onsdag 31 oktober 2012

Byxorna fick nytt liv

Mina gamla mockabyxor som jag köpte för att, ja varför jag nu köpte dem det vet jag faktiskt inte men så är det ofta när jag handlar kläder, det behöver inte vara snygga, inte sitta snyggt utan känner jag för att de ska jag ha då köper jag dem. Dessa var ju naturligtvis för långa för mig och det finns inga fickor så jag tror att jag använde dem max två gånger när jag gick på gymnasiet och sen hamnade de i en vrå i mamma och pappas källare. Tills för en vecka sedan när min lillebror skulle på maskerad och skulle då vara utklädd till hippie, då fick de gamla byxorna komma fram och tänk de passade ju honom fast att han är 20cm längre än mig, men han hade häng på dessa det hade inte jag när jag hade dem plus att jag hade platådojjor på mig, så det var ju inte 20cm för långa för mig vill jag bara säga. 



Dagens tips!

Det är hög tid för att skicka iväg sin önskelista till tomten nu!



Det här var sista "dagens tips!" i min oktober utmaning till mig själv, jag har lyckats komma med ett tips om dagen i en hel månad. Hurra för mig! Det var jättekul så det kommer nog komma fler tips här i bloggen framöver men tror inte det kommer vara varje dag. 

Månadens sökord i bilder

Då var oktober slut och det här är de orden som man har sökt på och hamnat hos lilla mig. Idag tänkte jag mig att jag försöka hitta bilder som skulle passar någolunda till orden, håll tillgodo!


Gurkkaktus
En gurkkaktus i egen hög person, eller gurka kanske är mer passande.

Treårskalas tips
Treårskalas, får ni någon idé?

"med mina vita strumpor"
Behövs det någon bildtext?

"spänna ut magen"
Spänner ut magen till max

"vikthets"
Ingen vikthets här inte!



bajsparad
En annan parad

barnloppis traryd oktober 2012


Förberdelser inför barnloppisen.
bula strumpa
När jag ser orden bula och strumpa tillsammans så är det inte det här jag tänker på, gör du? Nu tror jag ju inte att den som sökte på bula och strumpa blev nöjd med vad den hittade i min blogg men jag kanske har fördomar.

bulpåse 


Den omtalade bulpåsen.
chilistift


Dessa leder skulle behöva lite chilistift
dubbla känslor sluta amma
Det är jättemysigt att amma, men jag är så himla glad för att den perioden är över nu. Det var dock ganska jobbigt precis innan de slutade, när man kände att slutet på en era var nära och man kunde göra något för att hålla det kvar, när de väl släppte taget så kändes det bara bra.


gådrullar
Många gådrullar tittar ner på sina fötter när de går och då ser de inget runt omkring. Så här ska man alltså inte gå om man nu inte vill vara en gådrulle.


sara näs blogg
Inte saras näsa men en söt näsa i saras blogg

Jag tycker det är jättekul att kolla vilka ord som har lett någon in på min blogg, jag har en känsla av att inte alla hittade de dem sökte.

tisdag 30 oktober 2012

Dagens tips!

Om ni har barn som använder napp, så glöm inte bort att koka dem med jämna mellanrum. Napparna alltså!



Höstlov

Första officiella dagen på sonens höstlov, han är ju alltid ledig på måndagar nu när jag är hemma och är föräldraledig. Men redan i fredags började han fråga om när vi ska gå till förskolan, han saknar sina barn där, de är ledsna och måste leka med honom.

Men jag förstår honom, jag är inte den roligaste att leka med just nu och lillebror retas som bara den, men jag hittade lite pysselsaker när vi var nere i huset i söndags så vem vet om jag kan komma över att jag inte gillar att pyssla så att sonen får limma lite i allafall, eller göra en gubbe av piprensare, det låter väl kul?

Vi har ett inbokat lekparkshäng i eftermiddag så ut kommer vi idag, det är alltid bra att boka in såna aktiviteter speciellt på vinterhalvåret annars kommer jag inte ut på dagarna och det är ju synd för barnen eller stora killen älskar att vara ute.



måndag 29 oktober 2012

Temperaturen dansar schottis

När vi satt i bilen i söndags så kollade jag då och då på intrumentpanelen, inte för att se hur fort maken körde utan för att se hur varmt eller kallt det var ute. Den låg runt 6-7 ett bra tag men när vi skulle svänga av motorvägen så skönt temperaturen plötsligt till 2 och sen var den uppe i 10 efter bara en halv minut. Kommenterade detta för maken och får då till svar att jag inte kunde se temperaturen någonstans, men jag proppsade på och blev då idiotförklarad av min käre make. Det var inte termometern jag tittat på utan bränsleförbrukningen. Ibland är jag inte försmart alltså, men det är ju tur det, man måste låta hjärnan få vila lite ibland från alla snilleblixtar som dyker upp hela tiden.

Ett uttryck som passar bra till den här lilla historien är "Skattar bäst som skrattar sist", det var nämligen så att maken oxå gjorde en tabbe på vår lilla roadtrip och det var så roligt att jag gapskrattade i flera minuter och sen lovade jag maken att vi inte skulle prata mer om det så nu lämnar jag det.


Leksaksbomben har exploderat

Det är en stor leksaksbomb som har exploderat hemma hos oss och jag tror nog att jultomten skulle kunna komma hit och fylla en säck så att det räcker till all världens barn. Just nu känns det så och det är mindre än två månader kvar till jul och barnen har redan leksaker så att de svämmar över i lådor, på golv och vi får snart ta fram snöskyffeln (nej jag hoppas verkligen inte den behövs ute innan fjärde advent) för att göra gångar så att vi kan ta oss fram här i huset. Nu har jag ju redan köpt årets julklappar och vet ju att det kommer bli fler grejer som snart ligger på golv och väggar, nästa jul tror jag nästan att vi köper något större som barnen kan ha glädje av eller är jag elak då som blir galen på barnens leksaker?

Jag har tänkt rensa bland leksakerna men då vill jag att barnen ska vara med och än så länge är de försmå för att kunna välja vad som ska bort och vad som ska vara kvar, men jag blir snart tokig på allt som ligger och dräller överallt.

Frågade sonen om vi skulle hjälpas åt att städa innan pappa kom hem och då tittar han ut genom fönstret och säger: "Nu kommer pappa, vi behöver inte städa". Jag hoppas ju att han menar att pappa kommer städa då!

Dagens tips!

Så här nära advent (jag vet det är en månad kvar men så här nära har vi inte varit på hela året) vill jag påminna om att släcka ljusen innan ni lämnar rummet eller går hemifrån.


Bonustips, alltid bra att ha en brandsläckare i närheten.

Det har hänt en grej!


Ursäkta men jag måste få gnälla av mig över den här fruktansvärda som hände i helgen! Jag har verkligen inte hämtat mig från detta ännu och jag känner att det kommer ta lång tid innan jag accepterar faktum och kan fortsätta mitt liv som jag gjorde innan. Lagom när jag kommit in i en normal dygnsrytm igen så ger jag mig fasen på att det händer en liknande grej fast tvärtom istället.

Jag pratar naturligtvis om det här med att ställa om klockan, visst jag fick en timme till men jag känner inget behov av den eller jo men jag är småbarnsförälder så jag får ändå inte sova mer bara för att nån har bestämt att jag skulle vrida tillbaka klockan. Jag har gått här en stund nu och börjat räkna ner tills dess att jag får sällskap här hemma av någon som är större än en tvärhand hög men jag började min nedräkning helt fel och det är över 1½ timme kvar... femgnället börjar klockan fyra idag och jag är redan så trött som om klockan skulle vara sju på kvällen. Det blir ingen lätt omställning detta!

Den eviga frågan

Samma sak varje dag, ibland två gånger om dagen så dyker denna fråga upp, den är så svår att svara på och det är inte alltid alla bli nöjda med svaret, ibland återupprepas svaret från föregående dag eller från veckan dess för innan. Nu finns det ju lösningar där man får hem en kasse med fem svar i men som jag skrev innan, då är det ju inte säkert att alla bli nöjda med svaren.

Maken hittade en sida för ett tag sedan som man kan använda om man vill att någon annan ska bestämma vad du ska äta till middag? Den hittar ni här och jag älskar namnet på sidan, vad i helvete ska jag laga till middag punkt nu.

Lycka till med att lösa dagens svåra fråga: Vad ska jag äta till middag?


Arg, chockad och förtvivlad

Igår eftermiddag så kör jag och maken på E4an söder ut och blir omkörda av en bil som jag först tror håller på att tappa ett hjul men de visade sig att det var stänkskärmen som satt löst. Sen kör vi om denna bilen en liten stund senare och jag är en nyfiken person av mig så jag kollar alltid vad det är för nån/några som sitter i den bilen som kör om oss eller som blir omkörd. Igår ångrade jag mig kan man lugnt säga för när jag vrider huvudet åt höger så tror jag att jag ser i syne, en liten flicka i samma ålder som min stora kille (ca3år) hoppar runt i baksätet!!
När vi sedan blir omkörda igen av samma bil så ser även maken detta och vi saktar ner lite för vi vill inte vara i närheten av den här förfärliga bilen.

Jag har fullförståelse för att det är jobbigt att sitta i en bil där ett barn har bestämt sig för att den inte alls vill sitta fast men då har man två alternativ:

  1. Man stannar bilen och låter barnet springa av sig en massa energi och sedan spänner man fast det i bilbarnstolen igen och kör vidare.
  2. Man kör vidare och låter barnet skrika sig hes.
Det finns inget alternativ som säger att man ska spänna loss barnet och låta de ha disco i baksätet, nej tack det är livsfarligt, det finns säkert de som säger att för en 40år sedan så var det inte så noga om barnen satt fast eller inte när man körde bil. Men tänk efter lite det är mycket som har ändrats på 40år!

söndag 28 oktober 2012

Tröttelitrött

Efter en intensiv dag så tänker jag ta och lägga mitt trötta huvud på kudden. 

Loppisen fick godkänt, fick sålt lite grann och gick plus när bordet var betalt, dock fick jag släpa med mig en massa hem men men det är inte lätt att sälja när det var större storlekar än vad jag hade som efterfrågades. Det var inte så många som var och handlade men det var skönt med en mjukstart och vem vet kanske ser ni mig på en annan loppis någon annan gång, jag blev inte helt avskräckt.

När jag och mamma kom hem, vände jag i dörren för att åka med maken till huset och tömma postlådan för att någon inte kan läsa "EJ reklam, lokaltidning eller Eslövsbladet" står det med stora bokstäver på hela locket på postlådan, ändå får vi tydligen lokaltidningen. Menmen nu har jag tömt så nu finns de plats att trycka ner en sex, sju stycken till, så varsågod!
Men det var ju naturligtvis inte därför vi åkte ner, det var ju för att hämta upp mina kängor för jag fryser nämligen om fötterna i de skor jag har här uppe och fryser jag om fötterna så blir jag sur och då är jag inte kul att ha och göra med. Vi hittade en låda med storebrors födelsedagspresenter som nu får bli julklappar istället, tänk så bra det kan bli. Hittade en hel del som vi glömt bort att vi behöver men det fick följa med upp det är ju alltid lika kul att försöka någon plats att ställa de nya sakerna på. 

Imorgon kommer jag skriva om något som gjorde mig upprörd, ledsen och chockad, dock måste jag samla mig lite innan jag kan formulera mig, så vi hörs imorgon istället. Godnatt!

Dagens tips!

Ställ inga frågor du inte vill ha svar på!

Barnloppisdax

Idag är jag och mamma på barnloppis i Traryd och vi ska försöka sälja lite barnkläder och andra barnartiklar som inte behövs längre, eller det är vad jag ska försöka sälja, vet inte om mamma har missuppfattat det här med barnloppis och ska sälja mig?


Jag lämnade barnen hemma annars hade det nog sett ut så här och jag vill inte sälja något barn.

Så mellan 10 och 14 så finns vi i Verdandi i Traryd så har ni vägarna förbi så går det att fynda bebiskläder i storlekarna 50-86 och det finns en matstol, en babysitter, en bärsele och lite annat smått och gott. Välkomna!

lördag 27 oktober 2012

Diamantbröllopsfirande

Idag har vi firat min mormor och morfar som har varit gifta med varandra i 60år, tänk det är ju hur lång tid som helst, om fem år går deras äktenskap i pension.

Vi åt grillplanka tills de sprutade rostbiff och jordgubbar ur öronen på oss och då dukar mormor fram äppelkaka, bullar, drömtårta och glass så att vi kommer vara hungriga på en vecka. Sen frågade hon om vi ville ha med oss en påse bullar hem men jag tackade vänligt nej till detta så då fryser hon in dem så vi kan äta dem en annan gång för tydligen var det vi som skulle äta upp dem.

Frågade nyss storebror om han ville ha lite köttbullar och makaroner och han svarade "nej tack det tror jag inte!" och när han tackar nej till detta då är han mätt, men det är klart han krängde i sig 4 drömtårtebitar och en massa glass till fikat så han står sig nog en stund till.

Hittade en hel massa gamla fotoalbum hemma hos mormor som jag så klart tittade i och genast så väcktes min "titta på foton hobby" till liv och jag funderar lite på om jag ska plocka fram mamma och pappas gamla bilder till ikväll, men jag kan redan nu höra makens djupa suck över att jag ens tänker tanken, fast det var flera år sedan jag tvinga honom att sitta med och titta.

Dagens tips!

Glöm inte att ställa om klockan inatt. Vi ställer tillbaka utemöblerna i förrådet så då ställer vi tillbaka klockan också. 


Tack så mycket för den timmen vi får tillbaka som de snodde från oss i våras, jag hade mycket hellre haft den där extra timmen hela tiden istället för att flytta fram och tillbaka och rubba mat-och sovklockan. Men nu ska vi glädjas åt att nästa gång vi ställer om klockan då är det till sommartid, bra va? ;)

fredag 26 oktober 2012

När maken gjorde som jag bad, fast det blev tokigt ändå

Igår frågade jag varför min käre make inte väckte mig när han gick till jobbet, jag brukar alltid vara uppe vid sju (visst han brukar ju gå mycket tidigare men de dagarna han är hemma till sju så är jag uppe då). Fick då till svar att han inte visste när jag skulle gå upp. Okej det kan jag gå med på men bad då honom att om det skulle hända igen så fick han gärna väcka mig.

Så vad händer då imorse, jo han väcker mig och säger att jag inte har något alarm på telefonen. Nej tro sjutton de, det är ju fredag. Vi behöver ställa klockan tisdag, onsdag och torsdag. Fredag har vi sovmorgon!

Men det var ju tanken som räknades och jag blir hellre väckt en gång för mycket än att jag försover mig.

Dagens tips!

Står det "Tryck" på en dörr, då ska man inte dra och samma sak gäller om det står "Dra" så ska man inte trycka!


Detta kanske alla redan visste men i så fall får det bli en påminnelse till mig själv! 

Det snöar

Tittar ut genom fönstret och ser att snöflingorna dansar där ute, min första tanke är "usch och fy jag vill verkligen inte ha någon vinter och ingen snö" men så ser jag lyckan in sonens ögon och jag kan inte längre tycka så illa om de där vita flingorna som yr omkring där ute.

Bild ifrån förra årets snöskottning!
Så det är väl bara att förbereda sig på en vinter som kommer spenderas utomhus, jag som verkligen inte tycker om kyla, snö och vintern överhuvudtaget. Men om några år så kan barnen vara ute själva och leka, det får bli mitt mantra tror jag. Den här vintern ska överlevas och barnen ska få vara ute och ha kul, dock inte idag när snön smälter en decimeter innan den landar på marken. Men en annan dag så ska vi ut och skotta och göra snöänglar. Jag har faktiskt köpt ett par överdragsbyxor så jag är redo (ska bara hämta mina kängor i huset först)!

Jakten på den försvunna snutten

Allt började igårkväll när storebror skulle gå och lägga sig, hans älskade grodsnutte gick inte att hitta, vi vände upp och ner på hela huset och kollade extra under hans säng men den gick inte att finna någonstans. Tillslut säger han själv:
"Mamma, jag måste sova utan snutte" och då gick mitt mammahjärta sönder lite, men han tog en lite bil i handen istället och efter lite längre tid än vanligt så somnade han.

Vår jakt fortsatte och vi var inne på barnen rum igen även fast de sov båda två, men nej vi hittade den inte. Jag kunde inte sitta still och titta på tv utan var tvungen att springa och titta på nya och gamla ställen så fort programmet blev tråkigt eller när det var reklam.

Jag gör allt för mina barn, kom inte och säg något annat. Igår kväll tog jag och mamma en ficklampa och gick ut till soptunnan och dök för att se om den försvunna snutten lyckats hamna där, men icke där heller. Men jag kunde somna i alla fall för då visste jag att den inte låg och gosade ihop med gamla blöjor och andra sopor. Jag är väldigt glad att varken jag eller mamma stod på öronen ner i soptunnan, det skulle nämligen mycket väl kunna ha hänt.

Natten har varit orolig och han har kommit upp många gånger, maken försökte ge honom en ny snutte som ser precis likadan ut men det var inte populärt.

Men så imorse hittades den en låda under sängen, där låg den snyggt och prydligt. Vi hade ju dragit ut dessa lådor och kolla bakom dem men vi missade tydligen att titta i dem.

Slutet gott allting gott!

torsdag 25 oktober 2012

Fotografering på förskolan

Idag var det fotografering på förskolan och jag hade önskat att bara flöt på och det gjorde det nästan men här kommer en sammanfattning av dagen.

Vaknade av att babymonitorn lät konstigt, förmodligen så körde en polisbil förbi på stora vägen och idag tackar jag faktiskt för att de gjorde de för klockan var 07.10, min telefon skulle väckt mig vid 06.10. Kollar på telefonen och mycket riktigt så står det 06.10 fast fredag och inte torsdag, men jag förstår ingenting för jag kan inte själv ställa in vilken dag larmet ska vara. Det har ju alltid fungerat innan varför börjar de krångla nu? Är det bara för att jag ska snart ska börja jobba, tro?

Sen skulle de tas på kläder innan vi gick och jag som alltid är ute i god tid vad det gäller att bestämma kläder och sånt gjorde ju så klart som vanligt att jag bestämmer de 3minuter efter att vi skulle ha gått. Menmen det blev jättebra och det blev den tröjan jag hade tänkt från början, när jag väl hittade den vill säga. Sen sa jag till storebror att han skulle sitta still och skratta på bilderna men då fick jag minsann veta att det inte alls skulle fotas någon mun, nej det var ju rumpan de skulle ta foto på. Så jag blir ju inte förvånad om jag en dag kommer till förskolan och de har bytt ut alla barnens bilder på deras plats till rumpbilder istället för ansiktsbilder, det är ju tydligen det nya. Fast jag misstänker att de skulle bli anmälda då så risken är nog väldigt liten att de lyssnade på min sons förslag och det är jag tacksam för.

Här har ni min nya passbild!

Undra om de kommer att retuchera i bilderna eller om vi måste godkänna något sådant först, jag kommer aldrig gå med på att de ska in och kladda i bilden på mitt barn, han ser ut som han gör och jag vill väl komma ihåg honom som han ser ut inte som nån annan vill att han ska se ut. Dessutom finns ju risken att han får ett extra öga i pannan och nån sån retuchering vill jag inte vara med om.

Sen har de något som är nytt för mig, nämnligen en greenscreen så att man som förälder kan välja bakgrund själv men detta innbär oxå att barnen inte får ha några gröna kläder, jag tycker att det var grönt i varenda tröja jag tänkte att han kunde ha, förstår inte varför man måste krångla till det så dant. Nu hade jag som tur läste den här lappen tidigare i veckan så jag visste ju om det när vi kom dit idag, annars hade jag tagit på honom den fina gröna tröjan som när jag köpte den tänkte att den ska han ha när han fotograferas på förskolan.

När jag hämtade honom fick jag en lapp med en massa siffror på som är inloggningsuppgifterna till deras webbsida så att vi kan se fotona innan vi får hem dem, vi kan även välja bakgrund och liknande. Men det där fotografierna verkar inte vilja läggas upp på deras hemsida så får väl vänta tills imorgon med att se resultatet. Men jag vill ju se nu, jag är otålig!

Dagens tips!

Stoppa inte in mascaraborsten i ögat, det gör ont!





En erfarenhet rikare

Jag har hört talas om killar som måste se sporten på tv, fotboll, hockey, trav och ja vad det nu finns för fler grejer de sänder på tv. Jag har dock inte upplevt någon på riktigt (de kanske bara är en myt). Jag har turen att min make inte tycker ett dugg om detta utan det är jag som tittar på sport i vår familj och det gör jag när det är OS.

Men förra veckan när jag skulle ställa in barnkanalen på boxen i fall sonen går upp tidigare än vad vi gör (vill ju inte att han hamnar på morgonnyheterna och får se en massa hemskheter), men då visar det sig att de sänder nån stor turnering i något av de stora datorspelen (fråga mig inte vilket för jag har ingen aning) och då ser jag på maken att hans blick liksom klistras fast vid tvskärmen och jag fick inte riktigt kontakt med honom. Det trodde jag aldrig skulle hända men alltid kul när något oväntat inträffar.

Men jag tror att jag har fått en liten inblick i hur andra har det när deras män/gubbar/bättre/sämre hälfter tittar på tvsport och jag är glad att det inte inträffar så ofta här hemma. Det räcker med att han sitter framför sin dator med sina hörlurar och spelar, han behöver inte invadera tvn med dessa komplicerade spel som jag inte fattar ett dugg av, det enda jag kan göra är att backa i World of Warcraft, men det kanske inte är nåt att skryta med, eller?

Ett tillägg:
Jag råkade fråga maken på msn om det heter dataspel eller datorspel och fick en hel föreläsning till svar, så där är ännu ett exempel på att jag är gift med en datorspelsnörd, men jag klagar inte.

Sopbilssynsk

Jag misstänker att min son är sopbilssynsk. I tisdags när vi kommer hem från förskolan säger han:
"Snart kommer sopbilen, mamma!" 
Jag svarade då att den redan hade varit där för den brukar komma på förmiddan, men han gav sig inte den skulle snart komma och mycket riktigt så dök den upp en stund senare.

Idag när han vaknade så sa han samma sak, att sopbilen snart kommer men jag sa lika dant att nej den kommer inte idag. Grönsaksbilen (den sopbilen som hämtar trädgårdsavfall) kommer på onsdagar och det är ju torsdag idag, men när vi sitter och äter frukost vem kommer inte då om grönsaksbilen.

Detta är ju en talang han måste utveckla.


onsdag 24 oktober 2012

Dagens tips!

Använd smör inte margarin!


Margarin kan och får enligt SLV innehålla rester av; extraktionsbensin, fosforsyra, lut, blekmedel, nickelkatalysator (vid härdning), natriummetylat (vid omestring), aceton, metanol (vid omestring), kemikalier från båttankar och gul färg E160b.
Det vegetabiliska margarinfettet är ett onaturligt processat industrifett och vid framställning av lättmargarin behövs också emulgeringsmedel för att fettet skall blanda sig med tillsatt vatten och konserveringsmedel tillsätts för att den vattenstinna blandningen inte skall mögla. Lättmargarin består till största delen av förorenat vatten.

Observera att smör inte får innehålla några tillsater alls, för då är det inte längre smör.

Det här var ju inte så kul

Tycker så synd om min lille kille idag, först fick jag väcka honom imorse för att vi skulle gå och lämna stora killen på förskolan och nu måste jag snart väcka honom igen för att vi måste gå och hämta storebror.

Menmen får han bara lite mat i magen innan vi ger oss iväg så går det ingen större nöd på honom och han får ju vila lite till i vagnen. Men kul är det inte att behöva väcka ett litet barn som sover.

Sovsötis nummer 1
Sovsötis nummer 2

Snooza

Jag gillar verkligen att snooza och tror att jag har gjort det i hela mitt liv, kommer ihåg att mamma fick gå in och väcka mig mer än en gång när jag var liten, jag ville inte riktigt gå upp första gången hon sa till för det var ju så varmt och skönt i sängen, för att inte tala om hur underbart det var att få somna om. Men idag tycker jag nog att min telefon överdrev lite, efter att jag hade snoozat två gånger bestämmer den sig för att jag är supertrött och ställer om larmet till kvart i sju imorgon torsdag. Det var inte okej. Som tur är så ska vi bara till förskolan idag och vi har inte alls bråttom på morgonen för jag ställer klockan extra tidigt för att kunna få dricka en kopp kaffe i lugn och ro, lite ensamtid ni vet.

Nu blir det till att väcka en lillebror som oxå älskar att sova, i alla fall när alla andra är vakna. Storebror har lyckats gömma sin snuttefilt inatt så idag blir det "Jakten på den försvunna snuttegrodan" här hemma.

Ha en trevlig onsdag!

tisdag 23 oktober 2012

Dagens tips!

När näsan slår i golvet då vet man att man har gjort en för djup armhävning!

Tisdag

Barnen tog sovmorgon idag, så trevligt för dem! Själv vaknade jag av babymonitorn fick in polisradion eller nån annan kommunikationsradio klockan halv sju! Men jag fick lite egentid och kunde läsa bloggar och dricka kaffe ifred, fast jag hade nog hellre sovit en stund till, men man kan inte få allt.

Bestämde mig för att gå in ett par skor när jag gick till förskolan idag så när jag kommit halvvägs fick jag stanna och byta till ett par gamla skor, sonen tittade mycket konstigt på sin mamma men han visste bättre än att kommentera detta. Men inget skoskav så jag är nöjd.

Nu står det en liten och drar mig i armen så de är bäst att fixa lunch tror jag :)

måndag 22 oktober 2012

Dagens tips!

Glöm inte fälla ner stödet på cykeln.


Annars trillar den ihop i en liten hög.

Boktips, eller inte?!

Så var det då dags igår, jag öppnade en bok (som inte var en barnbok) för första gången på flera månader och tänkte att jag skulle läsa lite innan jag somnade igårkväll. Men vad händer, jo jag tror boken var skriven på ett språk som jag inte alls förstår, för jag kunde inte läsa en mening endast en gång utan fick läsa om dem flera gånger men ändå kunde jag förstå vad som hände i berättelsen. Förmodligen var jag så trött att de där bokstäverna hoppade runt mer än vanligt så kanske ska ge boken en ny chans vid ett annat tillfälle, för just nu skulle jag inte rekommendera den till en person som har så mycket fritid att den skulle hinna läsa alla böcker som finns i hela världen, men som sagt ska ge den en ny chans en dag när jag är utvilad, så om några år kanske.

Nästa bok jag ger mig på ska vara en lättläst bok som man fort kommer in i och framför allt den ska ha korta kapitel. Så har ni några tips så skriv gärna en kommentar.

söndag 21 oktober 2012

Dagens tips!

Glöm inte att vattna era blommor!

Jag vet av erfarenhet att de typ vissnar om man inte vattnar dem så vill ni inte ha vissna blommor i era fönster så vattna eller införskaffa några i plast, gissa vad jag brukar göra?


Innan jag träffade maken hade jag mest plastblommor, de andra blommorna jag hade behövde bara vatten varannan månad och de fick de oxå, fast inte av mig utan av min kära mamma som var på besök. Nu mera delar mamma och svärmor på ansvaret för vattningen av våra blommor, fast de tror jag inte de vet om. Maken vattnar faktiskt oxå ibland, en gång var tredje månad eller så om han inte känner sig lite huslig då kan de bli två gånger i veckan. Det ska jag tala om, att blommor som inte får vatten så ofta, de mår inte bra av att bli dränkta med vatten flera gånger i veckan. Jag tror de blir generade av att få så mycket uppmärksamhet. 

En vanlig söndag

Efter en förmiddagspromenad i höstskogen och en eftermiddag som har fyllts av prismärkning och sortering av barnkläder så laddar jag nu för en kväll full med träning. Först blir det familjejympa med sonen sen hem och lämna av honom och hämta mamma för lite ryggjympa :)

Hem för att äta, duscha och lägga barn sen ska jag slänga mig soffan med bok tror jag, det var evigheter sedan jag läste något nu, det är verkligen på tiden att jag läser de böckerna jag har i bokhyllan nu så att jag kan fylla på med nya när bokrean drar igång i februari. 

Och tvättberget blev nästan besegrat idag, vi hade ingen smutsig tvätt i en kvart, det finns hopp inför framtiden :)

lördag 20 oktober 2012

Det här med film alltså

Att det ska vara så svårt att komma överrens om en film vi ska se, jag och maken har så totalt olika filmsmak att jag börjar misstänka att han kommer från en annan planet. 

Men idag blir det nog en kompromiss, det blir Idiotrepubliken, får se vad vi tycker om denna när kvällen är slut. 

Nu blir det film och lösvuxenrussin!

Dagens tips!

Om du är mörkrädd är det ingen bra idé att lyssna på Lars Winnerbäcks "Spöket" när du kör bil ensam på kvällen i skogen. 

Nej det var ingen hit vill jag lova, fy sjutton så uppjagad jag blev! Det får bli ospöklåtar framöver det är ett som är säkert.

Lördagen rusar förbi

Timmarna bara flyger iväg idag, är inte van vid att tiden går så fort men det kanske är lika bra att vänja sig för snart börjar jag jobba och då blir de ingen rast och ingen ro, men det ska bli kul.

Idag har jag varit på stan en runda och så underbart det var att inte släpa på någon barnvagn och sällskapet höll inte på att springa ut i gatan utan att titta sig för, hon rev inte ner alla kläder hon hittade i affären och hon skrek inte när det blev kö när vi skulle betala. Hade hon gjort de hade jag nog lämnat henne i affären och gått hem, man måste kunna uppföra sig när man är nästan lika gammal som mig och det kunde hon ju :)
Så underbart det var att kunna sitta ner i lugn i ro och kunna dricka en kopp kaffe och bara prata, så de kan jag tänka mig att göra fler gånger. 

Försöker få lite ordning på bebiskläderna som jag ska sälja men jag tycker bara att det blir mer och mer kaos ju mer jag anstränger mig. Det är inte klokt vad mycket kläder det är, jag vet jag har sagt det innan men jag blir lika förvånad var enda gång jag kollar högarna som ligger jämte mig och hånler.

Nu ska jag återgå till mitt prismärkande, får se om jag blir snålare eller lite mer givmild nu efter min lilla fem minuters paus. 

fredag 19 oktober 2012

Dagens tips!

Så här på fredagen så bjuder jag på ett eget komponerat fredagsmys tips.

Nacochips med chilismak med chokladsås på!

Det är gott jag lovar!

Nattens äventyr

Anledningen till att jag är trött idag:

När jag precis hade somnat vaknar stora killen och gråter, han ropar på mormor, men det fick duga med hans pappa och mig, mormor var ju så "långt" borta, de kanske rör sig om två meter daggmaskvägen (hon sover i rummet under sonen) men hon sov ju. Sonen vägrade att lägga sig ner i sängen utan skulle sitta upp, jaja visst gör du det men du somnar ju så då kommer du trilla ihop i sängen och då ligger du minsann ner bara så du vet. Men efter lite tjat från mig så la han sig ner, men inte som alla andra utan som Pippi Långstrump, med fötterna på huvudkudden och där låg han arg som ett bi. När jag frågade varför han var arg så sa han till mig att gå och sova i min säng, ja förlåt så mycket för att jag stör dig i dina nattliga äventyr, men det var ju du som ropade. Så jag stoppade om honom och gick och la mig i min säng. Hade sovit en liten stund när han börjar gasta igen, den här gången gick jag in själv för jag tänkte att maken skulle få sova lite i alla fall men vilken katastrof det blev. Det var ju pappa som skulle komma och stoppa om honom, så nu satt han och blängde argt på mig och vägrade åter igen att lägga sig ner men jag skulle stoppa om honom och jag skulle vara tyst. Blev så full i skratt av hela situationen att jag börjar småskratta och det skulle jag inte ha gjort, en utskällning och lite tjat senare så la han sig ner med fötterna på kudden så klart och somnade som en sten. Så den här gången lyftet jag honom rätt och stoppade om honom ordentligt innan jag gick och kramade min kudde några timmar till. Vaknade framåt halv fem av att sonen den här gången har väckt sin pappa och kräver välling (det gör han bara av pappa) men det blev nog ingen välling och för han somnade om och sen vaknade han inte fören vid halv åtta. 

Lilleman har vaknat en hel del inatt oxå, men det har maken tagit de mesta springet så jag har kunnat somna om relativt snabbt igen. Nu har vi haft två såna här nätter på rad och jag är helt slut, ja jag vet, jag vet att de finns de som har de så här varje natt. Stackars satar säger jag bara, men det är klart de är ju bara att gilla läget och ta sig igenom det, men jag  är inte van att bli väckt på det här viset speciellt inte två nätter i rad så jag måste få gnälla av mig lite. 

Men jag hade ändå tur för trots att vi bökade med lilleman vid sex tiden så somnade han om och sov till kvart över sju så lite sovmorgon fick jag allt idag och det tackar jag ödmjukast för. 

Fredagmorgon

Så var det då fredag igen, veckorna flyger fram i en rasande fart. Dagens stora utmaning är avklarad och nu väntar vi bara på helgen ska börja på riktigt och det gör den inte fören ikväll när pizzan står på bordet och alla har kommit hem från sina jobb.

Det har inte blivit något krantittande denna veckan, sonen ville inte och jag är inte den som tjatar, i alla fall inte om att få gå och titta på kranarna som jag ser i stort sett varje dag.

Den här helgen har vi inget direkt planerat och känner jag mig själv rätt så kommer jag klättra på väggarna vid den här tiden imorgon om vi inte kommer på något att göra. Men det tar vi imorgon idag tänker jag bara njuta av att vi har en helg där vi inte har ett dugg inplanerat, iofs så är nästan alla helger framöver helt oplanerade så det blir många fredagar att njuta på och många lördagar att vara rastlös på, låter ju underbart eller?



torsdag 18 oktober 2012

Lite smått och gott en torsdagkväll

Det blev inget krantittande varken idag eller igår, kanske att vi ser dem imorgon när vi går ner till stan en sväng. Idag har jag på allvar börjat förberedelserna inför nästa söndags (28/10) barnloppis i Traryd. Har börjat prismärka alla kläderna och jisses vad mycket kläder det har blivit efter två pojkar, vågar inte tänka på hur mycket det hade varit om de varit en flicka och en pojke.

Var på danspass ikväll och är fortfarande helt slut, kanske inte blev bättre av att jag åt världens största portion spagetti och köttfärssås när jag kom hem, eller inte världens största kanske men så mycket var länge sen jag åt på en och samma gång. Så träningstrött och paltkoma på samma gång, lika bra att ta fram chipsen till kvällstvn oxå så att går och lägger mig och känner mig som en stelopererad valross.

 Så nu ska jag parkera mig i soffan och försöka hålla mig vaken genom kvällens mat och baktävlingar, tur att jag bara ska titta och inte tävla.


Dagens tips!

Känner du dig lite nere och ledsen så bit i en penna.

Då lurar du hjärnan att du ler och då produceras sånt där måbra hormon, vilket gör att du faktiskt kommer må bättre, känna dig lite gladare. Fast vad vet jag det här har jag inte provat, ännu.

Lite överambitiös på morgonkvisten

Att ge sig på att läsa skollagen innan jag hade fått frukost i magen var ingen bra idé, blir bara irriterad på att jag inte kan hitta det jag söker. Hur sjutton har de tänkt att man ska kunna bedriva en verksamhet på rätt sätt om man inte kan få reda på vad rätt sätt är?
Kanske är det bara jag som inte fattar eller inte hittar men jag misstänker att så inte är fallet.

Sådär då har jag muttrat färdigt för idag, barnen börjar vakna och vi ska äta lite frukost innan vi ger oss iväg på dagens äventyr, lämna stora killen på förskolan och sedan promenera ner på stan för att väga och mäta lilleman. Tänk om en månad är han över året, inte klokt vad tiden går men samtidigt känns det som att han alltid har funnit hos oss.


onsdag 17 oktober 2012

Dagens tips!

Släck inte lampan på toaletten innan du har öppnat dörren.

Risken finns att man varken hittar dörren, låset eller lampknappen igen, jag vet jag har provat.

Titta på kran står på schemat

Det som började som en grå och kall höstdag verkar förvandlas till en blåsig, kall men solig höstdag. Jag lovade storebror att vi ska gå och titta på den stora kranen idag efter förskolan om det inte regnar och vet ni vad, än så länge så verkar det som att det blir krantittning.

Ska bara komma ihåg detta tills det är dags att hämta honom så att jag tar med mig rätt vagn annars blir det en jobbig promenad bort till kranen och hem igen.

Här kommer några bilder från när vi var och tittade på kran i vårar/vintras, det har hänt en hel del sen vi var där sist. Kommer jag ihåg så tar jag med mig kameran och fotar lite idag, om jag kommer ihåg mitt minne är inte vad de borde vara vill jag lova.


Nu blir det dammsugning för hela slanten ska bara plocka upp de tusen leksaker som ligger och dräller överallt, önska mig gärna lycka till ;)

Min alldeles egna riddare

När vi kom till förskolan idag skulle storebror vara riddare och jaga tjuvar, för det gör nämligen riddare. Visste ni att riddare drar ner mössan för ögonen så att han inte ser något? Jo så är det för gör man inte det så  kan man inte jaga tjuvar. Jag hoppas att de lär ut detta på polishögskolan annars fångas de inga tjuvar. 

Sen vad man skulle göra med tjuvarna när man hade fångat dem de var han inte på det klara med så han kom fram till att det var bättre att jaga iväg dem, jag vet inte om delar hans åsikt i detta fall.

Det blev monstersyskonvagnen idag till förskolan, springcykeln behövde vila och storebror var arg på sina springben så de skulle bara gå idag, eller vila sig i form kanske. 


tisdag 16 oktober 2012

Dagens tips!

Ha ljudet på mobilen igång om du väntar samtal.


Annars finns det risk för att du missar när de ringer! Jag vet det är väl självklart, för de allra flesta men ibland kan man behöva en liten påminnelse även om självklara saker. Dock kommer de inte komma ett tips på att man måste andas, fast jag ibland glömmer detta själv, men kroppen brukar vara bra på att påminna om sånt.

Gå långsamt

För någon vecka sedan skrev jag om två sätt att gå en km, idag testade vi ett tredje. Sonen som förövrigt sov när jag kom till förskolan ville absolut inte cykla hem utan han skulle gå, sagt och gjort jag satte cykeln på vagnen och tog av honom hjälmen. Sen började vi vår vandring hemåt, i sakta mak. Ett steg fram och sen en paus, det tog 45minuter, jag trodde jag skulle somna ibland så långsamt gick det.
Men man hinner ju prata en hel del när man går så sakta, tyvärr fick ju inte jag öppna munnen för så fort jag försökte så sa sonen:
"Snälla mamma var tyst, du vill vara tyst nu mamma." Eller "Jag sa ju att du ska vara tyst!"
Så det var inte mycket att be för utan det fick bli en tyst vandring hemåt.
Men sonen babblade på lite i nedförsbackarna i alla fall, då var han riddare tills han tröttnade på det och blev en morot istället men det var inte kul så länge för han bet sig själv i fingret och det gjorde ont. Sen försökte han stoppa alla bilar men de var ingen som stannade bara en som tutade men de kommer hon att få höra imorgon att hon inte skulle ha tutat hon skulle ju ha stannat. Det är tur att det var en av pedagogerna på förskolan så att han kan säga till henne imorgon.

Men nu är vi hemma i alla fall och det här sättet att gå hem kommer inte jag att föreslå det är ett som är säkert.

Inspiration

I helgen så hittade jag något som jag trodde skulle passa mig perfekt, jag hittade ett block med texten "Inspiration" på och tänkte att den måste jag bara. En tjuga för den och en rosa penna, som hittat men så besviken jag blev när jag kom hem och öppnade blocket. Det var tomt, eller det var en massa vågräta linjer men annars var det tomt. Snacka om att känna sig blåst, här trodde jag att jag hade hittat ett helt block fullt med inspiration, tips och idéer men så fel jag hade. Nu får jag helt enkelt fylla det där blocket själv med saker jag kan skriva om.


Men jag vet inte hur jag ska kunna ha med mig det där stora blocket (A4) överallt och det är ju såklart när jag inte har minsta lilla pappersbit med mig som jag kommer på de bästa skrividéerna. Exempelvis när jag går till och från förskolan eller när jag tränar, eller varför inte när jag kör bil. Så det kanske var en dålig investering det där blocket men det var en fin penna i alla fall. Fast jag har i och för sig redan börjat skriva i blocket får se om det blir inspiration eller så blir det bara liggandes i någon låda och tar plats. Vad som sker får framtiden utvisa.

måndag 15 oktober 2012

Dagens tips!

"Tänk ut tre saker som du är bra på eller tycker om med dig själv och känn dig stolt över det"


Alla tips kan ju vara saker som jag har provat åt er utan nu får ni jobba lite själva oxå, tanken är ju förstås att ni ska vara nöjda mer er själva. Ett litet extra tips, om ni bara kommer på två bra saker så kan den tredje grejen vara att ni faktiskt kom på två saker som nu är bra på eller gillar med er själva, smart va?!"

Grå och trist måndag

Idag är det verkligen en höstdag, inte en sån fin höstdag som man varma klibbiga sommardagar längtar efter utan det är bara grått, trist och blött. En perfekt dag att vara inne och mysa på, tror dock inte att mina pajkar håller med mig. De måste verkligen ha fått all min passion för att vara ute i alla väder för jag har då inget kvar, vill knappt vara ute när det är fint väder.
Fast när jag väl har kommit ut brukar det inte vara så farligt, tror nog mer att det är momentet att ta sig ut som är problemet.

Först brotta ner en ettåring i hans overall och sedan få på vantar, mössa och skor. När man är klart med detta så har han inga vantar och bara en sko och mössan hänger på trekvart, bara att börja om, när man är åter är klar så är man genomsvettig men då är det bara att börja med treåringen som förvisso hjälper till själv men han kommer ju på hundra saker han måste göra innan han kan ta på jackan eller skorna. Sen ska jag ta på mig själv och när jag ställer mig upp för att ta på mig jackan så är ettåringen där och knyter upp min ena sko och medan jag knyter den igen så är treåringen där och knyter upp min andra sko (ja han måste ju göra likadant som sin bror). När jag väl är påklädd så har lilleman tagit av sig vantar och mössa igen och när vi väl kommit utanför dörren så tar de max fem minuter innan vi måste gå in igen för att någon av dem måste ha ny blöja. Och så börjar det om. Nä usch jag är inte motiverad för att gå ut idag. Känner mig slut efter att ha skriva om det bara. Nu får det ta och bli vår igen så att man bara kan slänga på dem en tjocktröja och ett par skor och sen trava iväg.

Eller så får de bli lite äldre så att de kan klä på sig själva istället. Mycket bättre åh vad jag längtar.


En bilresa som inte blev som jag tänkt

Helgen har gått ruskigt fort och nu är det måndag igen, veckorna flyger förbi och snart är det jul och sen ett nytt år, helt galet.

Igårkväll laddade jag inför en mardrömsresa hem med skrikiga barn, oväder och en make som höll på att somna vid ratten. Tänk så fel jag kunde ha, barnen sov hela vägen, alltså de vaknade inte en enda gång, vi behövde inte stanna en endaste liten gång, inte ens för att leta upp en tappad napp. Jag tror att nattlampan  i baksätet gjorde ett bra jobb, den kan vi anlita fler gånger. Det regnade men nåt oväder tycker jag inte det var och maken var inte ens nära att somna, kanske för att jag tryckte i honom polly och tjatade hål i huvet på honom men vad gör man inte för att komma hem säkert.

Måndag idag alltså, det känns kan jag säga, det tar en himla massa timmar innan jag vaknar och är redan inne på andra koppen kaffe, men skam den som ger sig, någon gång vaknar jag om inte annat imorgon när det är tisdag :)

söndag 14 oktober 2012

Dagens tips!

Ta ut glädjen i förskott, det enda du riskerar är att ha varit glad i onödan!


lördag 13 oktober 2012

Dagens tips!

När du tar av dig mössan, se då till att du håller i bara mössan och inte håret när du sliter till. 


Vet av egen erfarenhet att det gör ont som bara den att lugga sig själv! Ja det är klart att det gör ont när någon annan drar mig i håret oxå men det var ju inte det jag pratade om nu. Så var rädda om er när ni använder mössa!

Tänker tillbaka

Lördag och vi är i Västervik denna helgen!

Det är snart ett år sedan vi åkte upp hit för att föda barn, då var jag stor om magen, satt i rullstol och hade ett barn som jag hade koll på (han låg ju i magen då), den andra sonen fick hans pappa ha full koll på jag tog mig ju inte fram så snabbt då. Nu har jag två barn som jag knappt har koll på men den ena svarar i alla fall när jag ropar, den andra springer runt och hittar på skit och svarar inte eller jo på sitt eget lilla vis, man hör nämligen hur han ökar farten när man säger hans namn.
Trött, gravid och smärtpåverkad. Men jag ler :)

Magen

Nu har det alltså snart gått ett år sedan vi åkte upp, vi var tre när vi kom upp och när vi åkte hem var vi fyra. Allt gick så bra det kunde och nu är vi vår lilla familj! 
Det händer så otroligt mycket på ett år, det är inte klokt, men sen är de ju 12månader eller 52veckor eller 365dagar, så det vore ju hemskt om det inte hade hänt något på den tiden.


Sovmorgon!

När jag väl sovmorgon då kan jag inte sova. Men å andra sidan så behöver jag inte kliva upp ur sängen på en gång utan kan ligga kvar och mobilblogga så maken vaknar. Det burrar och låter så fort jag trycker på bokstäverna på mobilen, så tror nog att förr eller senare så vaknar han av det.

Vi var på date igår eller date och date vi var på stan och åt lunch utan barn, lyxit värre. Vi åt buffe på Thai Hoa, ni kanske kan tänka er hur komiskt det blir med resturangnamnet i en stad där ingen kan säga R.
Men god mat var det och trevligt sällskap, ja han är trevlig maken det är han och jag kan nog oxå uppföra mig när vi är ute. Hällde inte mat på varken mig själv eller någon annan.

Det satt ett par tanter vid bordet jämte och nej de spillde inte heller . Däremot sa de tre eller fyra gånger att de var på operan och att de bara fick soppa så de var så kaffesugna. Men det är klart man måste nog säga saker och ting flera gånger så att alla säkert hörde.

Nu vaknade maken! God morgon!

fredag 12 oktober 2012

Tvätta är väl en baggis

HA HA, då har du inte tvättat och haft min lilla duracellkanin med i tvättstugan. Visst visst det går att distrahera honom från allt han inte får röra men ska man samtidigt hänga tvätt och få den på sträcket och inte så att den hamnar i en liten fin hög nedanför så hade jag behövt både tre armar till och några ögon i nacken.
Men det har jag inte så då får de bli några byxor som hänger som köttbullar på strecket som man får räta ut nästa gång man går in i tvättstugan för de där köttbukkarna torkar tydligen inte så bra.

Men sist så lärde han sig nog att tvättställningen inte går att använda som gåmanik, den välter då. Men lillebror välte inte bara ställningen och de lät värre än värst och jag trodde nästan att jag skulle göra i brallan för jag stod med ryggen emot och trodde ju såklart att lillebror var med i de där fallet. Men det var han inte, dock såg han lite chockad ut där han stod med en tvättställning liggandes nedanför fötterna.

Det var speeddating för strumporna häromdagen, så det är inte helt säkert att det blev rätt maka med make men så kan det ju bli i vanliga livet oxå, lika bra att fötter och strumporna kommer till insikt med detta och de får väl helt enkelt skilja sig om det inte passar. Vilket innebär att maken får leta reda på vilka av hans strumpor som hör ihop med vem, han är lite känslig.

På tal om strumpor och makens känslighet så har lärt mig hur man ska vika strumpor: det får inte vara några flärpar (tårna på strumporna) som får sticka ut från den där rullen (ja han har gjort lumpen, det har inte jag så jag har flärpar på mina strumpor och det är jag stolt över), ska man vara extra noga så ska de tydligen vara glada gubbar på strumporna med.

Nä nu får de vara nog pratat om tvätt på den här bloggen för ett tag.

Trevlig helg på er!

Dagens tips!

Här kommer ett fototips, eller kanske snarare hur man inte ska göra :) Det kanske snarare är jag som behöver fototips från er :)

Kan bara konstatera att jag behöver en snabbare kamera.
Ännu ett försök att fota ansiketet på sonen.
Sen ville sonen fota mig, jag satt still men jag vet inte om jag tycker att resultatet blev bättre för de.




torsdag 11 oktober 2012

Dagens tips!

Ha alltid ett paket russin i fickan man vet aldrig när blodsockert bestämmer sig för att flytta ner i fotknölarna!

När tiden inte räcker till

Vissa dagar så tror jag att dygnet har 48 timmar istället för de 10 som det verkar ha idag. Så klart så hade jag bokat tid för att klippa och färga håret idag, den dagen vi ska åka iväg och vi har inte packat mer än kläderna vi ska ha med oss. Så nu sitter jag här försöker hitta lite skivor vi kan ha med och lyssna på i bilen är trött på den som finns där, packar de sista samtidigt som jag försöker underhålla en trött och grinig snart 11månaders barnbebis. Och just de jag bloggar oxå, mest för att rensa skallen och idag blir det ett kort inlägg för de var rätt tomt så de går rätt fort att rensa idag.

Snart ska jag hämta en förhoppningsvis osövd liten kille på förskolan och har jag tur så blir han glad över att se mamma, men idag kan jag ju muta lite med farmor och farfar så de ska nog gå bra. Jag är hoppfull.

Ha en fin dag mina vänner!

onsdag 10 oktober 2012

Mat och sovklockan

Har misstänkt ett tag att lillebrors mat och sovklocka behöver nya batterier för den har inte gått likadant en dag den senaste veckan, vilket den tidigare har gjort. Igårkväll vaknade han vid halv elva och skulle ha gröt, han har ju inte ätit på nätterna sedan han var 6månader. Men han gör av med en fruktansvärd massa energi, skulle vi kunna ta han och brorsans energi och omvandla de till värme till huset så kunde vi stänga av jordvärmen hos oss och grannarna kunde strunta i sin fjärrvärme.

Nu hoppas jag att lilleman inte vaknar vrålhungrig en timme efter att jag har gått och lagt mig, han behöver inte vakna hungrig fören vid kvart över sju imorgon, han behöver för övrigt inte vakna alls i natt utan vakna pigg och glad vid kvart över sju, så ska jag glatt göra lite gröt till honom. Hans bror kan oxå han sova hela natt inatt, kors i taket vilket önsketänkande jag har men ibland får man vara lite wild ´n crazy i sina tankar har jag har hört.

Godnatt på er ute i stora världen!

Dagens tips!

Vill man inte att ens hem ska se ut som alla andras så kan man få låna min homestyling-son.



Han kommer köra runt möblerna i hela huset för att sedan ställa dem på platser du inte trodde du hade och sen kommer han även att dra ut alla saker du har i lådor och lägga dem på golvet så att du lättare ska hitta dem. Sen avslutningsvis så gör han fina handavtryck på fönsterrutorna och drar ner gardinerna så du kan ha dem som mattor. Passa på jag vet inte hur länge detta erbjudandet finns, jag hoppas ju att han slutar med det här så snart som möjligt men än så länge finns det möjlighet för en homestyling ála Victor!
Inte hade jag någon aning om att vi skulle ha möblerna så här!
Och inte visste jag att han själv ville sitta en bit ifrån bordet (nej han satt inte i stolen när han flyttade på den, men jag tänkte att de var där han hade ställt stolen så de är nog där han vill sitta!)

Dagen efter skrivkurstankar

Är fortfarande lite i chock efter samtalet om mina texter igår, jag var beredd på att bli sågad vid fotknölarna för jag tänkte att mina texter var för flummiga och för hoppiga. Men det var precis de hon gillade, när jag hade ansträngt mig för att göra en "bra" text hade det blivit pannkaka av alltihopa utan hon tyckte jag bara ska köra på, skriva utan att tänka. Då kan det bli både fjärilsbajs och grodor som fastnar i tuggummi (nej inte i samma text). Jag är förövrigt den enda eleven hon har haft på en skrivkurs som skrivit om fjärilsbajs, jag som trodde att alla skrev om det.

Fick kommentarer på mina texter skickade till mig igårkväll och det var roligt att läsa vad hon tyckte och framför allt det hon tyckte var bra. Det var ofta små saker som jag egentligen hade tänkt att ta bort men eftersom jag inte fick läsa igenom texterna innan jag skickade in det så togs det ju så klart inte bort utan det fick vara kvar och tur var nog de.

Så nu ska jag bestämma mig för om jag ska hitta en ny skrivkurs eller om jag ska fortsätta skriva för mig själv här hemma, eller rättare sagt jag kommer göra båda två men frågan är när jag ska gå nästa skrivkurs :) Helst hade jag hoppat på en nu på en gång men kanske ska vänta lite och se vad det finns för några som skulle kunna passa en virrhöna som mig.

Onsdagsfunderingar

Det är minusgrader, jag har då inte beställt några minusgrader, det måste vara grannen. Kunde han inte väntat till julskyltningen eller varför inte dagen efter, julskyltningen brukar alltid vara så kall att vi inte går ner på stan. Annat var de när man var barn, då var jag nere och sålde korv och grillad gris, fast den där grisen hann aldrig bli klar medan jag stod där och sålde. Nu vet jag inte om det är så mycket förreningar som står på julskyltningen längre, de gör ju så mycket annat för att få in pengar, säljer korvar, chokladbollar och nu de senaste de delar ut äpplen. Rätt som det är en lördagförmiddag så står det en korg äpplen på trappen. Men hallå jag kanske inte gillar äpplen, eller rent av inte tål dem. Nu äter ju resten av huset äpplen men hur kan de veta att jag inte bor själv här? Fast då kanske jag inte skulle haft två bilar och hela trädgården full med leksaker. Men ändå!

Nu får de hemskt gärna dela ut sina äpplen, men jag får lite ont i magen faktiskt, tänk när mina barn får för sig att de behöver utöva någon sport, då blir det ju jag som sitter där och kör runt med släp med massa äpplen på och delar ut till alla oavsett om de vill ha eller inte. Fast ni kan vara lugna jag ska aldrig köra runt med något släp det kommer bara sluta i tårar och det skulle ju vara hemskt pinsamt för mina barn om deras mamma satt och grät bakom ratten när alla kompisar är med. Nä där få maken ställa upp! Han har kört med släp och han grät inte en gång, fast vad vet jag om det, jag var ju inte med de sista tre milen men de första 20milen fällde han inte en tår i alla fall, så förstår inte varför han helt plötsligt skulle börja gråta, men man kan aldrig vara säker om man inte frågar så får nog fråga honom om jag kommer ihåg att.

Idag blir det som sagt till att pälsa på oss upp över öronen innan vi ger oss iväg till förskolan. Vill ni veta en inte allt för smart sak jag har gjort då? Det får ni reda på vare sig ni vill eller inte. Jag har då mina vinterkängor i huset alldeles för långt borta och nu när vi inte fick de sålt så ska vi inte ner den närmaste tiden så jag har problem, fast lite fetvadd i skorna så ska jag nog överleva några veckor till så ligg inte sömnlösa pga lilla mig.

Nu ska det väckas barn, de små änglarna sover ännu så jag har fått i mig en hel kopp varmt kaffe helt i min ensamhet, det var en fantastisk början på den här dagen måste jag säga!

tisdag 9 oktober 2012

Jag blev inte tyst

Trots den hemska dagen som varit idag så avslutas den på bästa tänkbara sätt, jag fick beröm för mitt skrivande och jag blev nästan generad över alla snälla och positiva ord hon överöste mig med.


Så fast den här dagen inte blev som jag ville att den skulle bli kommer jag gå och lägga mig med en bra känsla i magen och som sagt, de som ska köpa vårt hus vet inte om det ännu. Tänk att de går miste om en sån här utsikt nu när de inte köpte det, kortet är taget från köksfönstret. Nej såklart att inte regnbågarna är där och hälsar på varenda dag då skulle man ju tröttna men ibland så kommer de och säger hej!

Har lite små funderingar vad jag ska göra med den här bloggen, men ännu är det bara små fragment av tankar som ska sättas samman till någonting som går att tyda, sen får vi se vad som händer. Men sluta blogga gör jag inte riktigt ännu.

Ett besked är ändå ett besked

Det blev ett nej, de ville inte heller köpa vårt hus. Nu bryter jag ihop lite och återkommer senare (får se om jag vågar mig på att skriva mer efter att jag har fått feedback på skrivkursen!).

Dagens tips!

Få ordning på smink och nagellack, skaffa en plastlåda med många, många fack. Perfekt till allt krimskrams.



Fröken negativ är på besök

Eller fröken och fröken, det är faktiskt en fru men de lät bättre med fröken fråga mig inte varför för du kommer inte få något svar. Orkar du inte med negativ människor så slutar du läsa nu, gillar du att gotta dig i andras olycka så hämta chips och dricka och njut.

Dagen började ju bra, blir väckt 20min innan klockan skulle ringa och känner att jag är utsövd, somnar om och vaknar när klockan ringer och är trött som om jag inte sovit på en vecka. Går upp och inser att jag måste trycka på knappen på kaffebryggaren och vänta i flera långa minuter innan jag kan hälla upp det svarta guldet i koppen och njuta (nej jag dricker inte olja till frukost men de svarta guldet för mig är inte samma som för resten av världen för jag är speciell). När jag precis satt mig ner för att bälja i mig kaffet så vaknar så klart lillebror och vill ha gröt, jaja skyndar mig som en liten iller för att hinna få i mig en klunk varmt kaffe i alla fall. Då kommer storebror och kräver gröt med mjölk (han har inte ätit gröt sen han var ett år, nu är han snart 3½) tror ni att han äter den? Ha ha ha, nä så klart inte, sen leker han med maten och glaset och jag får ett lite mindre utbrott än en vulkan på Island men bara lite mindre så flygplatsen i Växjö får nog stänga idag för all rök som fortfarande sprutar ut ur öronen på mig.

Sen efter en hel del tjat, tårar och vantpåtagning så kommer vi iväg till förskolan och tänk det blev en smärtfri promenad, enda incidenten var när en dam försökte gå förbi sonen som hade sin sparkcykel, det skulle hon inte ha gjort, en liten utskällning och några snabba sparkar med benen så var han före henne igen och friden återställd.

Kommer hem till en trött och grinig lillebror, alltså min mamma var hemma hos honom så tro inte att jag lämnade honom själv nä så elak är inte ens jag. Men lillebror då vad gjorde han, jo han satte i sig en burk fruktpuré och en banan och sen försökte jag lägga honom, haha det skulle jag inte ha gjort. En timme, ett blöjbyte och en pyttipanna senare så somnade han äntligen. Då tog jag mig en kopp kaffe och satte mig tillrätta framför datorn och njöt i exakt 9min innan internethelvetet bestämde sig för att nu fick de minsann vara nog med slösurfande och stängde av. Jaja jag är ju gift med en it-kille så jag vet hur man gör så jag lagade på 7min och hann precis sätta mig till rätta igen då hör jag att lilleman är vaken!
Så nu en timme senare så sitter vi här ett blöjbyte och många tårar har vi hunnit med, jag har fått i mig lite mat oxå och om en halvtimme ska vi bege oss mot förskolan för att hämta storebror. Livet är underbart idag!

Som om de inte var nog, jag väntar dessutom på två samtal de ena är skrivkursen där hon ska ge mig respons på mina texter och jag menar det är skittisdagen från ett varmt ställe så kan jag ju räkna ut själv att om hon hittar två positiva saker med mina texter så ljuger hon sig blåsvart. Eller så överdriver jag men det tror jag inte.
Det andra samtalet är mer spännande, vi får reda på om det trevliga paret från storstan vill köpa vårt underbara hus. Köper de inte huset så kommer jag aldrig mer kalla dem trevliga, för jag vet ju inte om de är de jag bara gissar och köper man inte vårt hus så är man otrevlig, logiskt va? Nä men jag är inte logisk någonstans. (Det sista samtalet kan ju vara en förklaring till att fru negativ är på besök, eller vad tror ni?)

Sen som för att strö salt i såren så har jag pms, oxå de ifrån ett varmt ställe så jag förstår inte varför de är så jäkla kallt här, när vi har så varma gäster på besök.

Tycker ni att jag är bitter? Ja de gör jag med men idag har jag en bitterdag och borde ha en stor varningtriangel i pannan men de blir så tungt så jag får ont i nacken och då hade jag varit ännu gnälligare så jag tror inte jag skaffar mig någon. Imorgon är det en ny dag och då kommer jag vara så positiv så ni spyr. Skulle de där trevliga paret köpa vårt hus och den där människan ljuger sig blåsvart ikväll eller om bara en av de sakerna händer så kan de hända att jag blir mer positiv redan idag.

måndag 8 oktober 2012

"Vi kunde inte fika på biblioteket!"

Storebrors matra hela vägen hem från biblioteket. Kanske ska ta det från början. Det var dags att bege sig till bibblan för att lämna tillbaka de böcker vi har lånat och låna nya böcker att läsa. Vi kom iväg och allt gick bra, jag gick, storebror sprang med sin springcykel och lillebror satt i sin vagn. När vi kom fram till bibblan lämnade vi tillbaka böckerna och vi valde nya böcker. Sonen ville bara låna spökböcker men jag smusslade ner några andra böcker i högen oxå, kände att det kan bli lite väl jobbigt att bara läsa om spöken innan han ska sova. Vi lånade böckerna och som belöning för att vi varit så duktiga skulle vi fika. Går bort till fiket men istället för att mötas av en trevlig dam som vill sälja kaffe och bullar till oss så möts vi av en lapp "Fiket stängt måndag 8/10".

Så hela vägen hem fick jag lyssna på "Vi ville fika på biblioteket, men vi kunde inte fika på biblioteket!" om och om och om igen tills jag hittade lite glass i frysen så var allt frid och fröjd igen och nästa gång tänker jag ringa ner till bibblan och kolla så att det viktigaste av allt är öppet, nämligen fiket.

En helt vanlig ovanlig måndag

Veckan börjar lugnt med lite mys i soffan och en lillebror som är värre än en duracellkanin och så klart bara för att jag sa igår att han fortfarande sover på förmiddagen så gjorde han inte det idag. Men jaja nu sover han äntligen efter att ha haft en gråtfest i en timme, och tänk jag var inbjuden snällt va?

I eftermiddag ska vi ut och bli bestrålade av solen och sen ska jag på möte på kvällen. 

Sen är den här dagen slut och det är en dag närmare helg och framför allt en dag närmare husförsäljning, för tänk för varje dag som går så måste det ju bli en dag närmare. Nu tänker vi positivt!

En annan som anammat det positiva tänket här hemma är storebror som blev klippt igår, det var inte så poppis men idag kom han på att det inte går att dra i håret så kan inte lillebror luggas längre :)

Bulpåsen används flitigt här hemma just nu!

Dagens tips!

Lyft på fötterna när du går annars kan man slå i de små tårna i trösklar, leksaker eller varför inte stolsben.


Kommentarer överflödiga, eller?

söndag 7 oktober 2012

En dag på språng och polisen i barnkammaren?

Det sprakar och pratar och plingelingar i babyvakten men så går man in till lillebror och kan konstatera att det inte var han som har polisen på besök den här gången heller. Tror att det är dags att ändra frekvens på babymonitorn igen.

Dagen började med att jag vaknar på fel sida, dock gick maken upp med barnen och lät mig somna om och tur var nog det för sen vaknade jag och var på ett strålande humör och det har hållit i sig resten av dagen. Morgonpromenaden var fylld av hästar, kor och hurtiga pensionärer och så klart en hel del prat. Sen blev det kaffe och lillebror fick leka lite med en tjejkompis. Efter det blev det en spontantripp till Ikea och vi åt köttbullar tills de sprutade lingon ur öronen på oss. Barnen hittade varsin leksak och vi fyndade lite lådor och speglar (så vuxen man blivit när man är nöjd med sina inköp som innebär att man får mer ordning hemma). Sen åkte vi hem och fikade och dagen avslutades med ett jympapass och sen chipsmys i soffan. 

En intensiv dag men det kändes som en perfekt uppladdning inför den kommande veckan, mycket som kommer att hända och det mesta är spännande, återkommer under veckan med mer info.


Dagens tips!

Lås dörren om du vill vara själv på toaletten!


I alla fall om du hälsar på hemma hos oss annars kanske det är någon som sliter upp dörren, kliver in och ropar: "Vad gör du?" alternativt "Vad gör vi?" med följdfrågan "Hur gör man när man bajsar på toaletten?", sen går samme person ut men tror ni att dörren stängs igen? Nej såklart inte man måste ju vara med i gemenskapen! Har försökt förklara att man inte får bete sig på detta viset men nä han lyssnar inte! 

lördag 6 oktober 2012

En lördag bland många andra

Den här lördagen kommer vi kanske inte komma håg om några år skulle vi dock göra det så kanske vi minns:

  • Vurpan stora killen gjorde med sin springcykel, det gick lite för fort i en nedförsbacke och han satte ner båda fötterna vilket gjorde att han flög upp i luften, cykeln fortsatte och han landade platt på mage. Allt gick bra!
  • Att vi äntligen fick i ordning i kaoshyllan.
Eller:
  • Läggningen av barnen tog ovanligt lång tid.
Nu är snart lördagen över och imorgon är de såklart söndag och snart är det ny vecka vilket innebär lång helg nästa helg :)

Dagens tips!

Ja alltså har ni inte märkt det så har jag börjat med dagens tips och det är lite blandade tips, men tips det är det och ni gör vad ni vill med dem :) Själv tänkte jag försöka komma på ett bra eller dåligt tips per dag hela oktober, det ni!

Här kommer då dagens tips:

Gå på en föreläsning om att må bra eller en om positivt tänkande.

Det gör under för det trist humöret som man (läs jag) ofta får på hösten, man blir lite butter av mörker och regn har jag märkt. Kom ihåg man kan påverka sig själv och sina tankar, man kan inspirerar sin omgivning men skit i det som du ändå inte har minsta chans att överhuvudtaget påverka. Fokusera på att må bra själv för då har du lättare att få din omgivning att må bra!

fredag 5 oktober 2012

Dagens tips!

Ska du värma mat till dig själv i micron så måste den värmas mer än 20sekunder, annars blir den inte varm!


Barnmatsburkarna räcker att värma 20-30sekunder, men mat till mig tar betydligt längre tid kommer nog lära mig det lagom tills vi slutar med barnmat. Fast det gör kanske inget för det påverkar ju inte hur varm min mat blir (alltså om vi slutar med barnmaten, nu blev det lite rörigt).