måndag 31 december 2012

2012

Året närmar sig sitt slut, snart ska vi lägga 2012 bakom oss och blicka framåt mot ett 2013 som kommer bli det bästa året i mitt liv, för det har jag bestämt. Det fanns så mycket jag önskade skulle hände 2012 som inte hände så jag har inga förväntningar på 2013 alls, det som händer det händer och det kommer bli så bra så.

Året började med ett stort beslut nämligen att vi skulle sälja huset, bryta upp och börja om på annan ort. I mars gick flyttlasset men någon försäljning av huset har det inte blivit, behöver jag skriva att jag är lite bitter i ena hörnet? Nej jag menar det. Dock har vi börjat om på nytt, på mer än ett sätt och det är underbart. Jag har under 2012 hittat min hobby, jag som trodde att jag var en sån hobbylös människa men det var jag inte, jag hade bara inte hittat rätt. Men nu jag har hittat min passion och det är att skriva, om jag kunde skulle jag skriva jämt. Under hösten har jag tränat minst två gånger i veckan och jisses vad stark jag börjar bli, Pippi Långstrump får se upp. Mina leder värker inte alls lika mycket och det är verkligen fantastiskt härligt. Barnen växer så det knakar och min bebis har blivit en liten kille och min lilla kille har blivit en storliten kille som faktiskt gav nappen till tomten i år.

Nu lämnar jag 2012 bakom mig och det jag tänker ta med mig in i 2013 är alla de fantastiska människor som finns i mitt liv, de som tycker om mig för den jag är, alla andra tänker jag lämna kvar i 2012!

December sökord

Presenttips är jag tydligen väldigt duktig på i alla fall om man frågar google eftersom de har hänvisat till min blogg när någon har sökt på:
  • inflyttningspresent gurkkaktus - Den blev väldigt uppskattad måste jag säga. 
  • gurkkaktus
  • blomsterbröllop present
Kanske skulle man kunna ge en sån här i blomsterbröllops present? Bara en tanke!

Mitt ständiga strumptema verkar också locka hit läsare (jag inser att jag kommer få fler strumpläsare när jag lägger upp dessa ord igen men sånt får man ta):
  • "vita strumpor"
  • urtvättade strumpor






När vi ändå är inne på klädtemat så slänger vi in de här sökningarna oxå:
  • hängslen 
  • troschock blogg - Nej här blir det ingen bild, sorry, eller jag är inte alls ledsen faktiskt.

Det finns naturligtvis sökningar där de personerna har hittat helt rätt
  • ensarasblogg


Sen finns det sökningar där jag inte tror att personerna hittade vad de sökte (är inte så säker på att de som sökte efter presenter eller strumpor fann det de sökte heller) men de har jag ju redan listat:
  • starta med verkstadsnyckel
  • vad är en potatisskalare
  • svullna knän
  • väg till lejonlekland
  • gekås shoppingtips
Så sant som de är sökt:
  • vissa dagar kräver mer kaffe än andra
Min ständige följeslagare, trodde inte att den här sökningen skulle dyka upp den här månaden men när fullmånen kom fram då kom även sökningen till min blogg fram:
  • Värk vid fullmåne
Sen undrar jag lite grann över dessa sökningar:
  • Är det bra att ge bröstmjölk till min lille... 
  • blöja over att som vuxen
  • idioter på bibblan i kalmar



Skrivpuff - Att nå sina mål

Målbilden är klar, 
vägen dit oförutsägbar.
Vart målet ligger är det ingen som vet, 
men att vi kommer i mål är en självklarhet. 
Beslutet ligger i någon annans händer,
vi hoppas att bostadsmarknaden vänder.
För att vi målet ska nå,
behöver det skingras en dimridå.
Skulle dimman under nästa år lätta,
skulle detta underlätta.

Gott nytt år!

söndag 30 december 2012

Ibland glömmer man saker

Idag tillexempel så glömde vi kvar makens datorväska hos svärföräldrarna när vi åkte hem, i väskan fanns makens dator, min kalender, sonens favorit filmer och lite andra viktiga pinaler som gör vardagen lättare. Det är tur att vi har bestämt att åka upp om två veckor igen annars hade det varit en smärre katastrof här hemma nu. Jag trodde att maken hade tagit den eftersom han frågade: "Du ska inte skriva mer innan vi åker va?" och jag sa nej och trodde då att han menade att han skulle packa ut datorn i bilen. Han menade tydligen min skrivbok som han packade ner och den kom ut i bilen. När vi satt och åt lunch precis innan vi skulle åka så tänkte jag lite om jag skulle vrida lite på huvudet för att som om datorväskan stod där men med tanke på att jag kom i säng klockan tre i morse och var lite mer rund under fötterna än vad jag brukar vara så orkade jag inte plus att jag var ju helt säker på att maken hade tagit ut den i bilen eftersom han hade frågat om jag skulle ha den mer och jag ville inte vara en sån där jobbig fru som hela tiden kontrollerar om min make har fått med allt, nästa gång kanske jag ska vara det.

Jag vet, jag vet att han inte sa någonting om någon dator överhuvudtaget men jag tolkade det så, tyvärr. Men  sånt händer och det finns ingen som helst anledning att gräva ner sig, jag menar jag har ju min dator här hemma så mig går det ingen nöd på, värre är det för maken men eftersom han aldrig hinner spela nu förtiden så behöver han ju inte ens försöka att pressa in lite speltid de närmaste två veckorna. Det var kanske bara bra att den blev kvar glömd en liten, liten stund. Värre blir det nog när det uppdagas att favoritfilmerna stannade kvar hos farmor och farfar, men vi vet ju var de finns i alla fall, så vi slipper leta. Ja som ni märker försöker jag vara positiv, lyckas jag??

Skrivpuff - Bryta ett beteende

Igårkväll bröt jag ett beteende som jag har hållit på med i nästan två år, jag var länge osäker på om det verkligen var dags, jag velade ett tag men sen bestämde jag mig för att det var på tiden att jag bröt beteendet och mönstret jag haft. När jag väl hade bestämt mig så fanns det ingen återvändo och det kändes som helst rätt beslut, det gjorde det inte i morse när jag vaknade.
Mina ögonlock ville inte öppna sig, rummet vägrade att sluta snurra och han som flyttat in i mitt huvud under natten gjorde sig hemmastadd genom att spika upp tavlor på insidan av mitt pannben. Jag skickade in två Alvedoningar för att driva bort den oinbjudne gästen och somnade om en liten stund. När jag sedan vaknade igen hade rummet tröttnat på att leka karusell och den oinbjudne hade slutat att hänga tavlor, jag tror till och med att han tagit bort de spikarna han satt i och spacklat igen för det kändes ingenting. Då kändes det åter som ett bra beslut att gå ut och dansa och dricka vin.
Jag kommer nog återgå till mitt tidigare beteende där jag håller mig till cola och vatten men ibland då och då är det kul att bryta beteenden och mönster man har för tänk så bra det kan bli.  

Bilder från 2012


Det har bakats!


Kolla jag kan ta kort på mig, jag har tränat på detta under året.

Ibland får maken vara med när jag tar bild på mig själv det är kärlek det <3


Den här gråa faran fick ny ägare, hoppas att de tar hand om dig!

Jag har fått hjälp med bloggen.

Valborgs elden! Jag stod beredd om det skulle sprida sig.

Det har loppisfyndats under året.

Pinsamma mamman har gjort entré, i alla fall om vi ska tro sonen och det är nog han som bestämmer sånt är jag rädd.

Jag har varit klumpig under året.
 Man kan ju inte bli bra på kort jämt, men någon gång hade varit trevligt.








Jag har köpt nya skor!

Maken har gått på gym!

Vi har hängt upp tavlor i barnens rum.

Jag har köpt inspiration.

lördag 29 december 2012

Skrivpuff - Rädsla

Det värsta som kan hända förutom döden, naturkatastrofer eller att jag bryter en nagel är att jag tappar min text, mina ord! Det är en av de största rädslorna när man skriver är att man en dag vaknar upp och så är alla ord borta. Inatt kunde jag inte somna, så vad gjorde jag klockan ett tror ni? Jo jag kollade så klart vad skrivpuffen var, jag tänkte ut en jätterolig text, eller jätterolig var den kanske inte och någon färdig text var det inte heller men jag hade en idé till en text. Fast jag skrev ju så klart inte ner den, det var ju väldens bästa idé inte en chans att jag skulle glömma den och sen somnade jag. När jag vaknade var allt borta, inte en bokstav var kvar i mitt huvud. Jag brukar aldrig ha sådan övertro på mig själv men när jag för en gångs skull tror att jag ska komma ihåg någonting så glömmer jag allt. Min rädsla besannades och nu sitter jag här lite bitter över mitt misstag men nu hoppas jag att det dröjer länge innan jag gör om samma misstag igen.

Liebster award

MissVivi har delat med sig av denna Libster award till sina läsare och eftersom jag är en av dem så har ni mina svar på de 11 frågorna här nedan.

1. Vem bestämmer över fjärrkontrollen hemma hos er?
Det är jag!

2. Om du skulle blivit sportstjärna i ditt liv, vilken sport skulle du då anammat?
Någon utan bollar, is och tillhyggen. Ingen där man ska puckla på varandra, vara i vatten eller i skogen, vill inte vara uppe i luften eller ute på havet, inte heller på ett berg. Undra om det finns någon sport kvar att bli stjärna i?

3.Vilken är den värsta, mest irriterande klyschan du hört?
"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!"

4. Om du skulle fått chansen att vara med i en av Bröderna Grimms sagor, vilken rollfigur hade du då helst varit?
Törnrosa, vilken lycka att få sova så länge.

5. Hur många krämpor har du?
Oj oj oj, ska jag befläcka detta inlägg med mina krämpor verkligen? Men det är kanske inte så många när jag tänker efter, men jobbiga är dem. HMS är väl den största boven, alla krämpor jag har bottnar i denna HMS, men med lite träning och värktabletter så håller jag den i schack.

6. Vilken är den sämsta raggningsreplik du någonsin hört?
"Ska du med hem eller ska jag leta vidare?"

7. Vilken inredare skulle du vilja kom hem och gjorde om ditt hem?
Jag är så tråkig så jag vill inte ha in någon inredare i mitt hem som ska tala om för mig hur jag ska ha det. 

8. Vilken plats har du i syskonskaran och hur har det påverkat dig?
Storasyster! Jag har ett enormt kontrollbehov!

9. Vilken är för dig den värsta statusuppdateringen på facebook?
Alla dessa som man måste "gilla" för annars är man en dum och hemsk människa!

10. Värsta maträtt?
Sån mat som brinner i munnen och sedan hela vägen ner genom magen.

11. Gör du något annat i smyg som du inte vill att andra ska upptäcka?
Det skulle ni bra gärna vilja veta va? Nä lite saker får jag nog ha för mig själv, inte skulle jag väl komma berätta att jag ibland har vita strumpor på mig i smyg för då skulle ni ju veta det.

När man har fått en liebster award så är det meningen att man ska ge vidare den till 8 andra bloggare, men jag tror inte att jag har så många läsare som har bloggar. Därför säger jag att alla som känner sig manade får den, har du ingen blogg så skriv svaren i kommentarerna. Skriv gärna var ni hittade den (fast skriver ni svaren som en kommentar behöver ni inte skriva att ni hittade den här)  ;)









fredag 28 december 2012

Att skjuta från höften


Det här med att man kan skjuta från höften när man tar bilder, det kan inte jagm eller vad säger ni?

Egobild

Här kommer en bild på min nya frissa eller ja ett kort på mig men här ser man hur frillan blev så här en vecka efteråt. Man kan även skymta ett av mina rea-fynd jag gjorde igår, en gul byllsig tröja vem kunde ha anat att jag skulle köpa en sån? Men det gäller ju att förnya sig och för 50kr kan jag ju faktiskt pröva något nytt, gillar jag inte den så känns det inte lika hemskt att lägga den längst in i garderoben, det hade smärtat mer om den varit dyr, men än så länge trivs jag.

Skrivpuff - Värme

Värmen sprider sig i pannan, det var bara några minuter sedan hon satte plattången mot pannan och det fräste till. Det var ju såklart inte meningen att hon skulle sätta den mot pannan men ibland blir det inte som man tänkt. Vill man vara fin får man lida pin, men hur fin blir man egentligen med en brännskada på 2 gånger 3 cm mitt i pannan? Det luktar bränt hår och skinn i hela badrummet och hon ska iväg om bara en liten stund, paniken sprider sig i kroppen medan hon smörjer hela pannan med aloe vera, för det har hon hört ska lindra, det svalkar lite men pannan lyser lika röd som den gjorde för en stund sedan. Hon kommer lysa som en stopplykta när hon kommer fram till mötet, ingen kommer lyssna på vad hon har att säga utan bara titta på hennes knallröda panna. Men så kommer hon på det, hon virar en scarfs runt pannan och tycker att hon har kommit på världens bästa idé. Det tycker hon inte när hon kommer hem några timmar senare och inser att tyget sitter fast i brännskadan, mötet hade gått åt pipsvängen det också så nu kokar det inom henne och snart, snart exploderar hon.

torsdag 27 december 2012

Mammas pojkar och lite uppdatering

Igår var jag och maken på bio och såg varsin film, jag såg mammas pojkar och jag måste säga att jag är mycket nöjd över det valet av film. Många skratt och lite tragisk handling men helt klart värd både de spenderade pengarna och tiden.

Jag är urusel på att återberätta filmer eller ens recensera dem så därför säger jag bara: SE DEN!

Hoppas att ni har en mysig tredjedag idag, det har vi! Barnen är lite små krassliga men på bättringsvägen och jag har fyndat på maxis mellandagsrea så jag ska inte klaga jag heller. Får se vad eftermiddagen har att erbjuda på återseende!

Skrivpuff - Missförstånd

De sitter tillsammans i soffan och tittar på film, hon börjar bli rastlös så hon frågar:
"Vill du ut och gå?"
"Nej" svarar han.
Hon surnar till i sitter kvar men har slutat titta på filmen, efter tio minuter reser hon sig upp och säger vresigt:
"Då går jag ut och går själv!"
Då svarar han helt lugnt: "Jag kan följa med dig!"
"Men du sa ju att du inte ville ut och gå!" säger hon förvånat.
"Nä inte själv!"

onsdag 26 december 2012

Biobesök!

Maken fick i somras två biobiljetter av sin chef och de tänkte vi försöka utnyttja innan de blir för gamla, vi har ingen SF-bio där vi bor alltså är det lättare att gå på bio när vi är hos barnens farmor och farfar för de har en SF-bio i sin stad, eller det kanske inte riktigt är deras stad men ni förstår hur jag menar.

Det skulle bli The Hobbit som skulle ses och jag hade tänkt förbereda mig för att det kan vara en läskig film, en film när jag behöver låna makens hand för att gömma mig bakom eller försöka krama sönder. Jag har alltså förberett mig med snorsugen, det var nämligen så att en gång när vi satt hemma i soffan och tittade på film så tyckte jag att det var läskigt och sökte skydd hos min dåvarande fästman (han är numera uppgraderad till make) men tror ni att jag fick nåt beskydd? Nej just det, han var upptagen sa han, upptagen med att klia sig i näsan. Då kanske ni förstår att jag hade tänkt förbreda mig med snorsugen och jag hade inte tänkt använda den på mig själv ska jag tillägga, det är inte jag som kliar mig i näsan när jag tittar på läskiga filmer. Men glömde jag snorsugen hemma, men som tur var så var det inte bara jag som tycker att den filmen lät tråkig så jag ska se Mammas pojkar istället, mycket bättre.

Skrivpuff - Ett telefonsamtal

"Hej gumman"
"Hej, du, jag behöver inte gå själv hem ikväll. Det är en ful gubbe här!"
"Eh, jaha, ha så kul eller nåt"

Då insåg jag att jag nog fick börja om det där samtalet. Jag skulle inte alls följa med någon ful gubbe, utan det var en kompis som skulle följa mig hem för att jag inte skulle behöva träffa på en ful gubbe på vägen.

tisdag 25 december 2012

Skrivpuff - Siffran sju

Allt är sju!
Siffran sju alltså, den kommer efter sex med före åtta. Sjuan har en stor roll i vår värld, tro det eller ej men det är ju sju dagar i veckan, oftast känns det ju som bara två måndag och fredag. Världens underverk är sju sägs det jag tror att det finns fler, men nu är det ju inte jag som bestämmer sånt så sju underverk alltså. På ett äkta kafferep ska man ska ha sju sorter kakor. Man hör ofta talas om sju svåra år, undra om det finns sju lätta år efter eller om det börjar om. Det är sju års olycka om man krachar en spegel, så låt bli det. Sen kan man slå en sjua också, då menar jag så klart inte en som går på högstadiet. Avslutar med en hyllning till sjusovarna, hurra!

Man vet att man är trött när... del II

Missade ni del ett så hittar ni den här.
  • man häller upp outspädd saft i ett glas och sen inte förstår varför saften sen så blaskig ut när man häller i vatten i tillbringaren.
  • man säger "Jag har inte kissat så du kan väl göra det" när man möter maken i toalettdörren.
  • man laddar kaffebryggaren på kvällen (för att spara tid på morgonen) och sätter sedan igång den innan man går och lägger sig.
  • man sätter på korken på flaskan och sedan låser man skåpet (den där lilla detaljen att flaskan bör stå i skåpet innan man låser den är väl inte så viktig?)
  • man står och vaggar kundvagnen när man är och handlar.
  • man känner ett tryck över bröstet hela natten och först på morgonen kommer på att det var för att man glömt ta av sin bh innan man gick och la sig.
  • man tycker att det ser ut att vara så lite kaffe i termosen att man är rädd för att det kommer att kallna ganska fort och då löser man problemet genom att hälla i varmt vatten i termosen. 
  • man borstar tänderna efter att man har varit på toaletten.
  • man petar på maken när man hör att sonen vaknat och efter att man har petat på maken som uppenbarligen har hamnat i koma så inser man att det är ett tomt täcke man har petat på för maken har varit på jobbet den senaste timmen.
  • man kommer på en jättebra grej att skriva på den här listan men när man väl sätter sig för att skriva så tittar man på skärmen och känner sig aningen dum för man har inte den blekaste aning om vad det var man skulle skriva.
  • man åker till affären för att handla mjölk och bröd och kommer hem med blöjor, potatis, ost och chips. Naturligtvis så har man ju inte köpt varken mjölk eller bröd.
  • man sminkar ett öga och sedan ropar ett av barnen och sen går man iväg till förskolan utan att sminka färdigt sig.
  • man byter bajsblöja på fel son (dock är jag hans mamma oxå så det gjorde nog inte så mycket, kom ju på mig ganska snabbt).
  • ögonen går i kors och man har svårt att sitta kvar på stolen.

Man borde veta att man är trött när man ligger på rygg och simmar torrsim på golvet, då borde man faktiskt inse att det är dags att sova!

måndag 24 december 2012

Idag är dagen D

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Saras födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!



Nu blev jag firad igår istället, så att vi kan fokusera helt på julen idag istället. Maken bakade en tårta och sen fick jag jättefina örhängen av honom, av min bror fick jag en plattång (som jag ska locka håret med) och av mamma och pappa fick jag en bok om skrivglädje och ett bidrag till en skrivkurs. Så jag blev ordentligt firad skulle man kunna säga och tänk vi stängde av julmusiken medan vi fikade, lyckan var total!

Skrivpuff - En perfekt dag

Man vet inte om det är en perfekt dag förens den är slut och då är det ju så dags. Lika bra att bestämma sig redan när man vaknar för att dagen ska bli perfekt, jag menar det värsta som kan hända är att man har fel och då har man tagit ut glädjen i förskott och det är ju inte hela världen!

God Jul! 

God jul!


söndag 23 december 2012

Julgodiset i år blev

  • Marknadsnougat - God men jag måste ha gjort något fel för inte kunde jag hälla och bre ut den smeten för det blev ingen smet det blev en deg så jag fick forma bitarna för hand, det är inte att rekomendera att göra om man har ont om tid. Ett tips gör inte detta godis en vecka innan jul, det blir torrt och trist, har fått göra om det idag. Det blev bättre om man plattade ut den i en form och sedan skar den, det gick betydligt snabbare.
  • Kola med havssalt - Den är alltid med på jul och har varit så länge jag kan minnas, eller i alla fall fyra år. Det är av den här kolan som jag äter mest av på julen, för vi har ju bara den till jul så det vore svårt att äta av den på sommaren, men ni fattar säkert att det inte var så jag menade, ni är ju smarta till skillnad från andra. Kolan gjorde maken så där kan jag inte uttala mig om tid, eller jo det kan jag den ska stå och svalna minst en timme innan man kan klippa den i små bitar så börja inte med den för sent på kvällen så att frugan får ta hand om klipp och paketering dagen efter, bara ett tips.
  • Knäck - Det blev maken som fick koka knäcken i år, för jag kom inte på hur jag skulle få smeten från kastrullen till formarna. Men nu har jag sett hur han gjorde så nästa år kan nog jag koka knäck. Vill ni veta hur han gjorde så hällde han smet i formen från kastrullen och skrapade av med en sked, det gick kanon alla gånger utom då han tänkte på annat för då glömde han när han skulle sluta hälla och då blev formarna lite överfulla.
  • Pepparkakor - Det blev titanic-pepparkakor och slaktade pepparkaksgrisar, sen fick de sneda pepparkakshjärtana parmesan på sig så det går nog ner de också.
  • Ischoklad - Den här gjordes av mormor och sonen när jag var och panikinhandlade de sista julklapparna, men det blev väldigt goda.
Julgodis a´la 2012!


Skrivpuff - Förväntningar ur ett barns perspektiv

Hon vankar av och an, fram och tillbaka mellan fönstret i köket och fönstret i vardagsrummet, hon har full koll på varje bil som kör förbi. Det är en halvtimme kvar innan gästerna ska komma men hon vill för sitt liv inte missa när de anländer. Hon har fjärilar i magen och hon hoppas på att de har fina presenter med sig. Allt är färdigt och planerat in i minsta detalj. Tårtan med den gröna tårtbotten och rosa grädden står i kylskåpet och väntar på att ljusen ska tändas, blåsas ut, sedan ska den bli uppskuren i lagom stora tårtbitar och ätas upp av tårtsugna släktingar.

Hon står i vardagsrummet och tittar ut på snön som täcker gräsmattan, då hör hon hur en bil stannar och hon rusar till köket för att se vem det är som kommer. Det känns som någon häller en spann med kallt vatten över henne och hon blir ilsk som en bålgetning, hon skriker och slår omkring sig och hälsar inte alls gästerna välkomna. Det var ju farmor och farfar som skulle komma först inte mormor och morfar.

lördag 22 december 2012

Dan för dan före dopparedan!

Ikväll struntar vi i allt vad jul och julmat heter och beställer pizza, fast jag misstänker att vi kommer att provsmaka julgodiset en eller två eller kanske ett dussin bitar kommer nog att slinka ner skulle jag tro.

Alla julklappar är äntligen inhandlade och jag har bara två kvar att slå in, tyvärr fick det bli panikinköpta julklappar idag för att de vi egentligen hade köpt inte har lyckats nå oss via postsystem och annat, detta trots att vi beställde grejerna några dagar innan sista dag att beställa för garanterad leverans innan jul. Nu sa de ju inte vilken jul det skulle levereras innan så det kanske håller avtalet vad vet jag?

Men det löste sig som sagt så jag ska inte vara bitter, inte så länge till i alla fall. Imorgon är det dagen före och i år blir det födelsedagsfirande av mig, det blir tårta och jag misstänker att det blir ett eller två paket, jag menar jag fyller ju ändå 27! På kvällen bänkar vi oss för en omgång bingo och provsmak av julmaten så vi vet om vi måste kasta oss iväg till affären på julaftonsmorgon för att inhandla det som eventuellt (högst otroligt att det skulle vara något men man ska aldrig säger aldrig) är oätligt.

Trevlig lördagkväll på er där ute i vintermörkret!

När sonen hjälper till

Sonen har sina prioriteringar klara och han vet att han alltid kan hjälpa till med något, för någon dag sedan när jag skar kolan så kom han och ville hjälpa till, men eftersom jag inte ville att han skulle använda den stora vassa kniven som jag har svårt att hantera så kom han med en lösning:

"Mamma jag kan hjälpa till, jag kan smaka!"

Ja vad svarar man på det? Klart att han ska hjälpa till med det han kan, alla ska få känna sig delaktiga i julstöket.

När vi sedan bakade pepparkakor så tänkte jag att han faktiskt skulle kunna hjälpa till med mer än bara att smaka men ack så fel jag kunde ha. När jag efter en stund säger att det räcker med att smaka nu och att han ska börja baka istället så hör jag en liten röst som med jämna mellanrum säger:
"Bajabaja" (ajabaja), det är sonen som säger detta efter varje gång han smakar lite. Sen lägger han till att han bara smaka jättesmå bitar, sen att han smakar jättesmåbitar hela tiden så att det blir en jättestor bit det hörde tydligen inte dit.

När han hjälpte mormor med ischokladen så ställde han först ut formarna och sen hjälpte han till på det vis han kan bäst, han provsmakade!

Skrivpuff - Förlåtelse

Nu sitter jag här med bultande finger och funderar på hur jag ska kunna förlåta det som precis hänt. När jag öppnade lådan så anföll den skoningslöst och siktade in sig på det stället där den skulle göra mest skada och den lyckades.
Jag skulle ta upp knäckformarna ur lådan men då stod tandpetaren på pass och satte sig fast under min nagel, jag lyfte snabbt upp fingret men den hängde med upp. Maken fick ingripa och befria mig från min fiende, den fick ett snabbt straff och kommer nu spendera sina sista dagar i en soptunna, för att sedan hamna på fjärrvärmeverket och värma upp husen i stan. Efter en liten stund kom det två droppar blod och nu sitter jag alltså här med bultande finger och försöker förlåta denna tandpetare för sin elakhet, samtidigt är jag tacksam för att de inte gaddade ihop sig och anföll allihop.

Förlåt är ett litet ord som betyder så mycket om man verkligen menar det när man säger det. Jag är storsint idag och förlåter tandpetaren för min klumpighet!

fredag 21 december 2012

Telefonförsäljare

Häromdagen ringde det en trevlig telefonförsäljare till mig och frågade hur länge sedan det var jag spelade bingolotto, jag svarade att det var så länge sen att jag inte kommer ihåg, vilket i min värld är över tio år sedan, men i hennes så verkar det som att jag inte hade spelat på en vecka, kanske har och göra med vilka hon brukar ringa, vad vet jag?

Men som tack för att jag spelar bingolotto så skulle jag nu får börja prenumerera på dem och det var helt utan bindning. Då frågade hon hur många vi brukar vara när vi spelar och då får jag snällt förklara för henne att det var över tio årsedan jag ens tittade åt en bingolott (sen att vi ska spela på söndag det hör inte hit). Då frågar hon hur många lotter jag ska ha? Inga!
Därefter undrade hon vilken idrottsförening som ligger mig varmast om hjärtat och då svarar jag så ärligt jag kan att jag inte har någon, då blev hon lite ställd för det har tydligen alla, ja alla utom jag då.

Det här med att ett nej alltid är ett nej gäller tydligen inte när det ringer någon hem till dig och vill att du ska binda upp dig på en massa avtal hit och dit. Nej då ska man säga nej tre gånger! TRE gånger ska man alltså behöva säga nej innan de tackar för sig och önskar en trevlig dag. Jag hade blivit mycket gladare om de hade gett sig efter ett nej och då hade de inte behövt önska mig en trevlig dag. Allra gladast hade jag blivit om de inte ringde alls och så skulle de kunna få skicka ett brev till mig där de skriver att "Vi valde att inte ringa till dig i onsdags" Tack skulle jag säga då vad snällt av er och vad glad jag skulle bli, fast när jag får mitt trettionde brev på en vecka så tröttnar jag nog på det också så kan det räcker med att de slutar ringa.

Är det bara jag som blir lite trött på allt detta ringande och nej det hjälper inte alltid med NIX.

Skrivpuff - Fördomar

Blondiner är korkade men snygga och har stora bröst för det har jag sett på film. Brunetter är fula men smarta och oftast har de glasögon, för det har jag sett på frågeprogrammen på tv. Rödhåriga är impulsiva, temperamentsfulla och prickiga av fräknar, de är starka också det har jag sett på Pippi. Kallar ni det här för fördomar? Jag har ju sett det på TV säger jag ju, då kan det ju inte vara fördomar heller, allt som är på TV är väl sant?!

Det finns säkert de som har fördomar om mig, jag ser nämligen inte alls så korkad ut som jag är!

Fördomar är farliga saker att hålla på med, så akta er där ute för de lömska fördomar som lurar kring nästa hörn, de flyger på en utan att man anar någonting och när de väl har bitit sig fast är det svåra att bli av med. Men lyckas man skaka av sig fördomar så inbillar i alla fall jag mig att man blir en lite bättre människa.

torsdag 20 december 2012

Får bli en annan dag

Bad maken fota min nya frisyr, då tar han ett foto upp i näsan på mig, nej det kommer ni inte att få se, idag i alla fall. Tyvärr blir det inget foto på min nya frisyr heller och tur är nog det för jag är inte helt nöjd med resultatet, får se hur det blir när jag tvättat det och format det som jag vill. För just nu känns det som att Svamp Bob har flyttat in på min hjässa. Det är ju volym på det men vet inte om jag gillar att ha så mycket volym att jag skulle behöva ändra min längd i passet med 1 dm. Maken tycker att jag är jättefin men honom kan man ju inte lita på han är ju liksom gift med mig och det är ju hans uppgift att säga att jag är fin, speciellt så här nära jul då kan han ju inte säga att jag ser ut som ett skatbo i huvudet. Dock har vi en plan för mitt hår, min frisör och jag, tänk vi kanske borde skrivit en utvecklingplan när vi ändå höll på. Men jag är inte så ledsen som jag verkar, färgen blev kanon även om det såg ut som en brottsplats i mina öron efteråt men det får man ju räkna med. Och tänk snart kan jag nog svänga med luggen, det blir grejer det.

Klippetiklipp!

Det är åter igen dags för mig och pälsmössan att parkera oss i stolen hos frissan och låta henne trolla så att jag ser bra ut i håret igen. Jag brukar alltid vara tvärsäker på vad jag vill att hon ska göra med mitt hår, jag säger alltid: "Gör vad du vill!" men idag är jag osäker. Jag vet inte om jag vill att hon ska göra vad hon vill, tänk om det inte blir någon förändring? Jag vill ju att det ska synas att jag har gjort något med håret men för att få fram den effekten så är det nog bara att raka av det som gäller och det är jag inte speciellt sugen på när  jag börjar på nytt jobb om 12 dagar.

Just nu är jag inne i en period då jag saknar mitt långa hår, men ska jag få så långt hår igen så kommer det ju ta tio år minst och då kommer jag säkert bara klippa av det igen. Här kommer de sista bilderna på mitt långa hår, det ena är när jag är på väg till frisören för att göra klippet och den andra är nyårsfrisyren jag hade några dagar innan det åkte av.


Får som sagt se om jag kommer på vilken färg och form jag vill ha, men som sagt det går inte göra så mycket med min kalufs just nu. Bilden under är från i somras när det blev kortkortikortkort, det är inte mycket längre nu kan jag säga.
Kanske att det kommer en bild på resultatet ikväll eller imorgon, kanske kanske.

Skrivpuff - Ensamhet

Ensamheten ställer inga dumma frågor, den ställer inga frågor överhuvudtaget. Den är tyst och man slipper svara på varför eller vad man gör. Den finns där vare sig du vill eller inte. Ensamheten tränger sig på, den frågar inte innan den kliver in genom dörren, den kommer oinbjuden och talar aldrig i förväg om hur länge den stannar. Ibland är den välkommen, på toaletten är ensamheten mycket välkommen för då vill jag inte svara på frågor om vad jag gör eller varför, den är inte välkommen när jag är ledsen då får den hemskt gärna bli bort knuffad av gemenskapen. Ensamhet som är självvald är underbar, påtvingad ensamhet är grymt. Jag tror att ensamhet är bra i lagom dos.

onsdag 19 december 2012

Skrivpuff - Kaffe

Kaffe är min bästaste vän i hela världen, men det har inte alltid varit så, men kärlek börjar som bekant alltid med bråk. Alla mina kärlekar har gjort det (min enda kanske jag ska lägga till, fast han fattade inte att jag bråkade med honom men det är en helt annan historia).

Tillbaka till mitt kaffe, när jag läste till lärare så var den första frågan när jag kom ut på praktik om jag drack kaffe och när jag då svarade att jag inte gjorde det så talade min handledare om för mig att om jag ska bli godkänd som lärare så är det bäst att jag börjar dricka nu. Jag fnös lite åt henne och klarade mina uppgifter utan kaffe, men sen skulle det skrivas ett examensarbete och då gick det inte att hålla sig vaken på läsk, det blev för sött. Så kaffe fick bli min trogna vän, dock blandade jag i hälften oboy och hälften kaffe men vaken var jag och examen tog jag. När jag väl började jobba så har jag insett att min handledare har helt rätt ska jag orka med så gäller det att hinka i sig så mycket kaffe man bara kan på sin halvtimmes rast, det blir en hel del vill jag lova. På mitt nya jobb har jag hört hemska rykten om att det bara är jag som dricker kaffe, men det kanske är bra, då får jag alltid nybryggt, precis som jag vill ha det och jag kommer ha stenkoll på när det behövs köpas mer kaffe. Risken finns ju att jag blir som Gollum när det kommer vikarier eller någon annan som också vill dricka kaffe, jag sitter där med kaffebryggaren i knät och smeker den medan jag upprepar "My preciousssss...." som ett slags mantra.

Fredagsfeeling

Igår var det alltså sista dagen för sonen på förskolan innan de tre veckor långa jullovet, men eftersom han har gått tis, ons och torsdagar under ett års tid så är det ju fredag idag, det begriper ju varje människa. Tyvärr är det bara onsdag och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta. Det finns naturligtvis en massa positiva saker med att det inte är fredag så jag får helt enkelt fokusera på dem. 

  • Alla julklappar har inte dykt upp ännu, så det är en himla tur att det inte är fredag då hade jag haft panik och stått ute vid brevlådan och hoppat för att hinna haffa brevbäraren som inte alls är skyldig men det hade varit han som hade fått stå till svaras. Men vi är inte där ännu så jag lugnar ner mig.
  • Vi måste handla mer till jul, eller rättare sagt vi måste handla inför jul. 
  • Jag måste förbereda ett födelsedagskalas, för tänk jag ska faktiskt firas i år, nu känner jag mig tillräckligt gammal för att kunna firas igen, 27års trotset verkar inte påverka om jag vill bli firad eller inte, eller så är det just det den gör, påverkar alltså och blir man lite mer ego när man är 27? 
  • Jag måste börja packa inför mellandagsresan, visst låter det spännande med en mellandagsresa? Sen att vi åker dit vi alltid åker det är ju en helt annan sak och packa måste man göra oavsett vart vi ska.
  • Mina klänningar har inte kommit heller, så hade det varit fredag nu så hade sopsäcken fått åka fram och bli pimpad inför jul. Men än finns det hopp!
Sådär då ska jag bara inse att det är onsdag och hur jag gör jag då detta på bästa sätt?

Förmodligen så inser jag imorgon att det inte alls var fredag idag utan torsdag för att det kommer ju vara fredag när jag vaknar imorgon också. Det här kommer bli en rörig vecka! Bäst att jag sätter fart så att jag kan få vakna  upp till en ny fredag med lite mindre måsten.

tisdag 18 december 2012

Paketinslagning

Som jag trodde, det var mycket gråt, svett och tårar när julklapparna fick sina förklädnader, i min iver slog jag till och med in saker som inte alls skulle ha papper på sig men nu blev det så. Lillebror kom gående med husets alla kryddor och jag vet inte om han vill ge bort dessa i julklapp, det kanske är dags att ta det där snacket om att man inte får ge bort någon annans saker, eller är det försent?

Sen var det bara barnens klappar kvar och nej jag gav mig inte på att försöka stänga in mig ett rum och slå in paket utan jag väntade till nu ikväll, så medan maken kokade kolan så slog jag in barnens julklappar och inte kunde jag föreställa mig att det skulle ta så lång tid. Nu kan man ju inte beskylla mig för att vara den snabbaste paketinslagaren i stan men jag trodde nog ändå inte att det skulle ta över en timme. Jag trodde att jag var klar men då kom jag på att det var paket ifrån gammelfarmor som skulle slås in också och sen paket till mig och maken oxå de från gammelfarmor, men bara för att jag har slagit in dem så betyder det inte att jag har valt vad jag skulle köpa till mig själv, nej hon har tittat i bladet innan hon ringde och frågade om jag kunde köpa julklapp till mig själv, perfekt.

Dagens projekt

Slå in en massa julklappar, till min hjälp har jag en ettåring och en tre och ett halvt åring det här kommer bli ett spännande projekt.

Det kan sluta hur som helst men ett som är säkert julklapparna kommer vara inslaga med kärlek!

Nu har vi jullov, jag och barnen i alla fall, maken börjar sitt på fredag men han kommer vara ledig till april, sonen till 8 januari och jag själv börjar den 2 januari. Spännande!

Återkommer senare med hur det har gått idag.

Skrivpuff - Att vakna upp

Det är bara 15 dagar kvar, dags att vakna upp ur mammaledighetsdvalan för snart är det dags att kliva in i sin yrkesroll 8timmar om dagen. Men det blir en mjukstart, det är några månader kvar innan, lämna-jobba-hämta-sova-karusellen tar fart på allvar och till dess ska jag nog ha både vaknat och blivit pigg. Har inte jobbat sedan maj 2011, är nog lite ringrostig men å andra sidan så har jag klarat det förut och alla andra verkar klara det så varför skulle jag bli något undantag. Jag har smygstartat, jag har letat fram läroplanen och tittar i den lite då och då men det kommer inte vara förens jag kliver innanför grinden som pedagogglasögonen åker på och det kommer nog ta en vecka eller två innan jag är tillbaka i tänket men det ska bli jättekul och spännande.

måndag 17 december 2012

Väntar med spänning

Mitt i-landsproblem just nu har varit att jag inte tycker att jag har några klänningar att ha på mig, jag har alltså letat som en tok efter att ha någonting att ha på mig på jul och nyår men inte funnit någonting så det har börjat luta ut sopsäck. Och även om det skulle kunna funka så vill jag faktiskt inte ha det på mig, jag inbillar mig nämligen att det blir så svettigt. Igår irrade jag runt på gekås som en yr höna men hittade ingenting, inte i min storlek i alla fall så jag var som sagt på väg att ge upp men så fick jag en idé.

Så tidigare idag fick jag ett ryck och gick ut på tradera och hittade några klänningar som jag dels tyckte var snygga och dels hade låga bud och till min stora glädje så vann jag tre stycken av fem. Så nu sitter jag här och väntar med spänning på att det ska bli onsdag eller torsdag när jag tror att jag kan få hem dem. Det är alltid lika spännande att se om det man har köpt passar, skulle det inte bli bra så får jag väl helt enkelt sälja dem vidare.

Bilder kommer kanske senare i veckan vem vet.

Skrivpuff - Eld

När jag var på läger för jättemånga år sedan så skulle vi sova i vindskydd och för att hålla oss varma så tände vi en eld utan för vindskyddet och har man en öppen eld på det där viset så krävs det en eldvakt. Jag och en killkompis fick passet mellan 00 och 03 så vi fick sova en timme innan vi blev väckta och så satte vi oss vid elden och började grilla marshmallows. Det var så mysigt och trevligt och vi frös ju inte om framsidan precis, värre var det med ryggen den var så att säga ganska kall. När vi efter en liten stund börjar äta våra grillade marshmallows så märker vi att de var med lakritssmak, vilket inte var gott alls men tiden gick och vi hade tråkigt så vi äter lite marshmallows till med jämna och ojämna mellanrum. När klockan blir tre är det ingen som går upp trots att vi försöker väcka dem på att möjliga vis, så vi får helt enkelt ta nästa pass också. När de andra börjar vakna framåt 06 på morgonen så är alla marshmallows slut och vi mår illa, det visar sig då att det inte var den lilla påsen vi har ätit upp utan vi har delat på ett kilo lakritsmarshsmallows. Behöver jag tala om att jag inte äter såna längre, men vanliga går bra.

Envisa unge

Det har varit så lätt att lägga båda mina barn tidigare, in i sängen, i med nappen och snutten vid kinden alternativt på pannan och sen har de sovit som klubbade sälar. Men nu har lilleman helt slagit bakut och tänker minsann inte sova på förmiddan längre, har gått från att ha sovit en timme till att inte sova alls, men visst det är helt okej bara han sover på eftermiddan. Men det vill han ju inte det heller, så nu får man lura honom genom att sätta honom i spjälsängen, nappen i munnen och sen en bok så sitter han och bläddrar i den tills han somnar med lampan tänd! Det tog en stund innan jag kom på hur jag skulle göra så nu hoppas jag att han inte byter rutin igen. Men känner jag honom rätt så har han nog en hel del andra saker han tänker testa innan han slutar sova middag, men det är ju härligt med kreativa och envisa barn, i varje fall när de sover!

söndag 16 december 2012

Skrivpuff - Blått

Jag har bråttom, springer ner för trapporna, slänger upp porten och rusar ut, men när jag kommer ut på parkeringen så inser jag att bilnyckel ligger kvar i lägenheten. Vänder om, öppnar porten och springer upp för två trappor, tar sats för att springa upp för den sista trappan när det händer, jag missar ett trappsteg och landar mitt på knäskålen. Världen stannar för en sekund! Jag tittar mig omkring det var väl ingen som såg mig, sen känner jag hur det pulserar av smärta i hela knät och jag vågar inte titta. Haltar upp och hämtar bilnyckeln, släpar mig ner i bilen,jag har svårt att använda benet men jag kör sakta de tre milen för att hämta kärleken vid tåget. Han får köra hem! När vi sitter i bilen på väg hem tar jag mod till mig och kavlar jag upp byxbenet. Det som möter mig är ett stort blått knä.

Shoppat lite

Dagen idag har spenderats på Ge-kås i Ullared och det var knappt något folk alls, man kunde göra piruetter med armarna utsträcka utan att knocka någon och det mina vänner är inte alltid man kan göra det. 

Jag åkte dit och skulle inte ha någonting, åkte därifrån med två stora påsar och en minisnöskyfel, förstår inte hur det kunde gå till. Hittade en topp för 39.95 och det var ju så billigt så jag tog fyra färger. Fast jag har hört från en säker källa att de krymper på längden när man tvättar dem så jag får väl helt enkelt låta bli att tvätta dem eller vad säger jag det gör naturligtvis inget om de krymper. 

Nu är jag trött, väldigt trött jag är inte van att vara ute och busa hela natten (var ute ända till halv tolv minsann, men det var visst tidigt jag gick hem eftersom de var två personer som letade efter mig vid halv två på natten) och sedan vara i affärer hela dagen efter så det får bli ett längre inlägg imorgon.

lördag 15 december 2012

Laddar

Försöker ladda inför kvällen, tror att det kommer bli en galet rolig kväll och jag hoppas att jag kommer ha träningsvärk i magen imorgon efter allt skratt. Ska bli ganska skönt att komma iväg några timmar och slippa ansvaret för barnen en liten stund. Ladda batterierna lite!

Men det var så länge sedan jag var ute att jag har helt glömt bort hur man gör, en gång i tiden behövde jag inte tänka innan jag skulle ut, jag kunde vara klar på fem min, tio om jag skulle duscha innan. Nu kommer jag behöva minst en timme nästan två för jag har ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig, men kläder kommer det vara så ni behöver inte vara oroliga för de. Skulle gärna vilja ut och rasta mina rosa benfluffisar men tror inte att det passar in och ikväll vill jag passa in.

Så ikväll får bloggen vila, ha en fortsatt trevlig lördag!

Skrivpuff - Magiskt

Solen värmer marken, luften är frisk efter förmiddagens regn, när jag blickar ner över gräsplätten ser jag alla som väntar på oss och jag får ett lyckorus i hela kroppen. Vi tar varandras händer, jag blinkar bort en tår från ögonvrån och vi går tillsammans ner för backen, ner till de väntande, de som har samlats för vår skull. När vi kommer närmare hör vi musiken som vi bara några dagar innan har bestämt oss för att vi vill ha. Värmen sprider sig i kroppen och jag minns att vi inte kunde bestämma oss för vilken sida vi skulle gå om våra vänner och familj. Men efter en snabb diskussion när vi går så kommer vi fram till hur vi ska göra och tillslut står vi framför de som samlats för att höra oss säga JA till varandra och jag vaknar ur min bubbla när jag hör hur min blivande make säger JA och hinner tänka att snart är det min tur. Vi tog den långa ceremonin som var över på 5minuter och då hade vi hunnit med två låtar också. Inte i min vildaste fantasi kunde jag drömma om att dagen skulle kännas så fantastisk och magisk som den faktiskt gjorde och jag ler fortfarande när jag tänker tillbaka på den dagen när vi blev man och hustru.

fredag 14 december 2012

Positivt!

Tror att det är bäst att leta fram den här tröjan igen, behöver hitta tillbaka till det positiva tänket!

Ska faktiskt leta fram de tre C:ena (choklad, chips och cola) och mysa till det lite framför tv:n! Något får man ju hitta på när maken är på galej.

Skrivpuff - Utsökt

"Måste jag säga att det var utsökt?" viskar jag och tittar frågande på min bordsherre, som tittar tillbaka och ger mig en blick som talar om för mig att om jag inte säger att det var utsökt så har jag satt min sista potatis. Men hur ska jag kunna säga att det är utsökt när det smakar som något katten dragit in och sedan hunden har tuggat på och spottat ut för att sedan låta det ligga på hallmattan i en vecka innan man slänger in det i micron i fem minuter. Det är inte möjligt att säga att något är utsökt när man inte tycker det, jag försöker få fram ordet men hela kroppen låser sig och jag sitter bara där med gapande mun och ler lite fånigt. Värdinnan ler mot mig och säger:
"Du måste tyckt att det var utsökt min vän du blev ju alldeles stum av maten".
Jag ler lite till och hade jag inte haft öron så hade mungiporna möts i nacken, så fort middagen är över skyndar jag att tacka för mig och springer det fortaste jag kan ner till korvgrillen på hörnan, strax efter mig kommer min bordsherre och ställer sig bakom mig i kön, han lutar sig fram och säger:
"Jag visste att du skulle hit, här är potatismoset utsökt".

Även dåliga dagar förtjänar en chans

Vissa dagar börjar inte bra, speciellt inte när det blir en massa blöjbyten och grejer innan kaffet då hamnar man liksom lite på kant med själva dagen och så går man där och ser bara problem och allt är bara jobbigt, det blir till och med så jobbigt att man överväger att ställa in saker som är roliga för att pessimistsara letar sig fram och kommer efter inget övervägande med någon fram till att det kommer bli jättetråkigt att gå ut och ha roligt. Som tur är så har den här pessimistsaran har vänner som inte tillåter henne att tacka nej, så nu blir det party imorgon! Och ska jag vara helt ärlig så ser jag fram emot det.

Sen finns det andra saker som piggar upp min dag, maken skickade ett youtube-klipp och jag kan inte annat än le när jag hör musiken från vårt bröllop.


Sen satt jag och läste igenom de nya inläggen på de bloggar jag följer och redan vid rubriken så tycker jag att det ska bli rolig läsning: Välkommen google jag misstänkte att det skulle vara sökorden från google och jag tycker sånt är jätteroligt. När jag sedan ser att miss vivi har hämtat inspirationen från mig så blir jag extra glad. 

Och sen tog mamma barnen en stund så att jag kunde duscha och tänk vad en dusch kan göra under för humöret. Så summerar jag det hela så blev dagen inte så tokig ändå, men bäst att jag skyndar mig att lägga ut det här för snart börjar nattningen av två små barn och det kan ju gå allt annat än toksmidigt så jag låtsas som det kommer gå kanon bra redan nu. 

Trevlig fredag!

Jag är tydligen för ung

Det är något speciellt att gå ut första gången efter att man har barn, man kan inte längre gömma sig bakom ett gullit leende eller en pratkvarn utan nu är man själv i centrum igen. Man kan inte skylla fläckarna på kläderna på sina barn och inte heller att man har ett halv sminkat ansikte, eller visst man kan skylla på dem men då måste jag ju upprepa frasen "Jag har barn hemma därför ser jag ut som en julgran i januari" och vem orkar umgås med mig om det är det enda jag säger.

Första gången jag gick ut och festade efter att jag hade blivit mamma så kommer vi glada och lite runda under fötterna till nattklubben och då blir jag stoppad av vakten som vill titta på mitt leg, visst det går bra jag menar jag är ju 24år klart att jag ska komma in. Det var 25års gräns den kvällen, men jag hade tur och kom in i alla fall och det tror jag det, vi var nog totalt 40 personer på hela stället.

Imorgon är det alltså dags att ge sig ut igen, det är första gången sedan nummer två såg dagens ljus, vi ska börja på restaurang och sedan var tanken att vi skulle fortsätta ut och skaka rumpa men det är tydligen 28års gräns där, hur är detta möjligt?! Undra om jag kommer ha samma tur denna gången eller om vi helt enkelt får hitta ett annat ställe att parkera oss på där vi kan ta ett glas vin och bara prat, det låter inte helt tokigt det heller. Men lite irriterande är det att jag aldrig verkar vara gammal nog att få komma in.

torsdag 13 december 2012

Tröttis

Den tidiga uppgången börjar komma ifatt mig och kaffet jag har hällt i magen har sedan länge tappat sin effekt så nu sitter jag här och nästan somnar framför datorn och då undrar ni varför jag inte går och lägger mig. Det är lätt, jag är vuxen! 
Är det verkligen så vuxet att sitta uppe fast man är så trött så att man nästan sover där man sitter, det är ju mycket mer vuxet att inse att när man är trött så ska man sova. Jo det är sant men nu vill inte jag gå och lägga mig och riskera att tandtrollen äter upp mina tänder.
Men då är det väl bara att borsta tänderna och visst hade det varit så lätt så hade jag sedan länge legat i sängen och kramat kudden men nu är det så att maken har tränat vilket innebär att han ockuperar badrummet och när han ska trimma skägget, klippa sig och duscha då tar det tid, förstår inte men misstänker att han klipper varje skäggstrå förhand och då kommer han inte bli klar innan jul det är ju ett som är säkert. Nej jag försöker inte hinta om att han är skäggig, jag berättar att han är skäggig.

Nu är jag så trött jag överväger att smeta lite diskmedel på fingret och goja runt i munnen men jag väntar nog en liten, liten stund till, för när jag väl känner diskmedelssmaken i munnen så kommer maken komma ut ifrån badrummet och undra vad sjutton jag håller på med och jag menar han är ju inte tillsammans med mig för att jag är korkad så varför visa honom den sidan.

Godnatt!


Skrivpuff - Att lysa

Energin lyser med sin frånvaro idag, den har tagit semester på obestämd tid och hur jag än gör så kan jag inte locka tillbaka den. Har prövat med tre koppar kaffe och nog vaknade jag till alltid och nog känner jag hur det spritter och hoppar i kroppen och snurrar i huvudet, men mer än så blir det inte. Eller jo jag har tagit fram både bakplåtspapper och recept och lagt på diskbänken så julgodis står på schemat men var är energin till att börja göra godiset? Säger som sonen: "Jag har inga batterier, måste köpa nya!" frågan är bara var dessa batterier säljs?

Lunchen knackar på dörren och kanske att det finns batterier i den, men risken är att det blir som vanligt att även den blir en energitjuv när den ska tas om hand av kroppen, vilket gör att jag skulle behöva ta en tupplur mitt på dagen men det går då rakt inte för sig, nej det ska hämtas hem en treåring från förskolan och hur mycket jag än önskar så går inte det att göra sovandes. Men hans energi verkligen strålar och det lyser om hela honom så om jag kramar riktigt länge kanske det hoppar över lite till mig.

Lusselelle!

Sankta Lucia,
skänk mig en tia!
Inte en femma,
för det har jag hemma!

Tänka sig det blev lucia även i år. Vi har varit och tittat på sonens förskola som har lussat utomhus klockan 7 på morgonen, det är verkligen jättetidigt speciellt när man går hemma och brukar gå upp vid den tiden. Sonen var en ursöt pepparkaksgubbe med extra mjöl (snö), han levde sig verkligen in i sångerna eller i alla fall "En sockebagare" för det var den enda sången jag såg, alla andra föräldrar verkar ha tagit på sig styltorna idag, jag glömde mina hemma.

Det var jättemysigt och rätt skönt att det var utomhus för då slapp vi stå inomhus inträngda i ett hörn och svettas med de andra föräldrarna, nu stod vi ute och kunde snabbt och lätt säga hejdå och gå när det var slut. Maken var snäll och tog lite kaffe till mig, som tur var luktade jag på det innan jag tog en klunk för det var glögg, men det stod kaffe på termosen, undra om de lurades med flit bara för att se mitt förvrängda ansikte när jag hade fått in den där hemska drycken i munnen, ryser bara jag tänker på det. Men nu är lussefirandet avklarat för detta året nästa år blir det minst tre olika firanden för mig, tänk om jag hade älskat jul och lucia då hade det varit så mycket lättare men vem vet nästa år kanske är annorlunda och jag kanske har lärt mig tycka om och uppskatta det, det går lättare och lättare för varje år.

Glad, trevlig eller god Lucia på er!

onsdag 12 december 2012

Bakelibakar

Sådär då har jag varit duktig och bakat lussekatter, det blev kanske lite rörigare än vad jag hade tänkt men allt kan ju inte gå som smort, jag menar ingenting går ju som smort just nu så varför skulle baket göra det? Men nej jag är inte bitter, det blev ett helt gäng med stora gyllengula bullar med små äckliga russin i som vi har provsmakat och det blev minsann godkända. Så nu gäller det bara att hålla ångan uppe så att allt blir klart innan den stora dagen. Men ingen stress här tar vi det lugnt och är nästan laddade för ett tidigt luciafirande på sonens förskola imorgon innan gryningen.

Trevlig kväll!

Skrivpuff - Mysigt värre!

Det är så mysigt att krypa ner under en filt, med en bra bok och en kopp kaffe, sen sitter man där och myser och läser och kaffet blir aldrig någonsin kallt och boken tar aldrig slut, det är ingen som stör och man sitter där och njuter. HA eller hur?!

Så fort man får en liten stund över för att sätta sig ner med en bok så ringer det och det är någon telefonförsäljare som inte fattar att jag inte är intresserad av att läsa någon tidning om blaha blaha, jag är heller inte intresserad att teckna någon försäkring mot att himlen skulle trilla ner. När jag väl återvänder till min soffa med boken och kaffet så är kaffet inte riktigt lika varmt längre och filten bråkar och är inte alls så där skönt fluffig runt mig. Men boken har jag kvar och nu ska jag minsann njuta och mysa, tills jag hör hur det piper i köket, klantig som jag är har jag glömt att stänga kylskåpsdörren och nu hittar jag gamla matlådor som måste slängas och soppåsen är överfull och måste tömmas bäst att göra det innan jag sätter mig tillrätta i soffan med en bok, en kopp fesjummet kaffe och knölig filt, men mysa det ska jag minsann göra. Då vaknar lilleman och när jag återvänder till min soffa några timmar senare är kaffet iskallt, filten är taket på en koja och boken är väck. Bättre lycka nästa gång...

Några ord om julen!

Julen närmar sig med stormsteg och visst är det en härlig tid, slänger in en text om julen så att jag får riktigt fin och go julstämning i bloggen! Varning, denna text innehåller ironi och spår av kritik!

Nu hoppar vi fram några dagar och låtsas att det är julafton redan idag. Det har laddats upp med pepparkakor så att vi är extra snälla och snart kommer tomten och Kalle Anka och alla är glada och har det så mysigt så mysigt, det är ju jul!

Visst att vi ska vara snälla på julen men allvarligt talat hur snällt är det att kidnappa en gran, ställa in den och göra konstgjord andning några veckor för att sen slänga ut den i kylan och låta den självdö. Granen är ju dessutom full med små varelser som har gått för att lägga sig och sova bort den hemska årstid som nu stundar och så kommer de in i stugvärmen och tror att våren är här. Då vaknar de till liv och tackar granen för lån av sängplats och ska ge sig ut i skogen för att göra vårfint och då upptäcker de att nån skog är de minsann inte i utan de är instängda i ett fängelse och blir de upptäckta så avrättas de på en gång, utan rättegång. Skandal om jag får säga det själv.

Klockan tre sitter vi bänkade framför Tvn, kaffet är upphällt, de femton sorternas kakor är framdukade och som vi ser fram emot den roliga lilla ankan som ska hoppa fram på skärmen från alla möjliga håll och kanter, oj vad vi kommer att skratta. Men någonstans där sätter vi skrattet i halsen för handen på hjärtat mina vänner är det verkligen väl utnyttjad tid en ledig dag att sitta framför dumburken och äta torra kakor? Dessa kakor som bara bakas en gång per år, jag undrar just varför, jag har mina misstankar det har jag. Och vad är det vi tittar på? Jag tror att alla i Sverige som är över tio år kan rabbla Kalle Ankas jul i sömnen, eller förlåt det är ju de näst sista fem minuterna som en nyhet visas, det är i alla fall bara för den jag sitter och tittar och för att jag får kaffe och för att jag får äta torra kakor och för att alla andra tittar och jag vill inte vara den som sitter tjurig i ett hörn en timme innan höjdpunkten på julafton kommer, Nämligen den mannen jag ska prata om härnäst.

För efter ankan så kommer den skäggige lönnfete lille farbrorn som frågar om det finns några snälla barn, han dyker upp när far i huset är ute och köper tidningen, då passar han på minsann. Det är det ju klart att det finns snälla barn och vi vuxna uppmuntrar de små liven att gå fram och hämta ett paket hos den röde farbrorn med mask för ansiktet och nog ska väl han väl ha en kram oxå, jag menar han är ju så snäll som kommer och ger barnen paket, klart att han ska ha en kram, det är väl det minsta man kan begära. Men resten av året får du inte ta emot saker från främlingar men krama den stora mannen men mask för ansiktet det går bra. Snacka om dubbelmoral.

Sen all den här maten vi ska trycka i våra stackars magar, här är det dieter och ditten och datten resten av året men när det kommer till julbordet då ska vi äta som om det inte fanns någon morgondag och när vi har ätit så vi ser tredubbelt då ska de tryckas i lite gröt också för nåde den som vaknar hungrig på juldagen.
Men visst är det mysigt med jul ändå, maten är ju verkligen fantastisk, gammal rutten fisk och köttbullar, festmat utan dess like vill jag lova. För att inte tala om julgodiset, nersmällt fett och lite kakao och sen har vi supersega kolor som drar med sig plomberna i tänderna så halva släkten får gå till tandläkaren i mellandagarna, undra om de också har mellandagsrea?

Men julen är ganska trevlig ändå, vi börjar redan den förste december att räkna ner till den mest fantastiska dag som finns på året. Men en sak som jag inte riktigt begriper det är varför alla andra kräver presenter av mig den här dagen, jag går ju inte och kräver er på presenter när ni fyller år gör jag det kanske? Orättvist är vad det är.

Men nu känner jag hur julstämningen smyger sig på och det är bäst att jag sätter igång med julstöket ordentligt så att det blir så där härligt på julafton. Fast å andra sidan hinner jag inte färdigt till denna julen så kommer det ju fler, bra va?!

Stressa inte ihjäl er i jul! God Jul mina vänner, lite förtidigt jag vet!

tisdag 11 december 2012

Julklappspanik

Julafton närmar sig med stormsteg och många med mig känner säkert av hur julklappspaniken kommer närmare och närmare, men nu är det så att jag i princip är färdig med mina inköp så jag borde inte behöva ha någon panik. Om det nu inte var för alla andra som propsar på att jag ska önska mig någonting, tydligen så räcker det inte med att säga att jag inget vill ha. Nu ikväll kom jag på att jag kan önska mig fälgar till bilen men det tycket inte maken var en så speciellt rolig julklapp, kom på nån bättre själv då?!

Så nu ska jag lägga pannan i dubbla veck och låta hjärnan få gå på högvarv tills brandvarnarna tjuter så borde jag väl kunna klämma ur mig åtminstone en lite klapp jag kan önska mig, sen att jag kommer få tre stycken av den grejen det får bli ett problem efter jul.

Trevlig kväll på er!

Skrivpuff - För att du fryser

Tänderna skakar som om de vore ett par kastanjetter, läpparna är blå och näsan röd, kroppen rister och ett huttrande hörs från den lille som står framför mig. Med bedjande ögon tittar han upp på mig och kan för allt i världen inte förstå varför han måste gå upp ifrån badet just nu.

"För att du fryser" säger jag.

Kinderna när röda som äpplen, fingrarna kalla som fiskpinnar, kläderna är genomsura på den lille gosse som tittar upp på mig med leende ögon, och med frost i ögonfransarna. Varför han ska gå in och värma sig kan han inte begripa.

"För att du fryser" säger jag.


Tvättberget är besegrat

Ja ni läste rätt! Tvättberget är en gång för alla besegrat, eller nästan i alla fall. Men nu tänker jag inte nämna att vi måste byta lakan och att det ligger lite barnkläder på skötbordet som behöver en dejt med mister tvättmaskinist, det tänker jag förtränga och istället njuta av de för tillfället tomma tvättkorgarna som står och skriker efter att bli uppfyllda igen så att tvättcirkusen kan börja om. 

Jag firar detta med en kopp kaffe i godan ro, eller det var ju att överdriva måste jag erkänna men jag dricker kaffe och har två lekande barn kring benen, i gardinerna och ja lite överallt skulle jag vilja säga men ingen är ledsen och ingen skriker ännu så jag är nöjd.

Hoppas att er tisdag är lika trevlig som min!

måndag 10 december 2012

Omtumlande dag

Den här dagen har varit omtumlande på mer än ett sätt, för det första fick sig sovrummet en omgång och när jag var klar där inne så stod inte längre möblerna där de stod när vi vaknade imorse. Ska bli lite spännande att se om någon av oss går fel inatt när vi ska upp till barnen, tänk om jag hittar maken i garderoben imorgon?

Sen har jag fått så mycket kommentarer för mitt föregående inlägg när jag skrev en skrivpuff att jag blir alldeles generad av allt beröm, men det blir helt klart en sporre att fortsätta för fy fasen vad roligt det är att skriva och speciellt när man får respons på det. Så tusen tack för det!

Sen är det lite omtumlande när jag tänker på att det snart är jul, men en dag i taget så hinner vi nog med både julbak, julgodis och tycka att det är en evighet till jul.

Trevlig kväll på er!

Skrivpuff - Ett bakslag

Det finns så klart lika många bakslag som det finns människor men så klart finns det ju några saker som är lite mer typiska för de olika bakslagen.

Vi börjar med den lilla platta baken som måste ha både livrem och hängslen för att få byxorna att stanna kvar uppe.
Sen har vi den breda platta och där vilar byxorna på höfterna men det blir som en tom potatissäck där bak eftersom det är så platt. Men det kanske kan vara bra då slipper man köpa en påse när man är och handlar, bara att fylla ut tomrummet i byxorna.
Därefter har vi den stora fylliga baken där byxorna är två meter förlånga i benen för att man ska kunna få upp dem över rumpestumpen. Men då kan man klippa av dem och använda det överblivna tyget till att sy en halsduk eller varför inte nya gardiner, möjligheterna är oändliga.
De sista bakslaget jag tänkte ta upp idag är den smala putiga som verkar vara något slags ideal idag och det finns till och med iläggsskivor man kan lägga i om man nu vill gå och släpa på denna världsdel bakom sig, många väljer dock att fylla ut lite därfram (ja alltså brösten) också, för att inte bli för baktunga.

Det här med bakslag är inte lätt och jag vet att jag säkert har missat en hel del men man måste börja någonstans.


(Detta är min första skrivpuff, vill ni veta mer om vad skrivpuff är för någonting så tycker jag att ni ska gå in och läsa om det)

söndag 9 december 2012

Söndag, söndag, söndag!

Så var den här helgen till ända och jag måste säga att den här helgen har verkligen bara flugit förbi, idag var vi på makens jobb de hade ordnat julfest för barnen och jisses sicken fest det blev. Det var liveband och jultomtar, godispåsar och krovbröd så båda barnen var nöjda och glada när vi gick därifrån även mamman var nöjd över när hon konstaterade att de minsann kommer behöva hjälp med att äta upp godiset. 

Livebandet var Tuta & Kör, de kommer jag ihåg från när jag var liten och sonen blev jätteglad när han fick en autograf på armen, men nu ska jag ta det från början. När vi kommer till matsalen och sätter oss vid bordet så är det första stora killen säger: "Nu vill maten komma" och visst ville den det, när vi ätit upp så sa han "Nu vill dansen börja" och mycket riktigt så var det dags för sång och dans, sen innan vi skulle gå hem så kom det två tomtar och delade ut megagodispåsar till barnen. Lillebror gillade korvbröden och de långa korridorerna som fanns på pappas jobb bäst, men som sagt alla var glada och nöjda när vi gick därifrån och nu under eftermiddan så har både julgardinerna och tomtarna kommit på plats nästan överallt.

Nästa vecka börjar vi nog med julgodiset! Det blir nog jul här oxå vad det lider.

lördag 8 december 2012

Lördag, inte en dag som alla andra

Den här dagen började som vilken lördag som helst, stora killen kom in och tända  alla lampor för solen hade ju gått upp och då skulle minsann vi också gå upp, ibland längtar jag inte efter att det ska bli sommar och att solen aldrig går ner, men bara ibland.
Sen for vi till affären och efter var de pulkaåkning och jag satt och kollade lite på vad jag ska göra med mina texter som jag har, jag har en liten idé men får se vad det blir av den, så länge är allting lugnt.

Sen börjar det gå utför...

Det första som händer är att jag gör en stuvning som ville vara sås, detta lyckas maken rädda upp och vi får i oss lunch. Sen upptäcker maken att vinterdäcken vi har köpt är fel och de passar inte vår bil, sen går persiennen sönder och jag får inte rabattkoden att funka när jag ska beställa julklappar och här någonstans känner jag för att gräva ner mig i snön. Men vi var bortbjudna på glögg och godis och det kunde vi ju minsann inte missa, speciellt inte eftersom sonen skulle få träffa en av sina idoler, en kille som är ett år äldre än honom. Så det var bara att packa in oss mormor och morfars bil och köra iväg, jag körde hem och tänk jag kunde till och med parkera när vi kom hem, lite stolt är jag över mig själv.

Nu tänker jag gå och sova för imorgon är det barnjulfest på makens jobb, spännande!

fredag 7 december 2012

En dag när jag inte gjort någonting

Idag har jag inte gjort någonting vettigt, inte för att jag brukar göra speciellt vettiga saker men jag brukar alltid ha någonting att berätta om, men idag är en sådan dag då ingenting har hänt. Eller det är väl klart att det har hänt saker idag oxå, jag blev väckt imorse av sonen som kom in med en macka i handen som det var tagit två bett på och han sa:
"Mamma det är en gammal macka jag måste ha en ny"
Den mackan han hade i handen hade hans pappa gjort 1½ timme tidigare och det är klart den var nog lite torr i kanten efter att ha legat framme, så han fick en ny macka och ett glas "kaffe" eller oboy som vi andra kallar det. Sen kom förmiddagen tassande och vi tittade på barnkanalen medan lillebror sussade sött i sin säng. Sen åt vi lunch som vi brukar göra och sen började det gå utför, allt skulle vara där det inte brukar vara, sonen kollade så att det fanns batterier i brandvarnaren (det gjorde det), han fyllde lillebrors säng med leksaker för den stackaren hade det ju så tråkigt när han skulle sova. Som om inte det skulle vara nog så sköt han fram ett litet bord till skötbordet som han klättrade upp på och sedan stod han och skrek att han behövde ny blöja, det är kanske dags att läsa pojken och vargen för honom snart.
Till mellanmål ville han ha "kaffe" och rån, det han egentligen menade var oboy och lingongrova, men det var väl glasklart eller?

Lillebror har hittat några fina tavlor som han tyckte hängde fel, han har kommit på hur man öppnar diskmaskinen så att man kan klättra upp i den och sitta där och ha det mysigt. Men det fräckaste av allt var när han lurade till sig två brukar mat ikväll (vilket inte är någon skandal över huvudtaget är man hungrig ska man äta men lite roligt är det allt) Vid klockan fem fick han en portion mat av hans pappa sedan åkte vi iväg och "fixade" mat till oss andra, då gick han till lådan och tog fram en burk så mormor som var lyckligt ovetande om att han redan hade ätit blev imponerad av att han kunde tala om vad han ville och gav honom en burk till bara en timme efter den första, sen en timme senare skulle han ha gröt som vanligt för annars kan man ju inte somna heller, det förstår väl vem som helst?!

Det var min dag, som sagt det har inte hänt speciellt mycket så jag avslutar här och ser fram emot helgen som börjar när som helst nu.

torsdag 6 december 2012

Ettårsjubileum!

Inte trodde jag när jag för ett år sedan startade min femtielfte blogg att jag faktiskt skulle ha kvar den nu ett år senare, att jag faktiskt skulle uppdatera den en ibland flera gånger om dagen. Inte trodde jag att jag skulle ha några som ville läsa vad jag hade att skriva och jag trodde minsann inte att jag skulle tycka att det var så förbannat roligt att skriva som jag faktiskt har upptäckt att jag tycker att det är.

Om jag tänker sluta skriva? Aldrig i livet, dock vet jag inte om den här bloggen kommer hänga med i evinnerligtid, det tvivlar jag på. Men än så länge får den hänga med och jag hoppas så klart både på ett två och tre års jubileum men lovar jag inget så behöver jag inte ha dåligt samvete om jag kommer på andra tankar.

Nu har jag gått igenom mina inlägg jag har gjort under det här året och jag tänkte plocka ut några som jag vill dela med mig av igen, det blev ganska många så risken finns att ni tröttnar på mig och mitt dravel, men det kanske ni gör i alla fall?! Då passar det väl bra om vi börjar med ett inlägg om skitprat eller hur?

Sedan fortsätter det med ett inlägg om maskinvationen som vi hade i våras, ni har väl inte glömt bort detta hemska?

Jag har det inte så lätt när jag handlar alla gånger här kommer några exempel: "Jag skulle stannat hemma", "symöten undanbedes" och "kundvagnsrally".

Sen har fejjan tydligen uppfattat det här att jag är en tjej och därför har min riktade reklam handlat om rea på mens och om jag lider av pms?

Sen har jag börjat träna, ni har väl inte missat: gyninstruktioner och att vi avslutar med helikoptern?

Jag tror att jag avslutar med kärleksförklarningen jag skrev igår.

Detta var några inlägg från året som gått och tänk det blir kanske ett liknande inlägg i slutet på den här månaden när det är dags att avrunda det riktiga året och inte bara mitt bloggår. Grattis lilla bloggen och tack för att du har stått ut med mig och tack till er som läser det jag skriver, utan er kan jag lika gärna sluta blogga!