åt mig :)

Den andra reklamen är tre inredningssidor, tack för den gnugga in det riktigt ordentligt att ingen köper vårt hus gör de, speciellt tacksamt att göra de nu när jag har PMS!

Vinn en resa, jag vill inte vinna nån resa till långtbort i stan, jag gillar inte flyga. Har gjort de en gång från Malmö till Stockholm, eller okejdå två gånger jag flög hem oxå och det var bland det värsta jag har gjort i mitt liv, tänk då på att jag har genomlidit två graviditeter och två förlossningar.

Sen vill reklamen att jag ska köpa barnkläder, nej du tack de har ja ju gjort precis, jag var ju i Ullared för mindre än en vecka sen. Nej sälja barnkläder då hade jag varit intresserad.

Sen får jag grilltips oxå, men jag behöver inga sådana för jag håller mig på minst 5m avstånd från en grill, jag vet med mig att jag är klumpig och vara klumpig nära en grill det vill jag inte testa.

Då var reklmpausen slut för den här gången,bättre lycka nästa gång!


onsdag 13 juni 2012

Eget bum

Nu sover storebror i egen säng på eget bum (rum på kaspiska), han var så stolt när sängen kom på plats och han slet som ett litet djur med att få bäddmadrassen på plats, sen fick mormor bädda i ett lakan och han gick och hämta kudden. Sen när jag kom med täcket så var han redo att sova. Då var klockan halv sju?!

Vi skulle inte läsa någon saga ikväll heller han skulle bara sova i sin säng, sen skulle lillebror oxå sova där tyckte han men än så länge får inte spjälsängen plats där inne och vill inte ha dem liggandes skavfötters än.

När han hade legat i det mörka rummet i sin egna säng i fem minuter så kom han ju på att han inte alls ville sova, hallå liksom det är ju inte så ballt att sova då missar man ju vad som händer. Men när jag la mig jämte honom så snodde han in sig i mina armar och somnade och jag fick nästan en liten tår i ögat för det är väldigt sällan som han somnar i mina armar. Men det är extra mysigt nu när han gör det.

På bara en dag så har han gått från ett litet barn till ett lite större barn, först klippte vi (maken) honom igår och sen fick han eget rum (igen) idag, vad händer imorgon?

På tal om eget rum så tycker jag det känns som att han har tagit första steget till att flytta hemifrån och det känns inte bra ska jag säga, han är ju bara tre år då kan man ju verkligen inte flytta hemifrån :) Men första steget kan han kanske ta, han behöver ju inte ta nästa steg än på tio år, att flytta ner i källaren och sen de riktiga steget hemifrån det är så långt borta att jag inte ens kan föreställa mig.

Nu blir det sova innan sista förskoledagen innan 7veckors ledighet väntar. Imorgon är det jag som sitter och bälgar i mig kaffe för de kommer jag inte kunna dricka varmt de närmaste 7 veckorna, det kommer jag ha två barn som ser till. Natti!

Är jag redo?

Nu är det snart klart så att killarna kan flytta ut ur vårt sovrum och in i eget rum, men är jag redo? Jag har ju släppt iväg storebror en gång, han fick eget rum när han var 7 månader och han klarade de finfint. Sen fick han flytta in i vårt sovrum igen nu när vi flyttade men nu har vi ett rum till så han kan få eget rum igen. Sen är lillebror snart 7månader och äter inte längre på nätterna och storebror vill ha honom på sitt rum, men jag vet inte om jag är redo. Men fungerar det inte så får vi väl flytta tillbaka dem till oss igen :)



Sprungit!

Eller det var kanske att ta i så jag blev blå men joggat nästan 1km har jag gjort, detta tackvare min envise treåring som absolut skulle springa hem ifrån förskolan idag och han hade knappt tid att vänta på att jag skulle få av mig koftan. Men han förstod att springa med en tjock kofta på sig det går ju absolut inte. Så med glada tillrop till sin svårt ansträngda mamma så kom vi hem och han har energi för en fyra- fem löppass till medan jag sitter i soffan och det är flera timmar sedan vi kom hem och jag hade precis fått tillbaka normal andhämtning och puls. Jag har nog inte joggat sedan gympan i skolan och då joggade jag bara så länge läraren såg mig sen gick jag och satte mig på en bänk och väntade så många minuter som jag trodde de skulle ta för mig att komma runt och sen joggade jag tillbaka. Fanns där ingen bänk så gick jag i sakta mak runt slingan vi skulle springa så mina klasskompisar hade ju både hunnit duscha och var påväg till nästa lektion är jag var klar. Nej nån löperska blev det inte av mig. Men min lille busis han kan nog bli långdistans löpare, undra just om man kan konservera lite av hans energi nu och sedan ta fram bruken när han är en finnig, trött tonåring som inte kommer orka upp ur sängen före tolv en endaste ledig dag.

Nu ska vi snart ut och röja järnet i trädgården för min lille prins har inte sovit på förskolan idag så börjar jag inte aktivera honom snart så somnar han om en liten stund och sen är han uppe halva natten och då får han vara uppe själv men det vågar jag inte så nä aktivering var det ja!

tisdag 12 juni 2012

Kallas du Soffan?

Nej det är ju kanske inte det första man frågar på en dejt, men hade jag vågat ställa den frågan på vår första dejt (min och makens alltstå) så hade jag sluppit gå och fundera. Varför jag nu skulle misstänka detta redan första dejten det hör inte hit, men hade jag frågat då så hade jag ju vetat, logiskt va?

Första gången jag hörde familjens och/eller släktens smeknamn på min då nye pojkvän numera make så undrade jag varför i hela friden de kallade honom för Soffan, är han en soffpotatis eller?
I början var jag så blyg och försynt (det är svårt att tro idag) så jag vågade ju inte fråga varför han kallades så eller varför han inte blev upprörd av att bli kallad Soffan? Hade nån sagt soffan, stolen, byrån eller kallat mig för någon annan möbel så hade jag blivit lack (nej inte soffbordet från ikea) utan sur som en citron. Det gick nästan så långt att jag tyckte att de var taskiga mot min kille som kallade honom för Soffan och jag lovade mig själv att inte ta upp detta känsliga ämne med honom.

Det tog ett tag, nej jag tänker inte tala om hur många år det tog innan jag fick en AHA-upplevelse och insåg att det inte alls var Soffan de sa utan Tjoffan! Fick ett hysteriskt fnitteranfall så jag nästan kissade på mig och jag fick dölja de mesta av skrattet eftersom jag då vägrade erkänna att jag hade hört fel så länge, nu när det har gått en tid så kan jag sträcka mig till att säga att de slarvar med uttalet och jag lyssnade nog lite halvdant så det är delvis mitt fel och jag kan berätta om det här och småfnissa lite åt det blir tokigt ibland.

Men varför han kallas för Tjoffan det har jag fortfarande ingen susning om och är nog glatt ovetandes om ett tag till, det stör inte min nattsömn ännu. Nej jag kallar honom inte för det om ni sitter där och undrar.


Gräs, hår och bebisdregel - (Parentesernas afton)

Allt detta har besökt min näsa idag, trevligt? Nej inte på långa vägar, men ibland blir det så. Kanske ska ta det från början, på förmiddagen idag låg jag på rygg i soffan och hade lillebror (inte min lillebror utan min son, kanske hade varit lättare att skriva det från början men orka sudda!) sittandes på magen (han satt ju så klart på sin rumpa på min mage). Sen lutar han sig fram och ska smaka på min näsa, helt okej tills dess att han gör pruttljud med tungan när han har min näsa i sin munnen så det rinner ner en sträng bebisdregel i min näsa, tack för nässköljningen, det var en upplevelse jag helst inte vill uppleva igen.

Sen klipptes det gräs för fulla muggar och storebror (här kan det inte bli några missförstånd eftersom jag inte någon riktig storebror) sprang runt så gräset gjorde frivolter i luften och letade sig sedemera in i min stackars näsa, så jag nös och nös och nös (tur att jag har gjort mina knipövningar och att jag bara nös tre gånger annars kunde de slutat illa).

Storebror blev sedan klippt av maken och han kunde inte bestämma sig för om det var läskigt, gjorde ont eller kittlades (storebror alltså inte maken, för honom var det nog mest smärtsamt eftersom han har ont i ryggen, men det är en helt annan historia) och jag fick hålla honom i handen (gissa nu vem?) då blev jag så klart full med hår som sedan letades in i näsan och tog då gräsets plats så nu kittlas de som bara den och hur mycket jag än försöker locka ut de så har de bosatt sig i näsan. Snart överväger jag en nässköljning a´la bebis men så desperat är jag inte ännu.

Många förklarande parenteser blev det, hoppas ni hängde med för jag tappade bort mig någonstans i näsan så jag hoppas på bättre lycka i nästa inlägg.

Näsan på bilden är inte näsan det handlar om i texten!
PS. Det här är mitt fyrahundrade inlägg och de fick handla om min näsa och dess gäster, härligt så säg! DS


måndag 11 juni 2012

Sista jobbeveckan

Inte min då utan makens och de firar han genom att jobba sex dagar istället för fem, men det är klart ska man ha semester i fyra veckor så gäller de ju att vara ordentligt utarbetad eller? Sen att han har de lugnare på sitt kontor än här hemma det pratar vi inte högt om, då kanske han får för sig att jobba extra på semestern.

Jag som ogärna vill ta dagen som den kommer och som vill ha koll på allting tycker att det är jobbigt att vi knappt har bestämt någonting de två första veckorna... Vad sjutton ska man hitta på? Det ska helst inte kosta någonting heller, är det fint väder så blir det nog att testa badplatser här runtomkring, det finns ju hundra små sjöar som vi måste doppa tårna i. Undra just om det är så bra att bada så nära förlossningen, jag menar det har ju bara gått 7månader?! Nej jag får nog sitta i skuggan i år med en filt omkring mig, eller jaga en liten kille som snart kryper, han ska bara lära sig att lyfta på huvudet istället för att köra ner det i golvet/marken.

Sen vill jag till ett nöjesfält oxå, men jag vågar ju inte åka några karuseller och att låta mina barn åka det vågar jag inte de heller, så frågan jag borde ställa mig är ju varför jag vill dit? Jag tror att de har att göra med att alla andra säger att de har varit på liseberg eller gröna lund så de hör lixom sommaren till, men jag vet inte.
Vi ska smygstarta semestern på fredag med grillning och tillhörande fotboll, men eftersom varken jag eller maken har koll på om det är SM, VM eller OS som spelas just nu så kanske vi smiter i första perioden men grilla är ju trevligt och sen att träffa lite nya människor är oxå kul, läskigt men kul försöker intala mig själv att det är mer kul än läskigt, det går sådär :)

Funderar på om jag behöver ha med mig mitt grillkit på fredag?



söndag 10 juni 2012

Blivit snuvad på en fika

Det är en fullkomlig skandal, jag har blivit snuvad på fikan inte mindre än två gånger idag. Första gången var på leklandet som vi besökte idag, där var jättekul och vi hade en liten kille som blev helt lyrisk över sitt besök, fast rutchbanan var farlig den gick för fort och sen var lejonet läskigt så han gömde sig i famnen på pappa. Annars var det fullt ös i tre timmar med en lite paus för energipåfyllning. Sen tyckte jag att vi kunde fika där oxå men sen beslutade vi oss för att åka hem innan det hela gick överstyr och vi hade haft två gråtande barn med oss hem. Nu fick vi två sovande barn med oss hem och då tänkte vi passa på att åka inom en loppis och det gjorde vi oxå. Men när vi kommer dit inträffar det ofattbara, båda barnen sover vidare fast bilen står still, det har nog aldrig hänt tidigare, så maken får gå ett varv inne på loppisen själv. Sen går vi för att fika (utomhus) men då börjar det att regna så vi åkte hem istället, 7kr fattigare men 2 askfat rikare (maken ska ha till sina cigarrer). Så gick det alltså till när jag missade fikan två gånger samma eftermiddag.

Är trött och har ont ikväll, ryggen protesterar lite efter helgens alla utflykter men jag tänkte att den behöver träna för om en vecka är det semester och då tänker inte jag ligga på latsidan. Nu blir det teletubbies för hela slanten och sen sova tror jag eller om jag ska vara lite vuxen och kanske läsa lite i en bok ikväll eller se ett bones, fast sova låter skönt alltså. Sätter punkt här innan jag svamlar iväg er fullständigt. Morsning!


lördag 9 juni 2012

Blå näsa.

Min lille kille kommer förmodligen ha en blå och svullen näsa när han vaknar imorgonbitti, han testkörde morbrors magträningsgrunka och trots förmaningstal och borttagande av grunkan så skulle han på den igen och den här gången resulterade det i näsblod och en ledsen kille. Jag var som tur var inte med när det hände, jag klarar inte av när mina barn slår sig, tycker de är bland det mest traumatiska som kan hända. Andras barn kan slå sig och jag kan trösta och hålla mig lugn men när det är mina egna så blir jag hispig och vet knappt vad som är fram eller bak, det är konstigt att ens yrkesroll kan falla bort helt när det gäller något nära.

Man kunde ju tycka att han skulle ha lärt sig att träningsgrunkan är farlig och att man ska hålla sig borta ifrån den, nej inte han inte, det han var mest ledsen för när de åkte hem var att han inte vara klar med den.

Nu blir det sängen på ryggen och somna fort innan alla "tänk om..."-tankar tar över hjärnan och äter upp allt sömnstoft som John Blund så snällt har slängt i ansiktet på mig. Nattinatti!

Gekås, tanter och tvåmannatält

Ni som känner mig vet att jag älskar att åka till gekås i Ullared och kommer oftast hem nöjd och glad. Men idag när jag och mamma var där så blev jag jättebesviken över att nästan inga kläder passade mig, det är inte ett dugg kul när man upptäcker att den minsta storleken påminner om ett tvåmannatält som lilla jag har stuckit upp huvet genom. Men jag hittade en massa kläder till både maken och barnen så det är jag hel nöjd med, plus att jag hittade 3 pocketböcker som kommer bli perfekta dammsamlare i bokhyllan undra just när jag kommer ta fram och läsa de böckerna som redan är dammiga?

Sen undrar jag varför vissa kärringar stoppar sandpapper i mormorstrosorna innan de packar in gubben i bilen för en utflykt till Ullared? Jag menar det skadar inte med ett leende eller ett ursäkta när du har kört av hälsenan på mig för tredje gången på två minuter, det är liksom inte så att de gör mindre ont för att du kör på flera gånger. Sen finns det naturligtvis de som ber tusen gånger om ursäkt och de vet inte till sig hur ledsna det är så det slutar med att jag nästan ber om ursäkt för att jag blev påkörd istället bara för att lindra deras dåliga samvete. Olyckor händer och man får ju räkna med att bli påkörd i alla fall en gång under besöket. Sen hör det till med lite rumpgnugg med främlingar oxå när man står i trånga gånger, jag ser det som lite extra närhet och det kan man väl inte få förmycket ut av eller? För att återgå till sandpapperstanterna så måste jag bara säga en sak till och det är att jag förstår inte varför ni asar med er gubben? Är han bara med som chaufför och plånbok eller? För han får ju varken gå dit han själv vill, titta på de saker han  vill, han får inte välja kläder eller för den delen storlek på sina egna kläder så vad ska han med och göra?

Sen när vi körde hem så såg vi exempel på bilar som helt verkade sakna backspegel eller så behöver man inte använda den när man kör på motorvägen vad vet jag, jag har ju bara haft körkort i 8år, åtta år?! Det är ju en sak att min son på tre år gör slalomomkörningar och går in bakom framför sina kamrater när det inte finns någon lucka, det är helt okej beteende när man är tre år och har uppvisning på förskolan. Men när man kör bil på motorvägen och kastar sig ut i omkörningsfilen utan att titta om det kommer någon bakom så fyra andra bilar får hänga sig på bromsen för att inte olyckan ska vara framme, när sedan idioten har kört om bilen han skulle köra om så kastar han sig in framför den bilen som får bromsa och sen är han ikapp bilen framför på mindre än en minut och kastar sig åter igen ut framför de andra bilarna som försöker köra om på ett mer lämpligt sätt och inte kör slalom mellan filerna. Men som sagt vad vet jag?

Fick en sån bamsekram när jag kom hem och den kan jag leva länge på, jag orkade till och med hålla fast vid mitt ord vid ett trotsutbrott tidigare i kväll, alltså borde jag åka till Ullared oftare eftersom det verkar vara hälsosamt med avkörda hälsenor och rumpgnuggningar för en trött mamma som mig. Men jag ska nog undvika tvåmannatälte det var inget positivt med det alls, eller jo att jag upptäckte detta innan jag kom hem (hade tänkt ta kläderna utan att prova, ja alltså betalat dem så klart inte sno, men mamma övertalade mig att prova, tack snälla mamma).

Jag har samlat tantpoäng idag oxå, nej inget sandpapper i trosan, jag har köpt en beige scarfs med rosor på och guldtrådar i, mamma säger att det är en tantscafs och mamma har väl alltid rätt eller?

Tjollahopp!

fredag 8 juni 2012

Ännu en lista


Jag älskar listor så därför tror jag att ni oxå gör det :) Här kommer i alla fall en lista till, håll tillgodo!
1. Hur gammal är du om fem år?  31
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mina barn, men innan dagen är slut så kommer jag att ha umgåtts med min make och mina föräldrar i minst två timmar oxå.
3. Hur lång är du? Ungefär så här (visar just nu med armarna).
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Såg på Den lilla röda traktorn tidigare idag, räknas den fast det är en serie? Annars får jag nog säga Bilar.
5. Vem ringde du senast? Sanna, fast i min telefon heter hon Krång?! Fråga mig inte varför men de har hon gjort de senaste 10åren.
6. Vem ringde dig senast? Svärmor, hon berättade att hon hade hittat sitt skärp som kom bort när hon var och hälsade på oss för över ett år sedan (ja alltså vi har ju setts sen dess men skärpet kom bort då, nu får ni ju hänga med) de hade hon nu hittat i sin jobbeväska så hon har alltså släpat de här borttappade skärpet fram och tillbaka till jobbet i ett års tid, som det kan gå.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Hej jag kommer hem senare typ halv 4
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Åh vad jag skulle vilja säga ringa för jag gillar att prata men eftersom jag mest skickar sms så är det nog det jag föredrar.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta, fast de har inte sina ringar på sig, gills det ändå?
10. När såg du senast din mamma? .Innan hon åkte till jobbet i förmiddags.
11. Vilken ögonfärg har du? Blågröna
12. När vaknade du i dag? 6.48
13. Vilken är din favoritjulsång? ... Jag hatar julsånger om någon undrar, så jag vet inte vad de heter.
14. Vilken är din favoritplats? Ojoj vilken svår fråga men får nog säga sängen just nu för fy sjutton vad skönt det är att sova.
15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkarstolen eller gynstolen kan inte skilja på dem, eller jo det kan jag naturligtvis för på gyn är de en ensam person i rummet hos tandläkaren är de två.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? 8juni 2022 är en onsdag så förmodligen är jag nog på jobbet då, kanske inte så roligt svar men det så är det.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Allt! Mörkret, samma som skrämmer skiten ur mig nu.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Min son, när han la huvudet på sne och tittar med pilimariska ögon på mig då kan jag inte låta bli att skratta.
19. Hur stor är din säng? På vilket håll är ju då motfrågan?
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Jag har ju inte jeans på mig kan jag ju säga
22. Hur många kuddar har du i sängen? 1 eller 2 om jag räknar makens men den brukar han få ha ifred för det är en sån där vågigkudde, inte skön alls.
23. Vem var din första idol? Björne?! 
24. Väggur eller klocka på armen? Mobilen
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Ja
26. Är du social? Ja det är, så har lite abstinens nu när jag går hemma och är mammaledig, tänkte i mitt stilla sinne att då skulle jag träffa folk var enda dag men så har det ju inte blivit.
27. Vilken är din favoritglass? Mjukglass, inbillar jag mig iallafall men det är nog för att jag inte har fått äta de när jag var gravid.
28. Vilken är din favoritefterrätt? Marängswiss, även bra om man ska få igång förlossningar, dock funkar det bäst ihop med ett kubbspel.
29. Tycker du om kinamat? Ja
30. Tycker du om kaffe? Vad är det här för dum fråga? Klart jag inte bara tycker om kaffe jag älskar kaffe.
31. Vad dricker du till frukost? Vad tror du? Kaffe såklart.
32. Sover du på någon särskild sida? Helst med ansiktet ifrån maken, hans sömnryck är inte att leka med och har man blåmärken i ansiktet så börjar ju folk undra vad man lever i för relation egentligen. 
33. Kan du spela poker? Haha nä, men har spelat en gång men jag fick aldrig vara med fler gånger för jag vann utan att fatta vad jag gjorde. Stackars de pokergänget!
34. Tycker du om att mysa/kela? Nja, både och.
35. Är du en beroendemänniska? Japp
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner och känner, vet några stycken som har det.
37. Vill du ha barn? En kuggfråga till tror jag bestämt? Lite sent att ångra de jag har kan jag tycka. Så självklart vill jag ha de barnen jag har men inga fler, nu får någon annan ta ansvar att befolka jorden jag har gjort mitt. 
38. Kan du några andra språk än svenska? Sariska, lite kaspiska och en gnutta engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja två gånger, ena gången som stöd för en jobbarkompis och den andra när höften bestämde sig för att hoppa ur led.
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet då kan man leka diskmaskin i vågskummet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Ullaredstrippar 
42. Äger du dyrbara smycken? Inte pengavärde men jag har smycken som betyder oerhört mycket för mig.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Vilken svår fråga, nu tittar jag inte så mycket på tv längre fast snart drar ju allsång på skansen igång så då kommer jag sitta klistrad.
44. Kan du rulla med tungan? Beror väl på vad jag ska rulla.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min lillebror är ganska rolig han, men de flesta jag känner är roliga, tror inte att jag har en enda tråkig kompis.
46. Sover du med gosedjur? Räknas maken?
47. Vad har du för ringsignal? Den som följde med telefonen, men jag hör aldrig det ringer om jag inte sitter och stirrar på telefonen och det händer att jag gör.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? En hel drös :)
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Vällingpaketet.
50. Flirtar du mycket? Inte längre, har nog glömt bort hur man gör.
51. Kan du byta olja på bilen? Haha, nä varför tror ni att jag är gift för? (så klart för att jag är kär i honom och för att han kan byta olja på bilen)
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, jag har aldrig blivit stannad av polisen för att visa körkort heller, fast jag trodde de ville se mitt oxå när de stannade maken, men de ville de inte. 
53. Vilken var den senaste boken du läste? Pannkakstårtan
54. Läser du någon dagstidning? Smålänningen
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Japp jag och maken kör fuldansen ibland men det pratar vi inte högt om.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Råkade nog få in p3 i bilen häromdagen, men vill inte påstå att jag lyssnade så mycket.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Jag torkade bort majskroksdregel från min bebis innan idag, de tycker jag kan klassas som krafs på papper.
59. När var du i kyrkan senast? Min examen 2008 kanske? Kan det stämma?
60. Är du lycklig? Precis just nu så har jag stora killen i mitt knä och myser (hade han varit en katt hade han spunnit men nu är han ingen katt) så då kan jag inte annat än att svara ja.
Det var visst ganska många frågor, 60 för att vara exakt :) Nu är min kaffekopp tom och jag ska återgå till städningen. Morsning korsning!